От утре изплащат част от заплатите на работещите във "ВМЗ"-Сопот

Намеса на премиера осигурява плащане на 1 млн. лв. от Кинтекс за ВМЗ
Обновена: 16 дек 2012 17:55 | 16 дек 2012 17:55,
504
От утре изплащат част от заплатите на работещите във "ВМЗ"-Сопот
Бойко Борисов. Снимка: Ройтерс

От утре трябва да започне изплащането на част от заплатите на работниците и служителите във "Вазовските мошиностроителни заводи” ЕАД в град Сопот. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет с уточнението, че премиерът Бойко Борисов е провел разговори с изпълнителните директори на "ВМЗ”-Сопот и на „Кинтекс” ЕАД.

На срещата, на която е присъствал и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, е организирано разплащането от „Кинтекс” по два договора за поръчки към "ВМЗ"-Сопот на стойност 1 милион лева. Средствата ще постъпят във ВМЗ на два транша от по 500 000 лв. утре и в петък, уточнямат от правителствения пресцентър.

Националната агенция по приходите ще позволи разблокиране на сметките, за да бъдат изплатени заплатите на работещите в дружеството. Това се прави, за да могат хората да посрещнат спокойно Коледните и новогодишните празници.

След завръщането си от Атина, където ще бъде утре за заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция, Борисов ще проведе среща с потенциален купувач на "ВМЗ"-Сопот с цел да се ускори приватизационната процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
1
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....КАТО ИДВАТ АМЕРИКАНСКИ СОЛДЕРИ ШЕ ИМА ЛИ ТАНКОВЕ РАКЕТИ...ДА ГУБАТ БОМБИ ДА ПАДАТ САМАЛЬОТИ ВЗРИВОВЕ НА БАЗИ...?...БЕЗПЛАТНА КОКА...?
373
1
 
12
 
! Отговори
Феб преди 11 години
Пак предизборен трик - още малко и ББ щеше да плати заплатите от собствения си джоб.В едно предаване го питаха какво ще прави след като вече не е премиер - "Не ви интересува"Още на 3-я ден просто няма да е в България и ще си харчи парите откраднати от народа.
372
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ВМЗ" Сопот, е декапитализирано през 2007 година, когато Сергей Дмитриевич Яков Станишев, бе Мин.председател на България.
371
1
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...БАЦЕ МОИ ГРОБОКОПАЧ НАРОДЕН...!...ДАЛИ РОДИНАТА НА АМЕРИКА НИ ОКУПИРА...!...БРАО ГРОБАРИ...!
370
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това не е държава а е *** махала
369
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо само част, след като са си ги изработили? Защо когато държавата има да взима ти взима и долните ***, а ти като имаш да взимаш от държавата трябва да я съдиш 15 години? До като няма равнопоставенност между държава и поданици няма да е държава. Троината ли са виновни за неплащането или некадърноста на сегашните? Да живее ГЕРБ и членовете и...
368
1
 
10
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Така се купуват легално гласове, аз да ви кажа. Добрия чичко Бойко даде заплатите на хората...хех.
367
2
 
11
 
! Отговори
работещ преди 11 години
Не може на работници в частни предприятия да се плаща от държавата.Това стана практика на ББ-първо на работниците на Ковачки(журналистите услужливо мълчат),после в Кърджали, а сега в Сопот.Целта е тези презприятия да се доведат до фалит,за да може да ги изкупят на безценица приятелите на ББ.Уж няма пари за пенсионерите,а се вадят незнайно как да се погасяват негативи на некадърни директори.Гласувалите за Кобурга останаха излъгани,но решиха,че неговият бодигард ще им помогне да изплуват-наивници.
366
2
 
