Ева - една от незнайния брой момичета в плен

Историята на жената, която може да живее до теб
Обновена: 28 сеп 2012 16:34 | 22 сеп 2012 09:07,
97
Ева - една от незнайния брой момичета в плен
Снимка: Reuters

Ева е младо момиче. Има работа и приятел. Щастлива е. Ева може би е момичето, което ви сервира в кафенето, момичето, което ви обслужва в магазина, или дамата, която ви подава сутрешния вестник на репа.

Ева не е истинското й име. И тя е била жертва на трафик на хора. Младата жена идва от проблемно семейство и е най-голямото дете от четири. Баща й има проблеми с алкохола и често бие майка й. Един ден майката просто си тръгва и оставя цялото си семейство.

Така Ева става майката в къщата и започва да се грижи за останалите деца. Не успява да завърши гимназия, защото трябва да започне работа.

На 18 години не издържа на тормоза от баща си и напуска семейството. Късметът обаче отново й изневерява и тя заживява с човек, подобен на този,от когото е избягала. Решава, че е време да се измъкне от ужасната ситуация и бяга към съседен град, в който живее нейна позната.

Докато чака на автогарата, пред нея спира красива кола с добре облечен мъж в нея. В началото господинът я моли само да го упъти. Двамата започва да разговарят и тя му разказва всичките си проблеми.

Той е мил, състрадателен и успява да я убеди да тръгне с него, защото той може да й помогне. Казва й, че трябва да иде при негова позната, да си изключи телефона, защото приятелят й ще се опита да я намери.

Ева повярва на милия мъж. Качва се в колата му и потеглят. Само няколко часа по-късно се оказва, че човекът няма позната, при която да я води. И Ева се оказва в дома му, където той живее с жена си и още няколко момичета като нея.

Момичето прекарва там около месец и е системно пребивано и насилвано. След това започва да проституира – първо у нас, после в чужбина. Успява да избяга с помощта на клиент, но преди да се добере до властите, е хваната и зверски пребита за назидание.

Ева обаче не се отказва и успява да избяга отново. Отива в полицията и поисква закрила. Пуска жалба и дори има голямата смелост да се изправи да свидетелства срещу насилниците си.
Повечето жертви предпочитат да застанат зад параван по време на процеса. Но Ева решава, че няма от какво да се крие и може да погледне насилника в очите.

Историята на Ева е истинска, но не е единичен случай. Хиляди жени всяка година стават жертва на трафик на хора.

Само за първото шестмесечие на годината са образувани 337 досъдебни производства за трафик на хора, 296 от тях са за трафик на жени, 281 от случаите са с цел сексуална експлоатация. Реалната цифра на жертвите е неизвестна, защото никой не може да каже колко момичета са в плен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До valya.doncheva.5 .Не съчувствам на сводниците ,които насилват ,не съчувствам и на сводници ,които не насилват обаче в същото време не си легализират дейноста и не искат да плащат данъци! Казваш сводничеството е забранено!А на запад тези публични домове чия собственност са ,не са ли на сводници?! Но те си плащат данъка ,евалла! Пак казвам ,против проституцията съм ,но щом някои искат така да печелят ,тяхна работа ,стига да е по закон! А такива като тая дето се правят на жертви ,и те са за съд
63
1
 
5
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯПрав сте: съдят, не си играят. Да ги съдят, нима им съчувствате? Сводничеството е забранено във Франция, както и в България, просто във Франция съдът действа. Проституцията заема странно място в законодателството и на двете държави: нито е разрешена, нито е забранена, с тази разлика, че във Франция е престъпно клиентите да се привличат на улицата. Това от гледна точка на закона. Иначе и двете ме отвращават, сводничеството повече, защото е робовладелско печалбарство.
62
4
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Интересното в случая е,че сводникът не беше с нея във Фр.,а си стоеше в Бг.!Сводникът не искал парите да се пращат по вестернюнион или банкова сментка на негово има,поради опасения разбира се!Уговорили се момичето да праща парите на майка си ,а тя да ги вземе и да му ги предаде!Тая въпреки , че не е насилвана ,но е страшно алчна ,възползва се ,предупреждава фр. полиция ,те казват на българските власти и със скрита камера заснемат как сводникът получава парите от майка й дори и записи кво говорят
61
1
 
8
 
! Отговори
idiotche преди 11 години
ми, драги анонимен 66, ходи тогава теб да те е.ат и да заработваш , да носиш маркови дрешки и т.н. ! *** народ - слаба държава!
60
11
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Масова практика е българките проституиращи в чужбина да съдят сводниците си!Дори и да не са насилвани и бити ,те казват ,че са!Лично познавам *** ,която по собствено желание отиде със сводник във Фр. ,град Страсбург.Там съдят ,не си играят !Тя се възползва от възможността ,осъди го ,дадоха му над 10 г. лишаване от свобода и да й плати обезщетение от 30 000 евро за нанесени морални и психически щети!Затова жриците си търсят сводници ,съдят ги ,взимат куп пари и после продължават без сводн
59
5
 
