Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място

ГЕРБ, БСП, ДПС и Кунева сигурни за НС
12 окт 2012 15:18,
394
Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място
Снимка: архив, Булфото

Работата на правителството е одобрявана от 31% от българите, а неодобрението е значително по-високо и възлиза на 55%. Личният рейтинг на премиера Бойко Борисов обаче не се променя спрямо юли.  46 на сто не го харесват,  а 45% одобряват работата му.

Това сочат резултатите от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 20 и 27 септември.

Лиляна Павлова е най-одобряваният министър. На второ място е земеделският министър Мирослав Найденов, следван от вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на културата Вежди Рашидов, Николай Младенов.

Десислава Атанасова е министърът, който в най-голяма степен разочарова българите през изминалите месеци - неодобрението към работата й нараства със 7 на сто и става 40,3 процента, докато одобрението е 25,5 на сто.

Над половината българи нямат мнение или не познават работата на министъра на транспорта Ивайло Московски. Голям е и делът на хората, които нямат мнение за министъра на околната среда и на министъра на правосъдието.

Най-нехаресваният министър в кабинета „Борисов“ е вицепремиерът Симеон Дянков. Одобрението за него е 23,9 на сто, докато неодобрението достига 64,8 на сто.

 Веднага след него е социалният министър Тотю Младенов с 51 процента неодобрение и 25,7 на сто одобрение.

Класацията на най-одобряваните политици отново оглавява Кристалина Георгиева - 66 на сто одобрение. Социолозите обаче отново уточняват, че еврокомисарят ни не може да бъде съпоставяна директно с политиците, които работят в страната.

Росен Плевнелиев е най-одобряваният политик в България с 53 на сто рейтинг и неодобрение - 32 процента.  Второто място си поделят премиерът Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова, които имат еднакво одобрение от по 45 процента.

Критичните настроения към премиера обаче са по-изразителни от тези към министъра на регионалното развитие, коментират социолозите.

Меглена Кунева заема дванадесето място в листата на харесваните политици.  Според социолозите след
основаването на партия "България на гражданите" Кунева губи 5 на сто одобрение.

Четири партии със сигурност щяха да влязат в парламента, ако изборите бяха днес. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС и "България на гражданите".

За ГЕРБ подкрепа декларират 26, 8 на сто, БСП би получила 17, 5 процента, ДПС е трета политическа сила с подкрепа от 7 на сто, а "България на гражданите" - четвърта с 4,3 на сто.

Според данните на този етап самостоятелното електорално влияние на партиите от Синята коалиция не им гарантира участие в следващ състав на Народното събрание. Общият им резултат е 3,3 процента.

Евентуална коалиция между Атака и ВМРО, поне засега, изглежда успешна по отношение на възможността за попадане в следващ парламент. 

Общо 32, 7 на сто от анкетираните заявяват, че няма да  гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
13
 
! Отговори
Bai Hoi преди 11 години
Boko go haresvat mnogo hora poznavam gi vsichkite 5 po ime ...GERB e banditska partiq sled mandata zatvor za vsichkite !!!
6
0
 
42
 
! Отговори
Реееейтинг???!!! Ъ?? преди 11 години
Кристалина (следващият) премиер - тя пък с какво е полезна за България? С Дянков?
5
4
 
76
 
! Отговори
Ужаст !!! преди 11 години
Срам ме е, че и аз съм българин. Как може този народ да е толкова *** !Гърци, сърби, италианци, французи досега да са направили революция, ако ги мачкаха така нагло !
4
75
 
28
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Градим България! Гарантирано от ГЕРБ!
3
6
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проучването е малко старо и не отчита последните изцепки на Дянков, предполагам неодобрението вече е към 70 процента!
2
23
 
7
 
! Отговори
Лузъри преди 11 години
Да бе да .....
1
6
 
16
 
! Отговори
хей преди 11 години
3160 0 защо преди 0 секундине напишете на човека от малорадврачанско,зашил устата си вчера,защото нямал препитание?