Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев

"Президентът не отговаря за техническата реализация на обръщението"
Обновена: 7 яну 2013 17:11 | 5 яну 2013 14:47,
604
Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев
Снимка: скрийншот Youtube

Няколко дни след гафа от новогогодишното му обръщение със снимката на Аспен, Колорадо, президентът Росен Плевнелиев реши да наруши мълчанието си по случая, който беше коментиран надълго и нашироко в социалните мрежи.

В официално изявление държавният глава посочва, че се гордее с речта си от Новогодишната нощ и че президентът не отговаря за техническата реализация и визуализацията на обръщението.

В новогодишната реч на Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.  Фотосът беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителка на фирмата, която преди дни беше уволнена.

„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, „доказали своя героизъм в наши дни” и „за които все забравяме да говорим”. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: „Който има очи, да вижда и който има уши - да слуша!”, заявява Плевнелиев.

"Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ", допълва той.

Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло, подчертава Плевнелиев.

Още по темата
Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни, се казва още в изявлението.

"Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути”, завършва Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
5
 
27
 
! Отговори
Качулка преди 11 години
Пълен *** си, Роска!
399
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роска е елементарен ***.
398
3
 
18
 
! Отговори
говори глупости преди 11 години
"Светлана от Бургас дори ми написа"- измислен герой , определено има Светлана в този град, но писмото няма как да е стигнало понеже пощите НЕ работеха по празниците и от Бургас до София няма как да пристигне за 1 ден ....ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ! Факт е !
397
3
 
19
 
! Отговори
CA преди 11 години
Не знам кой ще бъде президент през 2025 година, ама мисля че за речта си тогава споменавайки БГ природата, ще не ще ще трябва да използва снимки на планини от Колорадо, плажове от Флорида и езера от Канада защото до тогава в БГ накъдето и да се обърнеш ще има голи изсечени байри, купчини бетон вместо дюни, жабуняци вместо езера ... просто няма да има нищо за снимане. Не знам дали до тогава даже ще са останали и фотографи в БГ
396
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе то и аз издраифах орталъка ама тоя по се е изложил от мен ,поне аз бях пиян и ме е срам.
395
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навремето имаше един лаф "може да съм грозен ,но за сметка на това съм ***" ,та герберасите са и нагляри към това.Направо ми се доака от тая некадърна смесица от шопско-просташки тарикатлък, смесена с цинизъм и груба селяндурщина.
394
1
 
4
 
! Отговори
Tihomirov преди 11 години
rechta e na videozapis. 100% sa si ya poglednali i sa ya proverili. dano da sa go izbrali exstra tosi fotos! - ta da testvat bg aktivnostta i da blesne kachestvenata bg turist reklama /moje i da e s visokata kompetentzia na uchenite ot BAN ili daje na bg voennia minister?! a kolko prekrasno myasto za novogodishen pozdrav e beliyat kamak 31 na republika BG naprimer i do nego prav da govori bg prezident i na bg darveta, choseta - nali ottam zapochva republika BG?!
393
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парашутист спуснат от вакуума не си моя президент даже и не уважи мнението на хората и не се извинява, а продължава да упорства и да уволнява. Bърни жената на работа поне ***. Като си заслужиш уважение тогава се показвай и гради някакъв авторитет към президентската институция
392
8
 
5
 
! Отговори
ДИЛ преди 11 години
Е, май ви липсват приветствията като доклад на партийно събрание.
391
4
 
19
 
! Отговори
Е, тръгна тя преди 11 години
Президент ни бил - КОЛОРАДСКИ БРЪМБЪРДайте ДДТ-то.
390
5
 
15
 
! Отговори
Рускааааааа преди 11 години
Обама те викал в белия дом да се порадва на белия ти задниииикк.
389
3
 
9
 
! Отговори
Deathstalker преди 11 години
Ово не je колорадски брмбар, ово je бугарски президент!
388
4
 
25
 
! Отговори
Ей, -уй сплескан преди 11 години
Туй да правиш къщя с крадени панели не означава, че имаш акъл у тиквата.Бизнесмен бил.Колко кражби имаш? Колко подкупи си дал.Като съди човек по маааалкото сиво вещество в кратуната ти, явно женка ти с хубавите крака те е избутала.***.
387
7
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Хора, защо го вземате росенчо на сериозно? Момчето си е цяла атракция. Предишния беше важен сухар, който скришом и с подставени лица се обогатяваше методично. Този сам е изкарал парите си, вярва си, слушка началството и се бори да го запомним с шедьоврите му. Мен ми харесва, не ми пречи, оставете го да се дуе на воля, братя! И без това от него нищо не зависи...
386
3
 
28
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Големите политици се гордеят с делата си, а не с речите сиКак може да не се гордееш от делата си, или те е грях от нечистите сделки и мръсните милиони... Сега разбирам защо женати с е крие и я срам да се покаже с теб.ТА ТЕЗИ ТВОИ ПРИКАЗКИ СА ПО ГОЛЯМ ГАФ ОТ НОВОГОДИШНИТЕ АМЕРИКАНСКИ СНИМКИ.СРАМ МЕ Е Е ИМАМ ПРЕЗИДЕН КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОХВАЛИ С ДЕЛАТА СИ А СЕ ГОРДЕЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ КАТО БАЙ ***.Аз
385
4
 
17
 
! Отговори
НЕ-разбиращ преди 11 години
Разговаряли Рос и Бойк. - Не ми е хубаво, че спиш с жена ми, рекъл Рос. - А бре, вие какво семейство сте, рекъл Бойк. Единия вика хубаво ми е, другия не ми е хубаво. Бойко Борисов поздравява Росен Плевналиев с песента: Ей ушички ей ги две те ме слушат най-добре.
384
2
 
23
 
! Отговори
Хм преди 11 години
И в крайна сметка отговорен за гафа на президента се оказа... служителка на "Балкантурист"?! На нея може да й бъде търсена отговорност само за това, че е дескридитирала работодателя си! За гафовете на президента може да бъде търсена отговорност единствено от него и екипа му! А тази снимка ли е най-големия му гаф? Спомнете си как обърка Полша с Чехословакия, когато посрещаше Вацлав Клаус! Как в речта си за 3ти март не спомена загиналите за свободата ни руснаци, румънци и финладци! Как на новогодишното му изявление нямаше българското знаме и герб! Как, когато трябва да произнася слово чете листчета и не гледа в камерите, като неподготвен първолак... Може ли такъв човек да ни е президент? Гаф е всяко негово излизане пред медиите! Срам ме е от този човек!!!
383
1
 
24
 
! Отговори
Аменския поп преди 11 години
Попитали радио Ереван: - Каква е приликата и разликата между Скалистите планини в Колорадо Америка и Родопите в България? - И на двете места има вредители като колорадският бръмбар, но само в България и много калинки.
382
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре горд и ***, отколкото само ***!
381
2
 
18
 
! Отговори
Президент преди 11 години
Аз съм горда муха.