От утре изплащат част от заплатите на работещите във "ВМЗ"-Сопот

Намеса на премиера осигурява плащане на 1 млн. лв. от Кинтекс за ВМЗ
Обновена: 16 дек 2012 17:55 | 16 дек 2012 17:55,
504
От утре изплащат част от заплатите на работещите във "ВМЗ"-Сопот
Бойко Борисов. Снимка: Ройтерс

От утре трябва да започне изплащането на част от заплатите на работниците и служителите във "Вазовските мошиностроителни заводи” ЕАД в град Сопот. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет с уточнението, че премиерът Бойко Борисов е провел разговори с изпълнителните директори на "ВМЗ”-Сопот и на „Кинтекс” ЕАД.

На срещата, на която е присъствал и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, е организирано разплащането от „Кинтекс” по два договора за поръчки към "ВМЗ"-Сопот на стойност 1 милион лева. Средствата ще постъпят във ВМЗ на два транша от по 500 000 лв. утре и в петък, уточнямат от правителствения пресцентър.

Националната агенция по приходите ще позволи разблокиране на сметките, за да бъдат изплатени заплатите на работещите в дружеството. Това се прави, за да могат хората да посрещнат спокойно Коледните и новогодишните празници.

След завръщането си от Атина, където ще бъде утре за заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция, Борисов ще проведе среща с потенциален купувач на "ВМЗ"-Сопот с цел да се ускори приватизационната процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
416. Благодаря , след като смяташ че всеки който пише от чужбина е болен мозък .
333
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
411. Германците отдавна произвеждат коли и не са си онищужили завода Фолгсфаген в прехода от фашизъм.От 2005 Германия дибавя към промишленоста си - нововисокотехнологични предприятия и специализират млади хора за тях. Това се отчете от много бивши президенти по света , как Германия след обединението е била в криза и как с икономическия си план от 2005 , Германия е първа в ЕС и 3-та в света !
332
2
 
0
 
! Отговори
от 406. преди 11 години
АЗ бях като вас. Ядосвах се че политиците са корумпирани и ни крадат, но промених мисленето си изцяло за 1-2 месеца. . наложих хигиена на мислите си. вече не мисля негативни неща за околните. вече знам че всичко зависи от мен а не от мама или от бойко. пожелавам ви да бъдете най-добри в това с което обичате да се занимавате. МОЖЕТЕ, но... знаете ли с какво обичате да се занимавате????
331
0
 
0
 
! Отговори
До 410. преди 11 години
Аз разбирам човека какво иска да ми каже .Аз съм излязъл от България на 14 , с моире родители . Каквото е зависело от мен съм направил , образование , специализация - в NY , намерих си работа в болница в малък град . Заплатата ми е 80,000 годишно . Това което зависи от правителството тук е да ми взема толкова много от заплатата като данъци , което средната класа носи на гърба си .Обама иска да промени малко това , и хората с над 250,000 доход да плащат пропорционално. Хората очакват правителств
330
0
 
1
 
! Отговори
406 преди 11 години
стоп. хора! спрете да мислите за политиците! вие не сте стадо овце.. вие сте гении. всеки един от вас има потенциала на айнщайн, но когато сами си казвате че бойко ви е виновен вие се обричате на бедност и на клошарство. ЗАЩО?!?!?!?!?!?
329
2
 
3
 
! Отговори
До 409 преди 11 години
410 е прав: ако 4акаме политиците да ни оправят.....има да 4акаме. Но и друго е вярно: все пак те са длъжни да работят за интересите на държавата така 4е тя да функционира добре и нейните граждани съответно да се 4увстват добре. Но нашето не са политици...това е една шайка от некадърници с купени и подправени дипломи, синове и внуци на бувши комунисти. Те не са нау4ени да работят....само на държавна софра и да лапат и крадат...като истински наследници на комунистите!!!
328
1
 
2
 
! Отговори
от 40 6 преди 11 години
германците ня чакат бойко борисов да им построи заводи за мерцедес, бмв или ауди. |ТИ|, за разлика от германците, чакаш БОЙКО да ти построи заводи за да реализираш гениалността си. Ти си гениален и без бойко борисов да ти осигурява условия. Ти си гений. знаеш го. защо се отричаш от това??? защо не искаш да си най богатия българин???? знам че това искаш, но защо се оправдаваш с бойко или с царя??? те не ти пречат. защо си се предал??????? ти имаш ниски цели за живота си
327
0
 
0
 
! Отговори
до 409 преди 11 години
Човека искаше да ти каже,че не политиците ще ти оправят живота,а всичко зависи от теб самият,ама е безсмислено да ти обяснявам елементарни неща.
326
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
406. Дай пример на нас тъпите - ти какво правиш на политиците та България е най бедната . Какво правят Германските политици та Германия е първа ? Сигурно прецакват всички други *** като нашите , те да развиват машиностроене и да си изнасят стоката ..
325
0
 
