Атентаторът от Бургас разпознат

Идентифициралият го салафитски лидер: И България е ислямска територия
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 07:04, Елка Василева
212
Атентаторът от Бургас разпознат
Предполагаемият атентатор на летището в Бургас. Снимка: МВР

Атентаторът от бургаското летище беше категорично разпознат от бившия си учител - радикалния салафитски лидер Омар Бакри. Това твърди самият Бакри в интервю за Центъра за близкоизточни изследвания, предоставено специално на "24 часа".

Ставало дума за шведския гражданин Махди Газали, чиято снимка се появи по медиите след атаката. "Когато разбрах, че свързват този човек с моите хора, се обадих на братята си във Великобритания, за да питам за кого става дума. Те ми казаха, че е момче, известно като Абу Ахмед.

Още по темата

Имаше и друг псевдоним. Този човек наистина е учил при мен, но за малко. После замина за Афганистан. Името му е Махди Газали. Заради атентата в Бургас братята от Ал Кайда го обявиха за мъченик и отслужиха молитва за мир на душата му," разказа шейхът.

Той е убеден, че човекът на кадрите е този, за когото става дума, както и че той със сигурност е загинал при атентата. Ако е бил останал жив, е щял да намери начин да се свърже с братята. Имало е идея неговата джихадистка група "Ал Мухаджирун" да изплати обезщетение на българската жертва от атентата - шофьора Мустафа Кьосов. Според шейх Бакри, когато имало невинни пострадали мюсюлмани, техните семейства трябвало да получават обезщетения.

Самата Ал Кайда обаче отхвърляла кръвнината с довода, че е предупредила мюсюлманите да не се навъртат около евреи, ако не искат да пострадат. Според шейха не само България, но и цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят. В момента Бакри живее в Северен Ливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
23
 
! Отговори
до 176 преди 11 години
За всички чисти българи, които вярвате в "присъствието", а не в "робството" - трябва да ви затворят в църквата в Батак да преспите само 2 нощи без вода. Пак ще си говорим.
136
0
 
22
 
! Отговори
dan преди 11 години
Волен предупреждаваше и предното правителство и това за такава опасност,но от далавери не остава време за сигурността на държавата!!!
135
0
 
36
 
! Отговори
бате Нешо преди 11 години
Колко жалко - казаха ни го директно в очите. А нямало радикален ислям в България ? Напротив. Всичко се подготвя предварително и в даден момент - жална ни майка на нас християните. Трябва о време да ги обезвредим, но за това се иска твърда ръка. Кой ли я има ?
134
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е истина и не сме п***ки /каквито сме/ Швеция трябва да бъде съдена за разпостраняване на тероризъм.
133
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Защото хората имат цел, и власт която ги води по пътя. А ние хленчим за айфонче и чалгица и не ценим приятели, родина, родители. Много пъти съм чувал: хаха, като им свърши петрола де ще идат. Много просто- ще дойдат тук на плодородните земи и вода. А ние де ще идем? С тия празни глави и с тия зинали за пари *** дето ни управляват?
132
0
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Навсякъде, където се набъркаха американците, паднаха светски правителства и дойдоха на власт религиозни фанатици. Интереса на америка е европа да бъде смазана от бежанци, а в мюсюлманския свят да се избиват и да купуват оръжие. Те и през втората световна въоръжаваха и двете страни.Европа е ислямска. След 10 години всеки втори жител на европа ще е мюсюлманин. А като излезете и се огледате, и навсякъде само бурки и бради които ви гледат накриво, ще разберете че сте загубили дома земята и водата си
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГраматиковТака си е, но само между другото като толкова си се разпалил- пише се не " неглижиращ " а "неглижираш" ;)
130
0
 
1
 
! Отговори
до 176 преди 11 години
Що?
129
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Време разделно" е филм за ***, създаден от *** по поръчка на ***.Това непрекъснато трябва да се обяснява на децата - и християнски и мюсюлмански.Всеки път като го гледам ми се гади от такава отвратителна пропаганда. За протокола - чист българин съм, от българско потекло и бял християнин.
128
0
 
12
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
"Ние смятаме България и цяла Източна Европа за ислямска земя, която един ден мюсюлманите са длъжни да освободят, казва шейх Омар Бакри " ТОЗИ ШЕЙХ НЕЩО СЪВСЕМ СЕ Е СБЪРКАЛ !!! ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ НАВЕДЕ ДА СИ МУШНЕ ГЛАВАТА МЕЖДУ КРАКАТА И ДА ЦУНЕ ПО НАСРАНИЯ *** !!!
127
1
 
15
 
! Отговори
ааа виж ти преди 11 години
Навсякъде в стараната ни има такива групи и те са известни на правителството ни.Затварят си очите и толкоз...
126
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки ден да излъчват "Време разделно"! Да се знае кои са най-страшни - тези, на които мозъка се промива от деца като на радикалните ислямисти. Всяка крайност е опасна за околните, но понякога ние пропускаме признаците на такива хора в ежедневието си.
125
3
 
7
 
! Отговори
66666 преди 11 години
Сега ще "разпознаят" и Христос и Бен ладин в морето защото почна да им пари под краката а и избори идват...Мислещият и анализиращият разбират много добре "играта"на герберасите и не им се връзват ама колко останаха от тях в България...
124
3
 
38
 
! Отговори
kuk преди 11 години
Хайде мили мои заспивайте и чакайте братята да си върнат източна европа и после ония *** къде стоят пред пазарджишкия съд вярвайте им,че салафитското учение не било вредно. Не е за тях. Ей заспал народ. Терориста бил ученик на тоя салафист,аре няма нищо. Я ми отговорете моля в Америка и Германия толкова мюсулмани има и там ли изучават майчиния си език в училищата. Ей от толерантност ще си загубим 6 септември като празник. Дедите ни къде са се жертвали на времето. Срам
123
1
 
9
 
! Отговори
e преди 11 години
Не мо ги разберем такива ? !? Една шашка в ГЗ и директно при девствениците .. кво се занимава с нас. *** тъпоъгълниците !
122
1
 
4
 
! Отговори
До 161 преди 11 години
не мога да разбера ирония ли, сарказъм ли ти е коментара... Американците воюват с "тях" поради много по-различни от случая причини ама айде, 2ро сами си го направиха от желание за власт, ресурси и световно господство, 3то Втората Световна свърши с падането на Берлин, а САЩ метна ядрена бомба на Японците (които не са мюсюлмани последно като проверих)... та какво точно искаш да кажеш, защото не мога да те разбера...
121
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До член на БСП Абе и аз не ги обичам , но ще ми отговориш ли защо от главата на Доган и бандитското му обкръжение не е паднал и косъм? А уж друго обещаваше Борисов ,преди да го изберем! Има нещо гнило в...БГ.
120
0
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Тоя вариант беше изложен няколко дена след атентата, защо пак го връщате отново като тогава го отхвърлихте? Ами ако скоро този се появи някъде жив?
119
0
 
9
 
! Отговори
до 130 преди 11 години
Много лесно се отървавате от историческата вина! Хоп, до вчера Отоманска империя, а от днес - млада турска държава! Ще ме спукате от смях!!! Тоест - онези са били лошите, а ние, техните наследници сме от добричките.Но ако искаме да си възвърнем част от старите територии, наши са си от едно врече... смях!
118
1
 
11
 
! Отговори
до 160 преди 11 години
Това, че атентатът е пълна измислица го кажи на осакатените и близките на загиналите, ***!

Спонсорирани публикации