Протест за болница пред МС. Борисов: Висша степен на глупост

Болницата в Девин да стане държавна, предложи Симеон Дянков
Обновена: 24 окт 2012 16:58 | 24 окт 2012 13:40,
207
Протест за болница пред МС. Борисов: Висша степен на глупост
Снимка: БТА

Като "висша степен на глупост и политическа провокация от БСП и ДПС" определи премиерът Бойко Борисов протестите на жителите на Девин срещу затварянето на болницата в града.

По думите на министър-председателя болницата е фалирана по времето на БСП и ДПС, а сега същите тези партии карат хора с автобуси да протестират пред Министерския съвет.

Борисов беше категоричен, че вече е предложено добро решение за бъдещото на болницата и даже "им е изпратил вицепремиер и министър".

Както е известно миналата седмица на посещение в града бяха здравният министър Десислава Атанасова и вицепремиерът Симеон Дянков.

Болницата в Девин да стане държавна, предложи министърът на финансите днес.

Дянков обясни, че само по този начин ще може да се финансира ново оборудване и реновиране на сградата на болницата.

Още по темата

Утре Дянков ще има среща с представители на общината и техни експерти, за да изчистят детайлите по това предложение. В петък общинския съвет в града трябва да гласува болницата да стане държавна.

"Ако това се случи, от понеделник може да започне работа по решаване на проблема със затворената болница", обясни Дянков. По негови думи това е единственото възможно законово решение на проблема.

Същевременно, докато течеше заседанието на кабинета, десетки жители на Девин протестираха пред сградата на МС в защита на лечебното заведение.

Ако до петък не се изпълнят нашите искания, ще блокираме пътищата за Смолян, Пловдив и Девин, заявиха протестиращите.

Те категорично отхвърлиха твърденията, че протестът им е иницииран от политическа партия и обясниха, че умишлено не водят общински съветници и кметове с тях, за да не се политизират действията им.

Лечебното заведение не работи от юли 2011 г. заради дългове от около 2 млн. лева., но девет месеца жителите на Девин са имали уверения, че болницата ще заработи и ще се намери решение.

По-късно разбрали, че планът за лечебното заведение е отхвърлен и властите смятат, че няма смисъл да се наливат милиони в нещо, което не функционира.

Днес около 300 души, по данни на организаторите на протеста, издигнаха плакати: "Конституцията ни дава право на живот, не ни го отнемайте" и "Не ни обричайте на преждевременна смърт". Тя пяха народни песни и свириха с гайди.

Протестиращите настояват спешно да се вземат мерки, защото зимата идва и ще им се налага да пътуват през преспите до най-близкото лечебно заведение.

"Трябва ли да страда населението", запита риторично Валентина Павлова, която е част от инициативния комитет.

По нейни думи предложението на Дянков не дава достатъчна яснота на жителите на Девин за бъдещето на болницата им.

Протестиращите настояват да получат помощ от държавата и общината, за да заработи болницата час по-скоро.

Те искат още да се възстановят четири отделения на болницата – хирургическо, вътрешно, детско, неврологично.

Протестиращите настояват още да се изплатят възнагражденията на лекарите от преди закриването на болницата и да се възстанови целевата годишна субсидия на лечебното заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
До Анонимен-Има главен прокурор на България , ама и той е от поредния ешелон на ДС - откъдето е и Бойко Борисов !
149
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Директора на фалиралата болница на съд,конфискация на имуществото му и никакво лечение докато е жив.Един да го отнесе за назидание и другите ще се стегнат,ама сега куче влачи - диря нема..за кравите си треперят и по 100 лв плащат на ветеринар за преглед в областа но в болницата се стискат за една маля 10 ст.
148
17
 
8
 
! Отговори
Девинчани преди 11 години
Идете на пътя за Цанков камък, вземете си по един "златен" камък от там и после го хвърлете в градината на Доган, и месното ви дпс.
147
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се зъби бойко на РОДОПА ПЛАНИНА ,че притури ли се тя няма кой да ти помогне................
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dnes mi se pla4e zastoto:Tatkovinata se prevrsta v Tikvavina;Patriotizma se prevrsta s v Piponizam;i kogato dori profesionalnite *** zapo4vat da prili4at na KratunurviMostayt na Drujbata osiguriavase na 100na rum i bul prostitutki rabota. dnes po vtoria most na Drujba mina edna politi4eska prostitutka s pagoni na GeiNaral
145
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А къде беше Дянков до сега???Всички сте за затвора!!!А защо не вдигате 100%заплатите на спешна помощ за да има екипи а сега недостигат а от това умират хора - има ли главен прокурор в тази Държава???
144
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом един Премиер може да заяви, че свободното изразяване на гражданска позиция в висша глупост, то той е или превъзходна степен на ***, или пък е завършен наглец!
143
0
 
