Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев

"Президентът не отговаря за техническата реализация на обръщението"
Обновена: 7 яну 2013 17:11 | 5 яну 2013 14:47,
604
Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев
Снимка: скрийншот Youtube

Няколко дни след гафа от новогогодишното му обръщение със снимката на Аспен, Колорадо, президентът Росен Плевнелиев реши да наруши мълчанието си по случая, който беше коментиран надълго и нашироко в социалните мрежи.

В официално изявление държавният глава посочва, че се гордее с речта си от Новогодишната нощ и че президентът не отговаря за техническата реализация и визуализацията на обръщението.

В новогодишната реч на Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.  Фотосът беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителка на фирмата, която преди дни беше уволнена.

„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, „доказали своя героизъм в наши дни” и „за които все забравяме да говорим”. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: „Който има очи, да вижда и който има уши - да слуша!”, заявява Плевнелиев.

"Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ", допълва той.

Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло, подчертава Плевнелиев.

Още по темата
Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни, се казва още в изявлението.

"Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути”, завършва Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Светлана от Бургас да се засрами, как може да му храните на тоя самочувствието!
19
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, защо след некадърните ни, нагли и крадливи политици, трябваше да избереш и една пълна СМЕШКА наречена Плевнелиев за президент? Пълна СМЕШКА< ПЪЛНА КУКЛА, ПЪЛНА ПАРОДИЯ на мъж?????СРАМ!
18
31
 
15
 
! Отговори
но комент преди 11 години
хаха жалки сте ...Никой не коментира статията , а както обикновенно иска да е пръв в оплюването и псувните .Не народ , а м ....кой го е казал това , другари коментиращи ...Добре , че Ботев, Левски, Вазов , са живели в по различно време , иначе съм сигурен че и те биха били така оплювани от Вас . Без значение дали статията е за Президент, Премиер, Лидер на ПЕС , 99% от коментарите са с толкова омраза и псувни , че нямам думи
17
10
 
39
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 11 години
Най- слабият президент , който сме имали през последните 23 години . нито визия , нито присъствие нито нищо . Отгоре на всичко и жена му го бойкотира , да се бяха разбрали предварително
16
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще коментирам с цитат от една известна песен на колегите от Ъпсурт:"Дървиш се като член, но ти си шушумига и когато за момент те видя моя нос ми казва риба"Това ми е коментара за тоя *** и неговата реч. А как ме е яд че гласувах за него. Трябваше за Волен.
15
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Муаахахахахахахахахахаха...тоя даже не е нагъл, този е смешна кукла на конци!Срам и позор.
14
10
 
21
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Няма да каже "срамувам се от речта си " а.
13
12
 
40
 
! Отговори
ужаст! преди 11 години
Голямо самочувствие на една мижитурка!- Отговаряте, г-н Президент и още как, за цялото съдържание на тази боза, която се излъчи и която издекламирахте толкова несполучливо.Още малко ще искате да ни убедите и че сам сте си я написал.Комсомолско самочувствие, отглеждано с повечко милиони и определено неадекватно поведение на мажоритарен избраник!Срам!
12
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
......а дали жена ти се гордее с теб - *** маслинкинбойкова ***,че си го писал ти си личи, толкова елементарно и семпло звучеше - като патрона ти!
11
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се беше извинил както подобава на един мъж грешки има навсякъде и се случват, туй може да го простим. Aма да си обърше *** с една безпомощна жена дето е качила тая хубава снимка няма да го простим, явно и той е харесал снимката щом се е кефил като се гледа няколко пъти на записа.
10
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kaкто и цялото им управление, редно е ГРАБ да почне новата година с поредната, безобразна, анти-българска свинщина.
9
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех, Плевня, Плевня... Тя и жена ти се гордее с теб! И другата Нова година не седнал, на челна стойка да застанеш, пак няма да впечатлиш никого...
8
8
 
38
 
! Отговори
ами преди 11 години
Той е мислил няколко дни ама много е мислил!Голяма гордост!!!
7
10
 
17
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Не знам кой е *** , но ти пак си гледал Босфор ТВ , затова не си видял химна ....
6
8
 
56
 
! Отговори
Родолюбец преди 11 години
Да беше станал на крака ,като се обръщаш към народа си А ???????Седнала МИШКА!!!
5
8
 
40
 
! Отговори
от Чети.ме преди 11 години
Държава има на света еднасъс планини, море, гори и езера,със хора малко умни, но и много прости,които блажат на инат по пости,водица рядко случва се да пият,изпозват я когато там се мият,но виж, ракията се жули яко,на децата дават вино вместо мляко,да си кротуват, да не се надвикват,пък и с алкохолът да посвикват,за да бъдат във училище вървежни,а не зубрачи смотани и нежни,да пушат повече, отколкото да дишат,да учат, името си колкото да пишат,но задължително със правописни грешки,понеже готвят ги да бъдат прости пешки,не бива много и от нещо да разбират,до шейсет да бачкат, после да умират,че пенсионерите са тежко за бюджета бреме,а за социални лигавщини не е време,от дърти ора нужда няма,за тях предвидена е яма,мятат ги и сетне ги зариват,и с райграс гробът им покриват.Та хубава държава с тъжни ора,*** дет са вика, няма луд умора,българите никога не спират,на изборите комунисти да избират.Гласува се предимно за ***,народът взе да си избира зеленчуци,да го управляват, да го ръководят,и за носа като *** да водят.Напоследък възцари се тиква,но тъй е, тряаа да се свиква,и много никой нека се не пъне,понеже квот се сее, туй се жъне,Каквото сме посяли, туй изниква.Във случаят поникна тиква.Смирението си е чиста добродетел,за него нека всеки е радетел,но примирението.. то е друга бира,след него и надеждата умира,а тя умира, казват, най- последна,на там отива и родината ни бедна.Втълпяват ни, че сме стабилни,банкери и икономистчета дебилни,Левончета, Хампарцумяни,и президентчета ухилени, засмяни,сучещи от на изобилието рога,и сякаш винаги на лека дрога.За европейски ценности бълнуват,но за болни, бедни не желаят и да чуват,Та ако случайно нещо за Европа подочуете, съветвам ви светкавично да се изплюете.Храчете здраво, най- добре се изкъпете,от таз отрова да се отървете, че тя е жива смърт, не жали млади, стари,щади единствено " другари".Да беше днеска, братя, Левски жив,на власта отново щеше да е черно крив,и пак жестоко щяха да го гонят,и името му всячески да ронят.А той, апостолът, отново, като луд,дори в *** даже и обут,да създава комитети щеше , като бесен,за да свърши пак и пак обесен,от тия, във чиито кабинети днес виси,със страшна сила и портретът му - уви..
4
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този само фес му липсва на главата.
3
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прозззта, по-прозззта, най-прозззззта Росица Плевнелиева!!!
2
10
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ние се гордеем- с такива управници трудно ще ни настигнат по чувство за хумор или патологичен мазохизъм
1
15
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шушумигата се гордее, че е шушумига!