Заплатите на учителите скачат с около 12%

Допълнителните пари за образование ще отидат за учителските възнаграждения
Обновена: 10 яну 2013 12:17 | 10 яну 2013 11:51,
118
Заплатите на учителите скачат с около 12%
Снимка: БТА

Всички допълнителни средства в бюджета за тази година, които са предвидени за образование, ще бъдат заделени за увеличаване на учителските заплати. Минималните стартови заплати за младши, старши учител, както и началната заплата за директор, се увеличават с около 12%.

Това заяви министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов пред Нова телевизия, като коментира трудовите възнаграждения на учителите, които работят в системата на държавните образователни институции.

„Разбрахме се, всяка стотинка, която е дадена за образование в новия бюджет, да отиде за увеличаване на заплатите”, категоричен бе образователният министър.

Припомняме, че вчера, по време на редовното си заседание правителството прие добавянето на още 20 млн. лв. по перо "Образование" към Бюджет 2013. Предвидено е с част от средствата да се осигури допълнително повишение на единните разходни стандарти средно с 1,5% над заложеното в разчетите такова от 5 на сто.

Игнатов добави, че все пак има има технологично време, за да бъдат разпределени дадените допълнителни пари за образование в Бюджет 2013. Той обеща на учителите, че по-високите възнаграждения ще им бъдат изплатени в обещаното време и никой няма да бъде ощетен.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 11 години
Вярно пич,на тебе как ли са ти дали диплома !?
30
0
 
14
 
! Отговори
Даола преди 11 години
В тези форуми не мога да разбера, защото хората се обиждат един-друг, а не дискутират по-сериозно проблемите от статията и не споделят своите предложения и идеи ? За да има смисъл това писане тук .Обществено мнение се създава, когато се натрупа критична маса от идеи и предложения по даде проблем.
29
1
 
2
 
! Отговори
Klarinetov преди 11 години
O, kolko milo!!! Sardechno blagodarim, g-n Minister!Ama bg upravlyavasti dali sa se uchili realno nyakoga v bg uchilista i kato kak li sa se uchili po mathematika, geografia,etika, estetika,informatika , predstavyane na sobstveno mnenie i znanie pravi pred publikata na drugite uchenitzi, uchiteli , roditeli , drugi hora ot bg obstestvoto ?!?!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислещ,то е ясно че способностите ти в това отношение са ограничени и просто цитираш нещо,което си чул на улицата или в кафенето !
27
8
 
2
 
! Отговори
До 25. преди 11 години
Никой не казва, че работят само докато са в училището. Логично е да се помисли и за въпросните "извънкласни дейности", които споменаваш. За отпуската - провери внимателно и виж дали греша. За въпросните приемни изпити и.т.н... това е работа по желание и им се плаща допълнително /колкото и мизерно да е/...
26
0
 
11
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Ако сменяме правителствата на по-кратък срок, може би ще е по-добре, защото по-често ще се погрижват за доходите ни предизборно .
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дончева,когато детето ти не желае да учи спасение няма ! И при най-лошия и некъдърен учител,все пак има учебници,ако детето ти е толкова любознателно и ученолюбиво,да си ги чете само! А в краен случай,можеш да му преподаваш и ти,щом си толкова наясно с нещата !
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооо, мислещия. Това, че учителите прекарват по 4-5 часа на ден в училище съвсем не означава, че работят толкова! А кой мислиш проверява домашните и контролните? А кой си подготвя уроците за другия ден? Колкото до огромната отпуска и тук грешиш. А да ти е хрумвало, че лятото има приемни изпити за гимназиите, кандидатстудентски изпити, поправки и т.н? Е, кой мислиш, че е зает с организирането им и проверката на знанията? Да, не си ти, а са въпросните учители, които според теб са в отпуска.
23
5
 
0
 
! Отговори
Мислещ до 22 преди 11 години
Брато, вместо да се правиш на виртуален Командо си кажи защо смяташ с коя част на тялото си мисля?!P.S. И без да ми се надуваш... гном.
22
1
 
12
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
Да беше наблягал над уроците на времето или малко да актуализираш познанията си по отношение социалния и материален статус на учителите !
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До мислещ , брато ти с *** ли си мислиш?
20
24
 
8
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Каквото и да говорите, учителите генерално не са толкова зле. Познавам един, който преподава на малките /от 1-ви до 4-ти клас/ в най-просто училище и взима около 750 лева заплата. На това отгоре учителите имат около 50 дни годишен отпуск... Помислете и по колко часа на ден работят.. Няма да споменавам ваканции и.т.н... Така, че тези 12% са си направо път към богатството мен ако питате. P.S. Нямам за цел да омаловажавам работата им, а просто да наблегна, че има далеч по-зле...
19
13
 
9
 
! Отговори
..... преди 11 години
Всички учители реват за заплати но никой не споменава това, че 80 процента от тях дават и частни уроци по домовете си, приходите от които не се декларират никъде.
18
14
 
5
 
! Отговори
дончева преди 11 години
На какво научиха децата ни? С какво заслужават постоянно повишение не ми е ясно.
17
2
 
17
 
! Отговори
До данъкоплатец преди 11 години
Мога да ти кажа само . че в Турция учителите имат право на пенсия след 20 години стаж и трудът им е доста по-оценен от тук.А и пенсиите са им твърдо над 1000 лири и след 45 години могат да си работят нещо друго дълго време.Тая информация , че на учителите не им дават да гласуват и не ги викат свидетели в съда я е измислил някой *** като теб.Ако не вярваш си провери инфото от някои достоверен источник.
16
6
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
"АМАН ОТ ИБРИКЧИЙ"..............................................Ето за какво образование плащат данъкоплатците!!!!!!!!!!
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До вечно недоволните пишещи.Колкото и да са дали учителите от себе си е повече от всички вас взети заедно.
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама тая държава не е само учители има медецински и различни видове работници които плащат данъци
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Данъкоплетец НЕДЕЙ ДАВА ПРИМЕР С ТУРЦИЯ КАТО ТИ ХАРЕСВА ТАМ ВЪРВИ АМАН ОТ ИБРИКЧИЙ!
12
1
 
4
 
! Отговори
до 3 проСт бугарино преди 11 години
Как може да има в тая България толкова прости космясали таш*ци като тебе бе?