Ева - една от незнайния брой момичета в плен

Историята на жената, която може да живее до теб
Обновена: 28 сеп 2012 16:34 | 22 сеп 2012 09:07,
97
Ева - една от незнайния брой момичета в плен
Снимка: Reuters

Ева е младо момиче. Има работа и приятел. Щастлива е. Ева може би е момичето, което ви сервира в кафенето, момичето, което ви обслужва в магазина, или дамата, която ви подава сутрешния вестник на репа.

Ева не е истинското й име. И тя е била жертва на трафик на хора. Младата жена идва от проблемно семейство и е най-голямото дете от четири. Баща й има проблеми с алкохола и често бие майка й. Един ден майката просто си тръгва и оставя цялото си семейство.

Така Ева става майката в къщата и започва да се грижи за останалите деца. Не успява да завърши гимназия, защото трябва да започне работа.

На 18 години не издържа на тормоза от баща си и напуска семейството. Късметът обаче отново й изневерява и тя заживява с човек, подобен на този,от когото е избягала. Решава, че е време да се измъкне от ужасната ситуация и бяга към съседен град, в който живее нейна позната.

Докато чака на автогарата, пред нея спира красива кола с добре облечен мъж в нея. В началото господинът я моли само да го упъти. Двамата започва да разговарят и тя му разказва всичките си проблеми.

Той е мил, състрадателен и успява да я убеди да тръгне с него, защото той може да й помогне. Казва й, че трябва да иде при негова позната, да си изключи телефона, защото приятелят й ще се опита да я намери.

Ева повярва на милия мъж. Качва се в колата му и потеглят. Само няколко часа по-късно се оказва, че човекът няма позната, при която да я води. И Ева се оказва в дома му, където той живее с жена си и още няколко момичета като нея.

Момичето прекарва там около месец и е системно пребивано и насилвано. След това започва да проституира – първо у нас, после в чужбина. Успява да избяга с помощта на клиент, но преди да се добере до властите, е хваната и зверски пребита за назидание.

Ева обаче не се отказва и успява да избяга отново. Отива в полицията и поисква закрила. Пуска жалба и дори има голямата смелост да се изправи да свидетелства срещу насилниците си.
Повечето жертви предпочитат да застанат зад параван по време на процеса. Но Ева решава, че няма от какво да се крие и може да погледне насилника в очите.

Историята на Ева е истинска, но не е единичен случай. Хиляди жени всяка година стават жертва на трафик на хора.

Само за първото шестмесечие на годината са образувани 337 досъдебни производства за трафик на хора, 296 от тях са за трафик на жени, 281 от случаите са с цел сексуална експлоатация. Реалната цифра на жертвите е неизвестна, защото никой не може да каже колко момичета са в плен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До sevtus. Да предположим ,че си жена ! Какво ще спечелиш като си разкажеш проблема от такова естество на съвсем непознат мъж ,като дори и децата вече знаят ,че има лоши мъже ?! *** е търсила точно това ,някой да я заведе някъде да проституира !!! Колкото и да са свободни границите ,на всеки бг. гражданин при напускане на страната се проверяват документите и митничаря гледа и лицето ти и паспорта да се увери ,че си ти! Защо *** още тогава не е казала?!Аз не съм дете и не ми разправяйте ,че ...
43
0
 
14
 
! Отговори
Един чужденец преди 11 години
Всички Вие, които коментирате сте пълни . Говорите без да мислите, първо се запознайте със случаите на трафик и в други държави и тогава коментирайте. Тази история е доста съкратена, но да обвинявате жертвата че сама си го е търсила е все едно да обвинявате жертва на изнасилване че сама си го е просила. Жертви на трафик стават не само жени от проблемни семейства. Проучете малко въпроса и тогава давайте коментарите си.
42
0
 
12
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯСъгласна съм с тебе, че повече или по-малко, но има възможност момичето да се обърне към полицай или митничар. Уви! - немалко от тези служители са подкупни и участват в трафика на хора. Той затова е и възможен. Много са свидетелствата срещу тях. Ако си следовател, не е зле и на тях да зададеш "няколко въпроса".
41
8
 
4
 
! Отговори
Пичага преди 11 години
На тия софиянци им викахме "момичета за две кюфтета"... Или с други думи черпиш ги две кюфтета в Дивака и после от *** в устата... :X
40
4
 
10
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Гурбетчия, за да тръгне някой да разказва за проблемите си на "първия срещнат", значи не е получила съпричастност от близките си. Никой не отива от хубаво да се доверява на непознати.Най-вероятно роднините й са били от типа на "възмущаващите" се като теб. Такива като теб, иначе претендиращи да предпазват, могат по-скоро да тласнат някое момиче в нежеланата посока.
39
4
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
А кога някой ще се изправи и ще има смелостта да обяви, че всъщност от нашите *** в чужбина над 90% са отишли съвсем добролно и дори са се натискали за тази "длъжност"... че и после като се приберат се тунинговат и гледат да прилапат някой богат чичко или синчето му, за да не спира финансовия поток.
38
9
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
И второ : тя е била заведена да проституира и в чужбина ! Нали минава през границата ,колкото и свободни да са границите ,на излизане от Бг. винаги идва митничар да ти провери документите ,тогава *** сливи ли е имала в устата си ?! Явно нещата в чужбина не са тръгнали според очакванията й и с "помощта на клиент" е успяла да избяга ! Абе защо аз не съм един следовател ,че да й задам няколко въпроса !
37
3
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До valya.doncheva.5 .Възмущенията ми към престъпника няма защо да ги пиша ,дано да бъде наказан най-срого ,не ги пиша тези възмущения към него защото няма смисъл ,тези които са като него и четат в момента едвали ще се стреснат от моите възмущения към престъпниците!Пиша страшно големите си възмущения към т.нар. жертва ,дано момичетата ,които ми четат коментарите да не си разказват проблемите на непознати мъже и да не се качват в колите им! Пак казвам ,100% тя е била наясно с ..,но не очаквала бой
36
7
 