9
 
! Отговори
мисионера преди 11 години
Иванчо.От София ли си или от някое село но от личен опит ще ти кажа,че няма по гадна гледка от сгазена/окупирана/ държава и няма по жалки хора от населението и.Внимавай какво си пожелаваш защото и иракчаните се предадаха на 20-тия ден но после 7г. ядаха американския ***
142
5
 
8
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
ХОРА КАЗАХ ГО ПРЕДИ ЩЕ ВИ ГО КАЖА И СЕГА:РЕШЕНИЕТО Е-ОБЯВЯВАМЕ ВОЙНА НА ГЕРМАНИЯ И НА ДРУГИЯТ ДЕН СЕ ПРЕДАВАМЕ !ТЕ СЕ СПРАВИХА С НАСЛЕДСТВОТО GDR ТА НАС НЯМА ДА ОПРАВЯТ,И БЕЗ ТОВА В ГЕРМАНИЯ ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ!
141
1
 
20
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Ами така ще казва Бойко я. *** го избраха или не ходиха да гласуват и сега той има право да ги нарича ***! ,,Каквото повикало това се и обадило" казва народната пославица.Т.е. избираш *** и партията му на власт и получаваш такива отговори.Всичко е просто и ясно
140
0
 
17
 
! Отговори
1234 преди 11 години
До 124Да здравеопазването струва пари и за това плащам здравни осигуровки, не ми плаща държавата лечението. И да, в Америка може да си умреш като куче ако не си здравноосигурен, но съществената разлика е че там няма задължително здравно осигуряване. Сам решаваш дали ще се осигуряваш и парите ти отиват в лична партида.
139
19
 
2
 
! Отговори
Богдан преди 11 години
Единствена алтернатива на тази скапана държава да бъде оправена е Иван Костов!
138
3
 
37
 
! Отговори
dan преди 11 години
Висша степен на глупост е,че гласувах за теб,ама а де...!
137
5
 
62
 
! Отговори
я преди 11 години
По безсрамен и циничен Премиер България не познава. Хората умират по разкапаните пътища в линейките до Смолян, но той ги нарича НАГЛИ, защото искат милиони. В същото време глашатаите му-журналисти бързат да ни "зарадват",че 1000000лв. за мачовете са осигурени на БНТ???? Да му пикая на приоритетите. Вън долни,презрени подлеци.
136
2
 
45
 
! Отговори
KAPO преди 11 години
Браво, Бойко, мачкай!!! Така им се пада, като са гласували за тебе. Те, българите, колкото повече ги таковаш, толкова повече те обичат! Нямам друго обяснение защо ГЕРБ е все още 1-ва политическа сила.
135
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** плащат ли си здравните ?само питам де защото ползват мед.обслужване срещу нашите вноски ...и после няма пари за нищо
134
2
 
44
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Народа няма къде да се лекува,а за нашият премиер,това е висша степен на глупост и политчески натиск.От началото на седмицата виждаме само стачки и гражданско недоволство.Не беше ли премиерът човекът,който каза при приемането на мандата,че има ли една стачка срещу него,оставката му е в джоба.Колко стачки вече минаха, а оставка не виждаме.Или може би стачките са срещу неговите министри,а не пряко към него.Само че когато ":раздава "пари и се прави на благодетел,говори в единствено число.
133
1
 
47
 
! Отговори
да ви е.а майката! преди 11 години
Борисоффффффф, висща форма на глупост и наглост е да си гербераст!
132
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога повече ГЕРБ
131
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 80 от анонимен 73 Ами нали и аз това обяснявам на анонимен 58,който няма обяснение,защо общинските и държавните болници закъсват!*** защо не ходят в частните?А в другите осигурени/което е абсурдно/или не осигурени ги лекуват и нищо не плащат.