11
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
До мАРК ДО С НАМИ БОГНЕ МОГА ДА РАЗБЕРА САМО ЗАЩО ЩОМ НЯКОЙ Е ПРОТИВ ГРОБ И "ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ " БОКО ВЕДНАГА БИВА ОБЯВЕН ЗА КОМУНИСТ, МОНАРХИСТ, ............ ?ТОВА ДА СИ ПРОТИВ ГЕРБ - ГРОБ Е ВЪПРОС НА ИНТИЛИГЕНТНОСТ А НЕ ВЪПРОС НА ПАРТИИНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ !ВЪПРОС НА ИНТЕЛЕКТ Е И ДА ПОЗНАЕШ ПАРТИНАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА ОПОНЕНТА СИ ПО ДУМИТЕ МУ ?СОРИ ТИ НЕ ИЗДЪЖА ТЕСТА - АНАРХИСТ СЪМ, НЕ КОМУНИСТ, НО НАЙ ВЕЧЕ БЪЛГАРИН И ИСКАМ ДА ЗНАМ ЗАЩО *** СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С ПАРИТЕ МИ КАТО СЪС СОБСТВЕНИ ?
365
2
 
8
 
! Отговори
До 451 преди 11 години
Не съм съгласен с това че сегашните крадът по-малко,просто чрез медийното си присъствие,изопачават действителноста.Не знам кой с какво образование е там в правителствения палат,но артистите от ВИТИС МОЖЕ ДА ИМ ЗАВИДЯТ.
364
2
 
10
 
! Отговори
Зов за помощ преди 11 години
" Намеса на премиера осигурява ..... "! Гражданско сдружение " Трудно сееерем ", се обръща за помощ към 1 помагач.
363
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново манипулаций зада могат да продадат нещо на безценица,имаше работа а няма пари за заплати,как стават тези неща?БОЙКО ще си вземе комисионна за тази добрина и всички много ще му се радват и обичат-помислете хора колко ни маниполират.
362
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предателю,спиш ли спокойно,как си със съвестта,ако изобщо я имаш.
361
1
 
12
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 11 години
Ох добре че е бащицата бойко всевишния да се свети името му. Абе *** това което правите сега не е за хвалене а признание за тотален провал . Ако толкова добре управлявате и се грижите за тази държава да върви напред въобще не трябва да се стига до такива стачки в закъсали държавни предприятия. Вярно че не крадете или поне не толкова нагло като предишните и, че все пак нещо ще оставите в наследство за разлика от тях, но сте некадърни да управлявате и водите към просперитет държавата.
360
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко КАДРИТЕ Бойкоооо - още един пример какви кадри имате - РАЗРУШИТЕЛИ. За какво ни е премиер "строител" като партията му е пълна с разрушители ???????
359
1
 
10
 
! Отговори
патриот преди 11 години
Аню ще вкарва американска армия,но ще закриват наши военни заводи.
358
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами държавата ще фалира заводите,които са нейни, и ще ги цуне съответният "приватизатор". Та в тоя смисъл: защо държавата да плаща на работниците,когато утре вече предприятията ще станат частни?
357
1
 
12
 
! Отговори
До 431 Грамите са .. преди 11 години
Всичко което не му изнася на бойко е фалшификат или е нарочно сторено срещу него от някой дуг. Я от Сергей,я от Световния Империализъм,по някога от Комунистите,а друг път и от четирите годишни времина !
356
0
 
1
 
! Отговори
boza преди 11 години
Sled namesa na edi koy si ste budat izplateni CHAST OT ZAPLATITE .Tova e realnata biznes sreda v Bulgaria -vmesto da rabotish i dostoino da poluchavash za truda si stava tochno obratnoto --s meseci ne ti plastat ili te luzhat s mizhavi avansi kato se opravdavat s idiotski dovodi.Atova e vse oste durzhavno predprijatie , da ne govorim za chastnijat biznes -tam se e----t s tebe kakto si iskat,taka che ste se opravim ama drug put ,zasega polovin zaplata ,dogodina cjala.
355
0
 
2
 
! Отговори
Обама преди 11 години
Отговорът е риторичен