9
 
! Отговори
ееххх преди 11 години
.мил,красив,добре облечен,с пари,скъпа кола... после ги болят задниците обаче :)
35
1
 
14
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯИзказванията ти са проява на изключителна жестокост към жертвите на престъпления. Къде е възмущението ти от престъпникът? А от бащата, който би следвало да дава закрила и сигурност на семейството си? Да оневиняваш тях и да обвиняваш жертвата им означава да обръщаш нещата наопаки. Предложението ти за прибиране в приют при баща пияница, звучи по-човешно, но е наивно, не е зле да се запознаеш с действителното положение, с дейността на социалните служби и главно с условията в домовете.
34
15
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Като ви чета коментарите направо ви съжалявам ! Разбирам да е била отвлечена и накарана насила да проституира ,да я съжаля ! Но не мога да си обясня вашето мислене ,как подкрепяте действията на пълнолетна девойка ,която разказва такива проблеми на първият срещнат мъж и се качва в колата му ?! Ами както се казва на турски :АРАМЪШ-БУЛМУШ / търсила-намерила! 100% съм убеден ,че тя дори е била готова да проституира ,ако й предложат ,но не е очаквала ,че ще попадне на ,който хем ще я бие ,хем..
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трафикът на хора се подкрепя тайно от държавата, т.е. от олигархията, която също печели от този бизнес.
32
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Ицко Само за информация да ти кажа Ине,че при Бай ти Тошо и по-лоши работи са ставали,само,че тогава нямаше така наречената ГЛАСНОСТ.И заради това много хора си мислят,че ОНЗИ период е бил много хубав!Кога ли най сетне ще престанем да глрдаме с такова умиление по ОНОВА ''ХУБАВО'' ВРЕМЕ!!!!???????
31
7
 
24
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Така си мислиш ти , просто тогава не се разпространяваше информацията за такива работи и никой не смееше да пита. А ако високопоставен функционер на БКП пожелае приятелката ти , просто няма къде да му избягаш и нищо не можеш да направиш. Ако си гледал филма Маргарит и Маргарита- за да получиш апартамент, приятелката ще бъде опъната на бюрото в кабинета на районния БКП функционер, а ти ще пушиш БТ на тротоара докато чакаш гада да свърши.
30
9
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До до 27 "Но от първият ти коментар написан с такава злоба.."! Това не е злоба , а възмущение към подобни девойки ,които умишлено си търсят белята ! Едно момиче на 15-16г. много добре знае ,че като се оплаче в полицията ,че баща й я бие постоянно ,ще бъде настанено в приют заедно с другите си братчета и сестричета ,защо още тогава не се е жалвала , а е чакала да стане на 18г. и да тръгне свободно по широкият свят?!Да ама на турски казваме: ЕВДЕКИ ХЕСАП ЧАРШЪЯ УЙМАЗ /сметките правени вкъщи ,не из
29
0
 
7
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
Просто.. Ицко нямаше да има повод да го каже тогава
28
9
 
19
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
До Ицко : Първо драги при бай Тошо нямаше да имаш компютър, защото щеше да има само в корекома,а ти нямаш баща международен шофьор и не си член на БКП и нямаш шанс да си купиш. Второ ако това което си написал, го беше написал по времето на бай Тошо,за възхвала на друг режим, щеше да си издаден веднага от доносник, викнат в милицията, бит, остриган, изпратен на село, щяха да ти попречат да учиш в унивреситет,ще те смачкат и попречат на развитието ти.А може и да те приберат в Белене да те затрият.
27
3
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
"До до ГУРБЕТЧИЯ 21. Далеч съм от мисълта ,че заслужава да бъде системно изнасилвана и бита..."Ок. Но в първия ти коментар (написан с такава злоба) пишеш "Да бе мозък имала ,не би чудо видяла ". Това показва най-малкото безразличие към този случай. Не съм мислил, че наистина си изнасилвач и не съм искал да те обидя, но дори безразличието към подобно нещо, мисля че енередно. Не мисля че ние обикновенните хора можем да направим нещо по въпроса, но нека поне не си изливаме злобата в/у жертвите.
26
9
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До do ГУРБЕТЧИЯ . А ти ме изумяваш с простото си и наивно мислене ! Тя е била на 18г. и ако не от родители ,поне от приятели и приятелки е чувала за подобни типове мъже ! Как пък не се е досетила ,че ще и се случи нещо подобно и се е качила в колата на първият срещнат мъж?! Аз съм човек ,който е против проституцията ,особено пък ако е насила ,но в случая тя сама е била готова на това ,но както казвам не е очаквала ,че ще я бият !
25
7
 
11
 
! Отговори
do ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Изумяваш ме с идидотизма си ... Ти си типичен примен на мъж, който има проблеми с жените ... В смисъл много ти се иска, пък те не ти пускат и естествено подсъзнателно ги превръщаш в врагове ... с които можеш да се разбереш само с насилие.Не коментирам факта, че си възрастен турчин - това е ясно.Не се ли се замислял, че причината може да е и в теб ?