Шефове на клиники в "Пирогов" готови с оставки

Скандалите в многопрофилната болница продължават
Обновена: 21 ное 2012 21:19 | 21 ное 2012 21:16, Петя Славова
52
Шефове на клиники в "Пирогов" готови с оставки
Снимка: Булфото

Скандалите в "Пирогов" могат да имат сериозни последици. Заради уволнението на директора на многопрофилната болница Димитър Раденовски, оставка са решили да подадат и шефове на други клиники, съобщава Нова телевизия.

Сред един от първите, който вече е подготвил заявлението си за напускане е доктор Бонев - главен инспектор от контрола на медицинската дейност в „Пирогов” .

Още по темата

След проверка на Държавната финансова инспекция, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова уволни шефа на болничното заведение за  нарушения на стойност 700 000 лева. На пресконференция тя обяви, че крайната мярка е наложена за  пиране настаняването на деца до три години в институции: подкрепа на семействата в отглеждането на малки деца".

Проф. Раденовски бе освободен от длъжност на директор на "Пирогов" на 20 ноември, заради липса на обществени поръчки за отпечатване на ваучери за храна, почистване и строителни работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
СЛУЖИТЕЛ преди 11 години
До Кармен НИКОЙ НЕ Е ОТКРАДНАЛ НИЩО ЯВНО НЕ РАЗБИРАТЕ НИЩО
44
0
 
1
 
! Отговори
Кармен преди 11 години
Сега поне ще имат време да си харчат откраднатото, няма да им се налага да си губят времето и да ходят на работа.Факта е на лице, че няма да им се потърси отговорност или пък прокурора ще прецени че няма достатъчно доказателства!!!Другата седмица тези имена ще са забравени, медийте ще си имат един куп новини защото никак не сме бедни в това отношение.И хайде честито на печелившите, като си могъл откраднал си ги ай са живей си живота!!!
43
0
 
2
 
! Отговори
mad преди 11 години
Какъв е този д-р Бонев?Защо не каже на коя клиника е началник. Защото не е . Това е един пенсиониран травматолог доносник и кадровик на болница Пирогов койно е личен васал на Раденовски и заради което се води омбундсман на Пирогов. Не е ясно какво прави но получава тлъста пенсия и заплата,за сметка на много млади лекари работещи за жълти стотинки.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог Е ПО-ДОБЪР от докторите. Доверете му се, ще ви излекува и от най- тежката болест с ВЯРА!!!!!!!!
41
1
 
1
 
! Отговори
стефанова преди 11 години
Напълно съм съгласна с 44! Мизерията в пирогов е ужасяваща, лекарите са груби иможе да чакаш дълго време , ако има техни близки, които винаги са с предимство. Разбира се че шефовете на клиники са солидарни с директора на пирогов ,защото и те лапат от големите бонуси!
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Samo i edinstveno v Pirogov, sam vijdala kachestveno obslujvane, bez iznudvane, barzo deistvie i pomosht, za sravnenie, vednaj sam bila v bolnica za sebe si - rajdane v Tina Kirkova ili Sveta neznam si kakva, i dokato ne mi vzeha 400lv. na raka, ne mojah da rodq...
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А милиардер за сметка на държавате-може!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ставаш милионер на гърба на болния и беден народ и то в държавна болница е престъпление,което в една демократична и правова държава трябва да се наказва със затвор. В частните клиники могат да си раздават всякакви пари,стига да ги изкарат законно. Това тук е "бананов капитализъм".
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един от изтони;ите на най-голямата корупия в държавата е т.нар. закон за държавните поръчки. Вероятно това е закон, правен по някакъв европейски закон за точене на държавни пари и важен фактор за загниването и предстоящото рухване на Европейския съюз. Шефът на Пирогов, в желанието си да спести някой лев на клиниката, е пренебрегвал този *** закон. Въпросът, че част от екарите в Порогов (и другаде) са корумпирани, е нещо съвсем друго.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще я свърши,как няма да я свърши.Сега си назначавате гл. прокурор.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокуратурата да си свърши работата . Надявам се, че оставките няма да ги спасят от отговорност.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако само "стани,та да седна" ви е реформата в здравеопазването,по-добре изобщо да го няма.
33
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
До СКАНДАЛНО НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ ТЕ ГАРАНЦИЯ УЖ ВИНАГИ ДАВАТ
32
5
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Спряха им хранилката,уволниха им закрилника и тръгнаха да бягат,а нали са там да лекуват болните хора..........
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обществените поръчки!Там е заровено кучето!
30
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Шепа хора са който взимат достойни заплати в Пирогов,точно те застават зад гърба на вече освободеният шеф,останалите работят като роби и накрая нищо.
29
9
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Интересно кой са докторите шефове на клиники който ще подадат остава,същите който се изкачиха на висота при шефа,това са шепа лекари.Стига манипулираха с тези оставки като не им изнася да напускат.Това са шепа който се въртят до Раденовски и получават,същите по време на стачките в Пирогов уж се бореха да няма от старите управници а избраха те същият който беше в борда на директорите.Може и г-жа Атанасова да не е медик но е първата която се реши да покаже какво се върши в болниците.
28
9
 
15
 
! Отговори
petra преди 11 години
Безумие, видно е, че челото на министерката е обратнопропорционално на бюста й.Институцията ПИРОГОВ през погледа на шалварите от Делиормана.Разбира се в ПИРОГОВ по-лесно се вижда къде са отишли 700000 лв, за разлика от една магистрала.
27
10
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Интересно ми е каква заплата получава Сестрата на Премиера,и въобще Болницата в която Тя работи,и какви субсидии,а и Търговете как се организират
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най малкият и минимален паричен ресур в разходи за здраве са възнагражденията, всеки доставчик в системата е с профит, не и изпълнителите на здраве, и защо е тъй и де са парите за здраве, не дянковите вноски за деца, стари и фуражки, той и на касата парите приватизира даже, никой не може да ти каже, тайна майна, като не са го лекували дордето трябва....