1
 
! Отговори
беден... преди 11 години
бойко ли?! кой е той? в моя живот има само един човек който може да ми помогне. това съм аз. това не е Бойко, нито "царя" нито шефа ми, нито мама и тате. аз съм аз и аз сам ще се справя с проблемите в живота си. не ми трябва някой да ме спасява. може да е по-лесно, но не ми трябва, ЗАЩОТО Не ИСКам да умрА До НЯКОЯ КОфа зА *** КАТО БЕДЕН КЛОШАР!!!!!!!!!!!!! УСПЕх, ХОРА|!!!!!!!!! аз съм болен от синдром дефицит на вниманието и пак съм по-успял от вас. успех!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
324
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
405. Сигурно ти си *** на Бългатия
323
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
|Жалки хора смте. чакате някой политик да ви оправи вместо да позволявате на хората да ви *** в ***. не могга да разбера, защо позволяваме това нещо... проблема не е при бойко, а при самите нас. спрете да толерирате "шефа" и си търсете правата. ПОСТАВЯЙТЕ СИ ВИСОКИ ЦЕЛИ. иначе ще свършите като клощари. да. с това мислене ти, само ти и точно ТИ си по-скоро бъдещ клошар, от колкото милионер. къснет няма да ти изпадне приятел. стягай се и успей в тоя живот. БАНАЛНО, но "веднъж ние даден. :)успех!
322
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
401. Ти толкова ли си наивен , нали и този прави същото . Ще намира в Гърция " КУПУВАЧ " на заводите !И какво ще стане с тях ? България остава абсолютно без машиностроене !
321
4
 
5
 
! Отговори
Георги преди 11 години
До Коледа по БългарскиДа бе той Бойко много е загрижен за хорицата само, че пропускаме факта, че благодарение на неговото 4 годишно управление тези бизнеси не плащат на хората защото фалираха. Сега знам, че Станишев е виновен за всичко въпреки, че остави на *** 8 млрд държавен резерв.Знам също, че Станишев прави заменки на гърба на държавата, а виж те го вие Бойко се чуди от къде да вземе пари, че да помогне на народа. Вие сте банални *** и е безмислено да се с спори с чукове от ГЕР
320
4
 
6
 
! Отговори
Коледа по Български преди 11 години
Съжалявам хората работещи във ВМЗ и мога само да ръкопляскам на това правителство за неговата загриженост и намиране на решение въпреки всичко.Ако всички предишни управляващи ги беше еня за хората,сега заводите ни нямаше да са нарязани и продадени за скрап.Тук и сини и червени не трябва да се обаждат,защото техните лидери не спасиха нито едно предприятие,нито един завод и оставиха милиони българи на улицата да си търсят късмета.
319
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
397. Интересно защо Борисов не ми плати на мен заплатата за 3 месеца , за сметка на частния работодател . Даже Министерството на труда , не си върши работата !И знаете ли защо ? Защото нищо не пада за тях.Сега в Гърция ще намери" купувач "на заводите - нещо което не се знае как ще завърши и кои стоят зад тези зделки ..И затова България затъва все повече БЕЗ. МАШИНОСТРОЕНЕ !
318
0
 
4
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
До RADТОЧНО ЩОМ ВСИЧКИ СЕ НАДЯВАТ СПАСИТЕЛЯ ББ ДА ГИ ОПРАВЯ ВСЯКАКВИ ИНСТИТУЦИИ ШЕФОВЕ КМЕТОВЕ НАЧАЛНИЦИ НЕ РАБОТЯТ
317
1
 
5
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Ама тази бърлога Кинтекс още ли действа? Естествено, оръжието трябва да се продава.А слънцето Борисов огря и Сопот.
316
3
 
3
 
! Отговори
RAD преди 11 години
Такааам.Понеже гледам тука доста хора се изказват.Кой аргументирано,кой обича повечко да поплюва,реших и аз да споделя нещо.Аз също се дразня,че Борисов го играе сторъкият Шива-да огрее навсякъде,да се покаже колко може да решава всякакви проблеми.Това показва и колко всъщност държавата не функционира съвсем нормално,тъй като не е редно премиерът да се занимава със всичко...Който обаче желае да гледа предния политически филм: "Спиране на еврофондове,заменки за милиони,енергийна зависимост от Русия,харчене на 4 млрд. лева от резерва и др., има лесно отива и гласува за главните герои от тройната коалиция на изборите.
315
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този Марк платен драскач ли е ?