От утре изплащат част от заплатите на работещите във "ВМЗ"-Сопот

Намеса на премиера осигурява плащане на 1 млн. лв. от Кинтекс за ВМЗ
Обновена: 16 дек 2012 17:55 | 16 дек 2012 17:55,
504
От утре изплащат част от заплатите на работещите във "ВМЗ"-Сопот
Бойко Борисов. Снимка: Ройтерс

От утре трябва да започне изплащането на част от заплатите на работниците и служителите във "Вазовските мошиностроителни заводи” ЕАД в град Сопот. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет с уточнението, че премиерът Бойко Борисов е провел разговори с изпълнителните директори на "ВМЗ”-Сопот и на „Кинтекс” ЕАД.

На срещата, на която е присъствал и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, е организирано разплащането от „Кинтекс” по два договора за поръчки към "ВМЗ"-Сопот на стойност 1 милион лева. Средствата ще постъпят във ВМЗ на два транша от по 500 000 лв. утре и в петък, уточнямат от правителствения пресцентър.

Националната агенция по приходите ще позволи разблокиране на сметките, за да бъдат изплатени заплатите на работещите в дружеството. Това се прави, за да могат хората да посрещнат спокойно Коледните и новогодишните празници.

След завръщането си от Атина, където ще бъде утре за заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция, Борисов ще проведе среща с потенциален купувач на "ВМЗ"-Сопот с цел да се ускори приватизационната процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
1
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
Премиера да активира разследване - КОЙ ФАЛИРВА завода за да го лапне, и властите да обявят , какви ЩЕ СА ПОСЛЕДСВИЯТА ЗА НЕГО след като хората страдат !!
353
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хаахахахаааа до киде се стигна премиера плаща заплати на гладния народец
352
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко що е член на гЕРБ и всичко предложено от него е КОРУМПИРАНО НЕКОМПЕТЕНТНО обикновено без диплома или нужната квалификация НАГЛО КРАДЛИВО ЛЪЖЛИВО ПРОСТО ЛИЦЕМЕРНО ГАДНО УРОДЛИВО ЗАВИСТЛИВО НЕПОЧТЕНО
351
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Управлението чрез медиите е самата същност на властта на мафията.
350
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 421Може да имаш добра заплата сега, а може и да лъжеш. Само дето няма никаква гаранция, че това, което имаш днес няма да загубиш утре и да идеш при кофите с ***. Кротко, глупав, не предизвиквай съдбата, защото мнозинството от мизерстващите днес са работили по 40 години и са били на добри заплати.
349
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук Боко гледа с присвити очи прерията. Дали вижда живи хора наоколо или има още за умъртвяване, преди да му се стовари възмездието?
348
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гади ми се да си представя , като всичпо се продаде и Българите нямат работа ?
347
1
 
10
 
! Отговори
до 436 преди 11 години
Абе вие не разбрахте ли за толкова време, че от самото начало(90г.) идеята е да се срине тази държава(но и не само България). Умишлено се фалирват фирми, в наши дни е лесно да загубиш пазар, още по-лесно ако някой ти "помага" Анонимкика, запитвал ли си се ЗАЩО се приватизирват печеливши компании?Само за пример - ЕРПтата, БТК и мноооого други... Удивителна е последователността, която се спазва, а също и че за 18г. усилено разпродаване все още има какво да се граби!България превърната в турист.
346
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
434. Как е възможно оръжейна със качество на светивно ниво , да фалира .Има една книга с показани оръжия на държавите производителки . След тях беше и България , с българското знаме и рисунки на оръжията . И се е стигнало да " фалира " , имало потенциални " купувачи ", които Борисов ще срещне в Гърция ?Така както с АЕЦ а .....
345
1
 
9
 
! Отговори
fatmaka преди 11 години
kak 23 г великите ни оръжейницине можаха да направят 1 ловна пушка, в момента българските ловни патрони се правят със сръбски барут e kak да не фалират ???
344
2
 
13
 
! Отговори
ретъ преди 11 години
-това някаква нова форма на пиар ли е? или нов вид пожарна комадна. Премиера се намесва за пореден път в аналогична ситуация и РЕШАВА проблемите. Къде намира копувачи, къде намира заплати.. евала бойко, евала брендо. Добре че сте се трогнали за хората да могат да изкарат празниците, повярвахме ви:))) А и снимката е на леко преял, полу-гледащ премиер, който е на кеф да решава народни проблеми...
343
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полудехте ли,БЕ?!
342
0
 
11
 
! Отговори
неам думи преди 11 години
Борисов: Грамите от "Уикилийкс" срещу мен са конспирация на БСП....Премиерът Бойко Борисов заяви, че изтеклите в "Уикилийкс" грами на американски посланици, в които се говори за съмнителното му минало и връзки с престъпния свят, са конспирация на БСП и "абсолютни измишльотини"."Това е конспирацията на БСП. То беше за това комисията "Хохегер в парламента, щото милиони евро са дадени за подобни статии, да излязат някъде, за да цитират някого...", каза Борисов.
341
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отиваш си! Как да те върна?Знам пусто е без тебе тук!И дори света да обърна...Няма да срещна друг!
340
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
423. Малка подробност ... Едитора не работи без пари , нито спикъра !
339
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
423. Не са 1000 , и нежелая да пиша подробности !Но много се радвам че пишете история ,Аз правя документален фил , без малко да напиша заглавието , но няма нужда . Желая ви удовлетворение от това което обичате да правите .За мен .изисква 100% концентрация за да работя с едитора ..
338
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
419. Предприемчивите хора са в правителството на запад , не отиват там да стават тепърва богати ..
337
2
 
0
 
! Отговори
кобра преди 11 години
Кубрат Пулев и Андреа бяха гости на Кеворк Кеворкян - вижте какво казаха sportvox.net/?p=193864.
336
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩО ЗА НАРОД СМЕ ДА СЕ ПЛЮЕМ И ХРАЧИМ МРЪНКАШТИ А НЕ СМЕ ОБЕДИНЕНИ ТА ДОРИ И МАЛКО НАЦИНАЛИЗЪМ И ШОВИНИЗЪМ НЕ НИЕ ИЗЛИШЕН ПОЛИТИЦИТЕ СА ВИНОВНИ НО НИЕ СМЕ СИ НАЙ ВИНОВНИ ЧЕ ГИ ТЪРПИМ !КАКВО НИЕ ПРАВИМ ЗА БГ ОСВЕН ДА МРЪНКАМЕ А ПРОМЯНАТА ЗАВИСИ ОТ НАС
335
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
419. Имам хубава заплата , няма да умра до кофа с *** ,