4
 
! Отговори
генчо преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯ Един психолог ти трябва на тебе ;)
58
2
 
3
 
! Отговори
Мангоджери преди 11 години
Може да съдите, само ако сте съдебни заседатели в главите на хората.
57
5
 
4
 
! Отговори
до гурбета преди 11 години
аве ,кой ще се занимава с тая точно ве,то детектор ,психолог,то не знам какво,на всеки му е ясно,че като е излезнала без пари и без доходи от къщи,ще се за пари-ега ти сапунките,па тоя ,па оня и крив...
56
11
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Истината е : един следовател ,един добър психолог и детектор на лъжата !!! Да установят дали *** не е желала и не не мечтала да тръгне по този път?! Само ,че организациите за защита на жените жертви на трафик ,ще се противопоставят на такова азследване !!! 100% съм убеден ,че тя точно това е търсила ,но не е обаквала бой ! Сигурен съм ,че насилието е започнало в чужбина ,ако беше още в Бг. ,на границата тя щеше да каже на митничаря! Това са само оправдания ,че имало подкупни митничари и се е упл
55
8
 
4
 
! Отговори
алоооооо преди 11 години
абе кво коментираме-ТЯ СИ Е ТЪРСЕЛА НЕЩО ПОДОБНО,къде в света има безкористни хора,дето помагат материално на ВСЯКА ЛИГАВА?
54
1
 
20
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 11 години
ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ЗАКОНИТЕ. СВОДНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ КАСТРИРАТ И ДА ЛЕЖАТ МИНИМУМ 10 ГОДИНИ В ЗАТВОРА.
53
10
 
11
 
! Отговори
алооооооо преди 11 години
до гейберчетата-По време на бай Тошо-хората си имаха достойнство,работа и ВЪЗПИТАНИЕ за работа,и нямаше МАСОВА проституция като сега,а престъпленията се брояха на пръсти-и то не щото нямаше гластност-а щото съда и ченгетата РАБОТЕХА,и ако сбарат някой с рушвет-гори доживот.А сега,от 20 години посредством чалга,златки,калинки и прочие се набива в главата на жените,че с нискоморално поведение се изкарват пари и се живее добре-вижте ПРОСТАЧКИТЕ по ТВ,преса и държавни органи-и после,ОХ,кво става!
52
3
 
7
 
! Отговори
алооооооо преди 11 години
ПЪЛНА глупост,ама пълна-вечно на някой им е крив-баща,майка,приятели,мъж,който я е изоставил...Тая като че ли не гледа ТВ и не чете преса-все се пише за проституция,и жертвите на трафика...Това ми прилича на сапунка-защото влезеш ли в схемата,НЯМА излизане,естествено че има ЧАДЪР от ченгета,прокурори-и даже съдии ,почти няма осъдени сводници.И то като цяло по света,политици и богаташи толерират това.Е БГ стана страна за секстуризъм вече,ама кой да го признае.Основен износител на плът.
51
5
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До sevtus 54. Ти си ненормален!!! "Като имало лоши мъже ,жените кво да правели ,да не се запознавали с мъже ли ?!" Абе ,ти правиш ли разлика някой да спре с кола до една жена ,да я заговори ,тя да му разкаже ,че е била бита от баща си ,после от приятеля си ,непознатият да й обещае нещо и тя да се качи в колата му и да тръгне незнайно на къде?! Или може би интересът ти е да има колкото може повече такива като *** ?!
50
3
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 11 години
Малко се изхвърли. Щом границата се пази, то тя се пази. Войника има заповед никой да не преминава. Арестуван или застрелян зависи от ситуацията и човека на пост. Ти какво искаш ? Който бяга от "комунизма" да тича с табела през гората ли ? По някой път съвсем си кривите душичките.
49
2
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Колкото до митничаря - насилникът е до нея, смазана е от страх.В такъв момент не мислиш какво би спечелил ако бъдеш освободен, а какво издевателство ще последва върху теб, ако се опиташ да не следваш инструкциите на стоящия до теб садист.
48
4
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Гурбетчия, като има лоши мъже, жените какво да правят - да не се запознават с мъже ли? Да бягат от всеки непознат ли? Ами съвсем нормално е, ако нещо се е скъсало в семейството и с близките е, човек като социално същество да потърси комуникация другаде. И ако отсреща човекът е чаровен, с много социални умения, не е трудно да си представим как може да й влезе под кожата.
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До РадостинРадуковКакто и близките на разстреляните на границата около 2000 млади германски момчета и момичета от ГДР,опитали да избягат от "комунистическия рай" през България!
46
1
 
7
 
! Отговори
До ЧужденецЪ преди 11 години
Случайте на трафик в другите държави драги ми Смехурко, са абсолютно същите като случайте на трафик в Бг-то. Не сме измислили ние топлата вода. То си има организация от обучени хора, зарибяващи, насилващи, разпределящи и т.н. докато накрая се стигне до МВР, Полиция, Парламент, Правителство и т.н. Всички навсякъде са в "играта"
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До РадостинРадуковПитай майката и близките на говорителката Татяна Тинтянова така ли мисли за бай тошовото време!