Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев

"Президентът не отговаря за техническата реализация на обръщението"
Обновена: 7 яну 2013 17:11 | 5 яну 2013 14:47,
604
Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев
Снимка: скрийншот Youtube

Няколко дни след гафа от новогогодишното му обръщение със снимката на Аспен, Колорадо, президентът Росен Плевнелиев реши да наруши мълчанието си по случая, който беше коментиран надълго и нашироко в социалните мрежи.

В официално изявление държавният глава посочва, че се гордее с речта си от Новогодишната нощ и че президентът не отговаря за техническата реализация и визуализацията на обръщението.

В новогодишната реч на Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.  Фотосът беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителка на фирмата, която преди дни беше уволнена.

„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, „доказали своя героизъм в наши дни” и „за които все забравяме да говорим”. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: „Който има очи, да вижда и който има уши - да слуша!”, заявява Плевнелиев.

"Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ", допълва той.

Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло, подчертава Плевнелиев.

Още по темата
Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни, се казва още в изявлението.

"Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути”, завършва Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
420
0
 
10
 
! Отговори
Ива-До бай Вълчо преди 11 години
Не само Станишев ,но и тези които гласуваха за него и гробарите.
419
2
 
8
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Идва *** *** нова година-БАНГО ВАСИЛ.Коли се петел.Когато някой излъже накой ,то след време същия го коментира с израза:,,*** ми умря,,.Та и нашия президент. БНТ е виновна.Аз пък си мисля,че тук има пръст Станишев.ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ?Как мислят колегите от форума?
418
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Beско Колев"По дрехите посрещат,по ума изпращат"Стара българска поговоркаНадявам се,схвана коя е най-важната добавка за един мъж.Гладкото избръсване,прическата и елегантността са само ЛУСТРОТО.Фасадата.ОК-нека ги има,но..
417
2
 
14
 
! Отговори
koko преди 11 години
Така,чета най-различни определения за тази марионетка,мижутурка и *** какъвто е този индивид на снимката!Но какво очаквате от човек който няма уважението на другаря в живота му-жената която му е родила деца(друг е въпроса дали са от него)щото видът му не говори за голям мъжкар!Просто не обръщайте внимание,той няма нищо да проумее.
416
1
 
6
 
! Отговори
Веско Колев преди 11 години
Според мен един мъж трябва да е избръснат,елегантен,с прилична прическа и чистоплътенСлед това трябва да не говори глупости и да има още по- елегантна съпруга./Моля колегите да ме допълнят и добавят нещо с което не са съгласни./(Всяка прилика с действителни случаи са недействителни и е изключено те да са в България)
415
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
taq rech e nqkakaw EPIC FAIL!!!!!!!!
414
2
 
12
 
! Отговори
Боро преди 11 години
Интересно кои могат да пускат съобщения и да се обаждат на Плевнелиев - явно това са негови познати, политици и журналисти (ясно е че ще го поздравяват, до колко искрено не знам). За получените писма - дори пуснати на 2-ри и едва ли са пристигнали, дори и от София. Пълен *** - трябваш да се извини и накаже виновната Калинка.Трябва да се въведе закон - модификация на чл.1, че който критикува или не харесва управниците, извършва противодържавна дейност. Да се възстанови Белене и толко
413
2
 
21
 
! Отговори
Скачащ преди 11 години
Едно време скачах.После кой ли не мина през нас като товарен вагон, за да доживея накрая да ми викат комунист, затова че не подкрепям ГЕРБ...точно на мен?След краткия увод само искам да кажа, че Първанов който ми беше един зализан, мазен комунист ми се виждаше много по-убедителен и достолепен сравнение с тази мижитурка, някакъв строителен милионер, избран между другото с подменен и купен вот!Последното дори не знам как ми се изтръгна от сърцето да го кажа, предвид хроничната ми омраза към БСП.
412
1
 
12
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 11 години
Роске, тази вечер как искаш да го поемеш, с или без вазелин?
411
0
 
10
 
! Отговори
до 472 преди 11 години
Стилът напомня на президентския ПР.Те такива като вас са я писали и тая боза - новогодишната реч.Защото и ПР-ите ни са едни модерни и изучени хора, да си....
410
1
 
8
 
! Отговори
Roshkata-Troshkata преди 11 години
Da ni pomaga Avstro-Ungaria, pardon Chehoslovakia, izvinete Chehia pak drugoto........
409
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Президентската институция е загубила тотално всякакво уважение.Ти нямаш достйнството дори и да се извиниш г-н Президент, а стана за смях на цяла България и половината свят, за глупостите, които сътворихте ти и твоят некадърен"ЕКИП".Сигурно е нормално, на фона на целия социално-икономически живот и политически "ЕЛИТ" в БГ.Живеем в най-бедната, най-мизерната, най-болната, най-застаряваща държава, държава с най-много депутати на глава от населението, съответно държавни институции и чиновници.Това е
408
0
 
9
 
! Отговори
Проф.д-р к.ф.н. преди 11 години
За щуравото не питай - то само се показва. Щуравият не знае, че е щурав.
407
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роска, какво се оправдаваш, бе *** ? Колкото повече се оправдаваш, толкова повече си признаваш грешките. Срам ме, че президента на България е хомосексуалист и се държи като такъв!
406
2
 
28
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Аз пък не се гордея нито с речта ти нито с това,че си ни президент другарю Плевнелиев.Само като се сетя за изборите на които те избраха и невижданите нарушения в тях и ми се повръща,че съм се родил в БГ.
405
3
 
31
 
! Отговори
Не разбирам преди 11 години
Защо ти Г-н Президент, не отчиташ грешките си и на екипа от президенството. Не са ви виновни нито БНТ, нито служителите от Балкантурист.За Вас работи цяла институция от 1500 човека, и лежи на гърба на данъкоплатеца.Не е нормално в такъв тържествен момент да пренебрегнеш държавните символи, като герба и БГ знаме.Слаб е екипа Ви Г-н Презиидент. Дори и Вие преди да кажете каквото и било като здравомислещ човек на този пост трябва да сте подготвен и да имате лична позиция. Така, че ....
404
2
 
24
 
! Отговори
strel преди 11 години
Какво искаш да ти отговори един ***, бе?
403
3
 
12
 
! Отговори
Ана Христова преди 11 години
ПОЧТИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО не се разрешава на който и да е Президент да си пише речта сам.Затова за него работят най-добри специалисти и ПР-и!
402
2
 
25
 
! Отговори
Ана Христова преди 11 години
Да много е извън клишето да игнорираш националните символи герб и знаме, а да имаш претенция да си първа национална власт.Задължително е да се научиш да се изразяваш авторитетно, дори ако трябва да се упражняваш предварително при специалист.Задължително е на някои събития да бъдеш придружаван от законната си съпруга, като добър личен пример и символ на висш морал.Независимо от поста си, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да поемаш отговорност за всяка грешка на собствения си екип, ако държиш да си добър политик!
401
5
 
31
 
! Отговори
Бухахаа преди 11 години
Кой ти е писал, кой ти се е обадил бе смещник ?! Никога досега презедентската институция не е била толкова подигравана ..Чухлю неземен си президенте