Ева - една от незнайния брой момичета в плен

Историята на жената, която може да живее до теб
Обновена: 28 сеп 2012 16:34 | 22 сеп 2012 09:07,
97
Ева - една от незнайния брой момичета в плен
Снимка: Reuters

Ева е младо момиче. Има работа и приятел. Щастлива е. Ева може би е момичето, което ви сервира в кафенето, момичето, което ви обслужва в магазина, или дамата, която ви подава сутрешния вестник на репа.

Ева не е истинското й име. И тя е била жертва на трафик на хора. Младата жена идва от проблемно семейство и е най-голямото дете от четири. Баща й има проблеми с алкохола и често бие майка й. Един ден майката просто си тръгва и оставя цялото си семейство.

Така Ева става майката в къщата и започва да се грижи за останалите деца. Не успява да завърши гимназия, защото трябва да започне работа.

На 18 години не издържа на тормоза от баща си и напуска семейството. Късметът обаче отново й изневерява и тя заживява с човек, подобен на този,от когото е избягала. Решава, че е време да се измъкне от ужасната ситуация и бяга към съседен град, в който живее нейна позната.

Докато чака на автогарата, пред нея спира красива кола с добре облечен мъж в нея. В началото господинът я моли само да го упъти. Двамата започва да разговарят и тя му разказва всичките си проблеми.

Той е мил, състрадателен и успява да я убеди да тръгне с него, защото той може да й помогне. Казва й, че трябва да иде при негова позната, да си изключи телефона, защото приятелят й ще се опита да я намери.

Ева повярва на милия мъж. Качва се в колата му и потеглят. Само няколко часа по-късно се оказва, че човекът няма позната, при която да я води. И Ева се оказва в дома му, където той живее с жена си и още няколко момичета като нея.

Момичето прекарва там около месец и е системно пребивано и насилвано. След това започва да проституира – първо у нас, после в чужбина. Успява да избяга с помощта на клиент, но преди да се добере до властите, е хваната и зверски пребита за назидание.

Ева обаче не се отказва и успява да избяга отново. Отива в полицията и поисква закрила. Пуска жалба и дори има голямата смелост да се изправи да свидетелства срещу насилниците си.
Повечето жертви предпочитат да застанат зад параван по време на процеса. Но Ева решава, че няма от какво да се крие и може да погледне насилника в очите.

Историята на Ева е истинска, но не е единичен случай. Хиляди жени всяка година стават жертва на трафик на хора.

Само за първото шестмесечие на годината са образувани 337 досъдебни производства за трафик на хора, 296 от тях са за трафик на жени, 281 от случаите са с цел сексуална експлоатация. Реалната цифра на жертвите е неизвестна, защото никой не може да каже колко момичета са в плен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Става въпрос, че Евата никога няма да спре и да си изкаже болката на някой с раздрънкан таралясник, а ще му тегли една две майни... А виж сега, човек със скъпа кола винаги е ПЕРСПЕКТИВЕН и трябва веднага да се врътне д.пето и да се пробва. На конкретната *** и се паднало лошо билетче от лотарията. На другите Еви просто им се води бройка...
23
11
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До до ГУРБЕТЧИЯ 21. Далеч съм от мисълта ,че заслужава да бъде системно изнасилвана и бита! Но е адски тъпо една жена да разказва на първият срещнат мъж за проблеми от такова естество! Като прочетох историята й какво е преживяла в бащиният си дом,100% съм сигурен,че тя е знаела и е била съгласна оня да я е..,дори и да проституира ,но не е очаквала,че ще я бият! Има сводници,които бият има и такива които не бият,и ако беше попаднала на сводник от вторият тип сигурно щеше да си трае,това е търсила
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо коментарите малко се сго...ниха. Някои отиват директно в едно по-добро измерение... Така и не си оправихте коментарника бе фчера.бг
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ванко 1?
20
5
 
