Заплатите на учителите скачат с около 12%

Допълнителните пари за образование ще отидат за учителските възнаграждения
Обновена: 10 яну 2013 12:17 | 10 яну 2013 11:51,
118
Заплатите на учителите скачат с около 12%
Снимка: БТА

Всички допълнителни средства в бюджета за тази година, които са предвидени за образование, ще бъдат заделени за увеличаване на учителските заплати. Минималните стартови заплати за младши, старши учител, както и началната заплата за директор, се увеличават с около 12%.

Това заяви министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов пред Нова телевизия, като коментира трудовите възнаграждения на учителите, които работят в системата на държавните образователни институции.

„Разбрахме се, всяка стотинка, която е дадена за образование в новия бюджет, да отиде за увеличаване на заплатите”, категоричен бе образователният министър.

Припомняме, че вчера, по време на редовното си заседание правителството прие добавянето на още 20 млн. лв. по перо "Образование" към Бюджет 2013. Предвидено е с част от средствата да се осигури допълнително повишение на единните разходни стандарти средно с 1,5% над заложеното в разчетите такова от 5 на сто.

Игнатов добави, че все пак има има технологично време, за да бъдат разпределени дадените допълнителни пари за образование в Бюджет 2013. Той обеща на учителите, че по-високите възнаграждения ще им бъдат изплатени в обещаното време и никой няма да бъде ощетен.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей даскаля, преди да ревете за пари, помислете какво сте дали!!!!!!!!!
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен минус е политиката на ГЕРБ в сферата на образованието! Този министър Игнатов ли е, къв е не го знам, за 4 години не направи нищо съществено за да повиши качеството на образованието. Само с някакви проценти не става, професорче от НБУ! Трябва и подход, и воля да извършиш някаква реформа, защото както сте я подкарали след 10-15 години всички ще са с умствения капацитет на шефа ти! А това ще е последния пирон в ковчега!
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се увеличат заплатите на учителите с около 12%. Похвално. Ама ме интересува във време на криза, на тези двамцата от снимката с колко си вдигнаха техните заплати? С тези 12% мислите ли, че ще бъдат усетени? Няма. Цените за последните години се вдигнаха до небето. Не коментирам хранителните стоки. Там на някои стоки увеличението е 300%, но ни уверяват, че са само с 3%.
8
23
 
2
 
! Отговори
Данъкоплетец преди 11 години
В Турция хората са напред с метриала, и там даскалята не ги вземат дори за свидетели в съда, щото са все 6 волтови скапаняци. У нас дскалята се пияни в час, , реват за тръскане на чувала с държавни пари и ги тъпчат и с пари. И нека си говорим нещата каквито са си КОЙТО НЕ СТАВА ЗА НИЩО, ГО ПРАВЯТ ДАСКАЛ!!!!!!!! Аз не ща парите ми да отиват за тия ***!!!!!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А този *** какво ще каже за стипендиите? Едно, че държавните са жалки, а другото е, че те както и евростипендиите се дават и на частни вузове/колежи. Защо? Нали са частни? Плюс това семестриалните им такси там са 10-12 пъти по-високи от тези в държавните ВУЗ-ове. Държавната стипендия и евростипендиите - само за държавните училища. Частните да се оправят.
6
2
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Стига мрънкя бе, всички знаем колко тежко е положението в страната, ми вдигат заплатите на даскалите с 12% и все ще се намери някой "експерт", който да се из**** на пометеното! Същата история е и като вдигнат заплатите в друг отрасъл! Така наивни коментарчета, ама защо само за тях, искам с на 12% да се увеличи на всичките, е искаш ама не стават така нещата!
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На непедагогически персонал, за които не се изисква обр. ценз т.е. чистачките - 310 лв /минималната/. За тези, за които се изисква висше образование - 341 лв. Значи разликата е 31лв. "Благодаря" за увеличението и оценката на хората с висше образование в системата на народната просвета. И да - 2 е напълно прав
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВО СТАНА С НАМАЛЕНИЕТО НА ПАРНОТО ОТ 1 ЯНУАРИ???????????
3
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам съседка -учителка , която в 7 ч. тръгва за училище ,и в 12.30ч се пребира . Има общо с ваканции, празници и отпуска 5 месеца почивка !! !! Браво на учителите , че бг. се напълни с вундеркинчета , благодарение на отличното образование!!!!
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това д9обре, но защо само за учителите? Всички имат нужда от увеличение и то с много повече от 12%! Цените растат лавинообразно, а заплатите ни не мърдат и излиза, че от ден на ден ставаме все по-бедни и по-бедни!
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!