Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск

ГЕРБ не стои зад избора ми на и. д. главен прокурор, твърди директорът на НСлС
Обновена: 18 ное 2012 11:58 | 18 ное 2012 11:58,
151
Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск
Бламирането на Марковска като конституционен съдия. Снимка: БТА

Чисто човешки морално може би е добре Венета Марковска да вземе по-дълъг отпуск докато нещата се изяснят. Така изпълняващият длъжността главен прокрурор Бойко Найденов коментира в "Тази неделя" по bTV скандала с подалия оставка като заместник-председател на Върховния административен съд магистрат, чието полагане на клетва като конституционен съдия бе бламирано от президента Росен Плевнелиев.

„Недейте на надценявате ролята на едно писмо, което ни вкара в една абсолютно ненужна спирала. То беше предоставено още при номинациите в парламента. Прокуратурата е работила по този сигнал, който е публикуван като разследване от ваши колеги и няма как да бъде анонимен. Друга тема е защо не е завършено две години. Колегите са прилагали средства и са водили разпити, които изискват повече време. До средата на декември ми се иска да направим сериозна проверка на изнесената информация“, заяви директорът на Националната следствена служба.

По думите на Найденов зад избора му за изпълняващ длъжността главен прокурор не стои „дългата ръка на ГЕРБ“. „Не искам да ме свързват с която и да е партия. С едни и същи отношения съм с всички политически сили. Ако утре дойде някое друго правителство, МВР и прокуратурата работят заедно“, обясни той.

Временният главен прокурор коментира още, че само за десетина дни на отговорния пост е видял неща във Върховна касационна прокуратура, които би променил.

„Когато временно си на едно място без определен мандат, не може да си особено полезен. От една-две седмици съм там и виждам, че трябва да се променят някои неща, най-вече в администрацията и структурирането. 3 пъти повече хора има. Не знам защо и нямам обяснения. Във ВКП са около 100 човека, които нямат много работа. В прокуратурата има настанени 50 прокурорски помощници плюс консултативен съвет от 30 души, които консултурат тези прокурори при положение, че самите обвинители нямат много работа“, заяви Найденов.

Той добави че у нас има над 1700 прокурори има – 3 пъти повече, отколкото в Италия, която пък е 3 пъти по-голяма от България по територия и 8 пъти - като население.

Така според Найденов на едно място някои прокурори остават ненатоварени, а липсата на работа води до пороци. На друго място пък обвинители били претоварени. „Този проблем трябва а се реши“, констатира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой знае ли какво е 9 години власт над всички институции в България?Борбата е жестока за този пост.Например оправдаването или минимална присъда за ТРАКТОРА се заплаща по 10 - 15 милиона на човек...,като част от парите отиват в партийни централи.Какво става.май ще предадете и родителите си..е някои...,а камо ли няма да се жертва някоя си Марковска!
49
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ПОД ПО ДЪЛЪГ ОТПУСК ДА РАЗБИРАМЕ ЛИ ПЕНСИОНИРАНЕ? ЗАЩОТО ОТДАВНА И Е ВРЕМЕ НА ТАЗИ ЛАКОМИЯ
48
1
 
0
 
! Отговори
Vostoc преди 11 години
До Анонимен 51, това е коментара :-)
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какво ще каже Бойко Найденов, относно несметните богатства на тази скромно изглеждаща дама и нейния възлюблен?Прокуратурата има много работа по този въпрос.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 51Коментар 62 е до теб,
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТА КАК ТАКА БЕЗ ОБЯВЕНА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ И ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ ЩЕ СЕ СТРОИ ЮЖЕН ПОТОК- ТОВА СА 6 МИЛИАРДА ЗА УСВОЯВАНЕ. ТИЯ НЕ БИЛИ КАТО ОНИЯ- СМЯХ !
44
0
 
8
 
! Отговори
ДО 60 преди 11 години
ВИЖ ГЛАСУВАНЕТО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ТОГАВА СЕ ИЗКАЗВАЙ- ОТ 127 ГЛАСУВАЛИ, 97 СА ОТ ГЕРБ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
43
1
 
1
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Пропусна Рамбо Силек, за да е пълна картинката.
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАРКОВСКА Е ЧОВЕК НА БСП И ДПС!ЛИЧНО ТЯ ОПРАВДА ДОГАН ОТ ПРИСЪДА!
41
0
 
10
 
! Отговори
казал да казва преди 11 години
Другарят Бойко Найденов каза, че другарят Борисов му е казал да казва, каквото той му е казал!
40
0
 