40
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯ 21 преди 11 години
Дори и да не е постъпила умно, това не значи, че заслужава системно изнасилване. Или ти самият си падаш по изнасилвания и затова ги подкрепяш ???
19
30
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Трябва да си адски глупава жена за да разказваш за проблемите си на първият срещнат мъж ,та дори и на жена !!! Да бе мозък имала ,не би чудо видяла !!!
18
2
 
15
 
! Отговори
Martin преди 11 години
Smurt za tiq koito nasilvat .......edna *** ako iska sama da no na sila oneq "soteniori" trqbva da se skopqvat i izma4vat
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато властта в страната (политиците) си затваеят очите за това тези случаи те ще продължават.
16
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проститутките са стока и ще ги има, докато има за тях клиенти! Просто е пазарен принцип - ако една стока не се търси, тя изчезва!
15
3
 
53
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Става въпрос за момиче, системно малтретирано в семейството... Била е лесна жертва за манипулация- демонстрация на топло човешко отношение и ... ад! Мисля, че гневът на повечето тук, е насочен в неправилна посока. Трафикът на жени е престъпление, което трябва да се наказва с цялата строгост на закона.
14
16
 
39
 
! Отговори
питам.. преди 11 години
Спира до *** някакъв бегло познат младеж с Опел, моли я да го опъти и тая си мисли, "абе къв е тоя парцалив *** бе", ама в колата на богатия чичко се качва без да го познава, ми тя е завършена *** дори и само за това нещо, ако го е направила. Порядъчна жена ще се качи ли в лимузина на напълно непознат човек????
13
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моите съчувствия към *** и поклон пред куража и да застане срещу насилниците си!Имам само един въпрос към нея:***,ти би ли работила като медицинска сестра с 15-20 години трудов стаж,за 392 лева заплата на месец?По цял ден в кръв,урина и други телесни екскрети?Благодаря,чакам ти отговора!
12
27
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Га яде кюфтетата не рива, като са я возили в С класата и са я разкарвали като панаирджийска мечка всичко е било ОК, ама като са я изсухлили като *** и "Опоаааааааа чакайте малко, ама аз съм била жертва бе" Маршшшшшшшшшшшш у левооо, курвуля!!!!
11
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обърнала внимание на добрият чичко със скъпата кола... после "риве" А ако някой беден добър мъж се опита на нея да и обърне внимание кво става?Няма шанс със звездите.То *** глава затрива..Познавам доста жени които никога няма да имат връзка с беден мъж.Обаче на богатите кълват.А ако излезне някое *** и и нарита красивото дупе той бил виновен къф бил ***.***,*** ама плътно с него нали?Нали има пара..Така че не жалете жените-те са лесни.На мъжете им е трудно.
10
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми тъй, меркантилните златотърсачки понякога така свършват, чичко паричко ги преебава.
9
10
 
7
 
! Отговори
?! преди 11 години
xaxaxa, ot 100 km si lichi koi stoi zad tazi statiq... principno moje i da q vqrno no v sluchaq statiqta si e naglasena. :)
8
2
 
44
 
! Отговори
Николова преди 11 години
И защо става всичко това??? Ако вие не можете да си отговорите/за което се съмнявам/ аз ще ви кажа.Защото няма закрила от никого това семейство което е останало без майка и в старанието си да си намерят работа младите момичета са отчаяни и ето къде попада. В лапите на изнасилвачи и побойници които ги експлоятират, а после от това момиче вече нищо не става.То е с разбита психика още от дете.Жалко за такива съдби,жалко....
7
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е от ачност, но такава алчост, че чак им замъглява съзнанието - добрият чичко ей така ще я храни и пои, а тя сучайно му обърнала внимание, защото бил със скъпа кола и я почерпил...тъпанарка!
6
0
 
28
 
! Отговори
снайпер преди 11 години
Бойкот на проституцията може да се направи,но бойкот на купичката с ориз не може.Ще се сетите какво е положението
5
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който си го търси си го намира...