Доверието в ГЕРБ ерозира, ама с колко?

Социолозите дават различни разлики между БСП и управляващи
Обновена: 18 окт 2012 14:47 | 18 окт 2012 10:30,
437
Доверието в ГЕРБ ерозира, ама с колко?
Кой с колко води, изборите ще покажат. Снимка: архив, Булфото

Доверието в ГЕРБ ерозира. В това е категоричен социологът Кольо Колев от агенция „Медиана“, която разбуни духовете с последното си изследване, което показваше разлика само от 0.1%  между управляващи и БСП.

Колев влезе в словесен спор в ефира на bTV с Мира Радева от Институт за социални изследвания и маркетинг защо се разминават данните на различните агенции у нас. 

Според изследването на Радева от началото на октомври ГЕРБ има доверието на 27.3% от избирателите, а БСП – на 16.4%.

НЦИОМ, и „Сова Харис“ също дават разлика 10-11% , а „Алфа Рисърч“ и „Галъп“ - 5-6%, припомни Радева, като каза, че тези разминавания са съвсем нормални.

Независимо от различните данни обаче социолозите са категорични в тенденцията, че ГЕРБ губи доверие.

Социологът Кольо Колев коментира, че ГЕРБ губи подкрепа заради непрекъснатото лъкатушене в позициите си по важни въпроси.

Още по темата
15 окт 2012 07:14
438
Той даде за пример „тука има-тука няма с пенсиите“, регионалните минимални заплати и сагата „Белене“.

По думите му съвсем нормално е избирателите да започнат да ръмжат.

Социологът посочи, че за стопяването на разликата между управляващи и опозиция е повлияло и избирането на лидера на БСП Сергей Станишев за президент на европейските социалисти (ПЕС).

В България това има страшно много значение, защото според Колев "рефлексът да не се изложим пред чужденците, оценката на чужденците" е много силен.

Всички глупави заигравки, които направи ГЕРБ по системата "ще видим, ама ... ", както стана със заплатите на военните, със служителите в МВР – всичко това съвсем естествено торпилира. Времето и процесите, които са се случили са обективният фактор за различните данни в социологическите изследвания, обясни социологът.

Той обяви, че голям проблем е страхът у хората свободно да изказват политическите убеждения. Неговата агенция е отчела, че 20% от избирателите се страхуват да обявят предпочитанията си заради някаква форма на репресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
333И понеже си *** и не си разбрал та да ти кажа галфоне!Точно Станишев УВОЛНИ пикаещият по шадраваните.Скед което същият Пикльо стана пръв приятел с твоят Зеленчуков Идол и съботирашепостоянно правителството на Станишев.Но квалифициран *** като теб тези неща няма как да разбере.*** ,разбра ли ???
272
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
333(*** е на *** ***)За министерството на културата ли говориш?Онзи *** който удари глава на един полицай пред столична община?Който държеше топките на Илия Павлов?Той и сега си говори на турски с подчинените.А Доган такива баламурници като теб го направиха коалиционен партньор в няколко правителства щото не стигаха гласовете без неговите за да се състави правителство!***,по-***,*** от село(и крайните квартали на София).
271
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП-лява обувка на десен крак,ГЕРБ-дясна обувка на ляв крак!
270
8
 
5
 
! Отговори
до 331 преди 11 години
А какво? Да се говори отново на турски в министерствата ли? Румен да си пие кафето с Галевите ли? ***!
269
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
318Какво е това "червената идея" бе бате??Яде ли се ,пие ли се?На мен ми се струва че е ВЪЗДУХ за празни глАви като твоята.
268
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
327А какво предлагаш??Да кажем ДА на Стенли който строи метрото и Цуцолина която заграби половината държава?***!
267
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С колко ерозира ще разберем на изборите.Във всички случаи обаче ерозията няма да е достатъчна да останат извън парламента и да бъдат съдени за зулумите които направиха и върнаха държавата 20 години назад по времетона СИК и ВИС.
266
8
 
11
 
! Отговори
Сравнението! преди 11 години
Да избираш между БСП и ГЕРБ, е все едно да избираш между БКП и ... БКП !!!Всички са комунисти до девето коляно!На чело с ББ, ЦвЦв , ЦЦ и президента-комсомолец. ДКМС = Димитровски комунистически младежки съюз
265
8
 
24
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
АБЕ НЕ СТАВАТ ГЕРБ И ТОВА Е ,НАРОДА НЕ ЗАБРАВЯ НА ИЗБОРИ,ЩЕ ГИ ПРАТИМ И ТЯХ В ДЕВЕТА ГЛУХА.
264
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не на другарите! Не на батко и братко!
263
7
 
20
 
! Отговори
Крадците от ГЕРБ преди 11 години
лъжат, че няма пари. Е как така хем се увеличава БВП, бюджета расте, заплати и пенсии замразени, инфлация 10% - пък няма пари. Изводът е един откраднати, изнесени контрабандно от Цветелин Банк или заровени в гранината на Тиквата. /Пояснявам за ядрените специалисти от ГЕРБ: БВП - не е Бойковите Валутни Приходи/
262
2
 
7
 
! Отговори
един човек преди 11 години
За НФСБ-твърдо! Писна ми от всички!
261
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласуване за БСП е все едно гласувате за ДПС. Доган пак ще изпълзи от дупката си и ще се присмива на българските овце.
260
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как да гласувам за БСП,като ще се коалират с турците? Никога!
259
9
 
25
 
! Отговори
иво преди 11 години
Гласувайте за който си харесате но в никакъв случай за групировката Герб,още един техен мандат и ще заробят и децата ни.Помислете добре преди да пусните бюлетина за Герб.Дано здравия разум на българина проработи защото в противен случай ни чака голямо тегло още 4 годинки.
258
5
 
15
 
! Отговори
319 преди 11 години
Броят на минусите на поста ми показва колко са платените клакьори на ГЕРБ в сайта. Бройте ги внимателно, аз ще ги засичам по IP-тата
257
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП не е алтернатива на ГЕРБ, както ГЕРБ не се оказа алтернатива на БСП. Двете партии са от котилото на ДС, а и както се разбра видните герберасти са все чеда на БКП активисти от висшите етажи. Алтернативата е народа, който е крайно време да вземе сопата
256
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може да оставиш пенсионерите, майките, бизнеса, безработните и целия народ гладни и без никакъв шанс за оцеляване и да искаш народна любов. Управлението на ГЕРБ задмина по некадърност и крадливост Тройната коалиция, а по наглост - всички правителства от 1989 г досега. Това, че народа все още не се е организирал да изпрати с камъни и сопи ББ и аверите му е само въпрос на време и търпение.
255
3
 
16
 
! Отговори
Акълмайстор преди 11 години
Още няколко пъти да вдигнат тока и водата и много от пишещите тук-ЩЕ ПОЛУЧАТ ОЗЪРТАНЕ!
254
2
 
13
 
! Отговори
До 310 преди 11 години
Стискай палци минималната да стигне 200Е, че дупе да ни е яко.Да попитам: Какви са шансовете сметките за отопление тази зима да са надхвърлят минималната работна заплата? Нека да припомним, че плоския данък е в пълна сила и върху минималната работна заплата.