12
 
! Отговори
ДО 54 преди 11 години
ХАОСА ГО СЪЗДАДОХА :ТЕЗИ, КОИТО ИЗДИГНАХА КАНДИДАТУРАТА ЙТЕЗИ, КОИТО ГЛАСУВАХА КАНДИДАТУРАТА Й В ПАРЛАМЕНТАТЕЗИ ,КОИТО Я ПОДКРЕПИХА - БОЙКО, ЦЕЦО , ФИДОСОВАТОЗИ, КОЙТО НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА, ЗА ДА ИЗВАДИ ГОРЕЩИТЕ КАРТОФИ ОТ ОГЪНЯ НА БОЙКО- ПРЕЗИДЕНТАТЕЗИ, КОИТО ДАДОХА СПРАВКА, ЧЕ Е ЧИСТА- ПРОКУРАТУРАТА. А ПОСЛЕ ИЗВАДИХА АНОНИМЕН ДОНОС СРЕЩУ НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ, КОЙТО ЕВМЕНТУАЛНО, Е ГАДЖЕТО Й
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СПРАВКА- ДАНИЯ - НАСЕЛЕНИЕ 5 ,210 МИЛИОНА ЖИТЕЛИ - 17 ХИЛ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ БЪЛГАРИЯ - НАСЕЛЕНИЕ 7, 360 МИЛИОНА ЖИТЕЛИ - 124 ХИЛ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИКЪДЕ Е ПО- УРЕДЕНА ДЪРЖАВАТА ? ВСИЧКИ ЗНАЕМ- ДАНИЯ ! У НАС СА ПРОСТО ЛАПАЧИ И КОРУМПЕТА.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марковска да се пенсионира и да престане да създава хаос в държавата. Да си заживее спокойно в някоя от вилите си край морето и толкоз. Гладна и жадна няма да остане, горката.
37
5
 
7
 
! Отговори
ДО 31 преди 11 години
ЧЛ 1 , АЛ 1 ; ЧЛ 5, АЛ 1 ; ЧЛ 84, Т. 8 И Чл. 86. (1) Народното събрание приема закони, решения, декларации и обръщения.(2) Законите и решенията на Народното събрание са задължителни за всички държавни органи, организациите и гражданите.ВСИЧКО ТОВА Е ПОГАЗЕНО И ПОРУГАНО ОТ ПРЕЗИДЕНТА- ЧЕТИРИ ОСНОВАНИЯ ДА МУ СЕ ИСКА ИМПИЙДЖМЪНТ.
36
0
 
5
 
! Отговори
ДО 45 преди 11 години
КАК НЯМА ДА ГИ ДАВАМЕ НИЕ- 15 ГОДИНИ НЯМА ДА ПОЛУЧАВАМЕ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ, ЗА ДА СИ ИЗПЛАТИМ ДЕЛА !
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затвор заради корупцията на всички съдии, прокурори и депутатите и министрите от ГЕРБ!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФЕДОСОВА СЪЩО !
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 39 Понеже няма да даваме ние парите - не е необходимо да има ЗОП. Газопровода ще се строи от ГазПром, естествено после парите ще си ги избият на наш гръб. Много хубава "врътка" направи Боко, хубава за него.... Каква мислиш че беше "хавата" в Нефтохим - "драмата" с лиценза... ами едни 2 милиарда за строителството на новия комплекс в завода ще минат през една фирма която беше "основен" под изпълнител в метрото от както Боко стана кмет - преди това никаква я нямаше!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩОМ АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК МЪЛЧИ ЗА ЮЖЕН ПОТОК И РУСКАТА ЗАВИСИМОСТ ЗА 15 ГОДИНИ, СТРАШНО Е !
31
3
 
5
 
! Отговори
Who is next? Why? преди 11 години
Дон Балон Решил един скучен Зимен ден да се погрижи за Демокрацията в страната Си Балонленд и извикал Своя малък съветник с Голямата сянка Хер Флик.Дон Балон: - АЗ съм Решил, да подобрим Демокрацията у нас, но как АЗ не знам, повтарям - АЗ не знам? Хер Флик присвил очи зад потните си очила и казал: - Като Ви видях и Разбрах.Как да подобрим нещо, което го няма, но можем да подобрим това, което го има от 23г. У Нас! А то е Мутрокрация.А тя Лесно се подобрява, много е просто Мутро се заменя с Демо(Народ) и имаме Резултат, който е Демокрация.А Тя, ако я Има, няма нужда от подобрения.Дон Балон се замислил дълго, навел глава на една страна, скрил ръцете си в предните джобове на панталониТЕ си и погледнал тъпо обувките си ... и Разбрал - едната обувка била Лява, а другата Дясна!