ДКЕВР ще работи и без мен, рече Семерджиев

"Имам нужда от време да осмисля това, което става"
29 яну 2013 12:17,
59
ДКЕВР ще работи и без мен, рече Семерджиев
Ангел Семерджиев Снимка: Булфото

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране може да работи без който и да е от нас, тоест и без мен, също така качествено, дори и още по-качествено. Това заяви пред журналисти подалият оставка шеф на комисията Ангел Семерджиев.

Семерджиев отказа да коментира мотивите си за подадената оставка.

"Аз имам нужда от време да осмисля това, което става", каза той. Това, което имах да кажа по проблема с наредбите към Закона за енергетиката, вече съм го казал“, беше лаконичен той.

Семерджиев благодари на медиите за интереса към работата на комисията и за това, че са отразявали дейността й. Работата ми с вас винаги е била удоволствие, посочи той и каза, че следващите заседания на ДКЕВР ще бъдат водени вече от друг председател.

Още по темата
През миналата седмица стана ясно, че ЕК е сезирала Европейския съд за забавяне на пълното прилагане на Третия енергиен либерализационен пакет у нас.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев заяви тогава, че изискванията на европейските директиви в това отношение са транспонирани в българското законодателство чрез промени в Закона за енергетиката и се бавят единствено подзаконовите нормативни актове, които трябва да изготви ДКЕВР. 

В отговор Семерджиев съобщи, че срокът за написването им е една година от приемането на Закона за енергетиката - тоест до лятото на 2013 г. и въпреки това ДКЕВР ще е готова с написването им до месец-два.

Той коментира, че за да влезе в сила третият либерализационен пакет на енергийния пазар, трябва да има отделяне на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), а това все още не е станало.

По думите му дори и да бъдат изготвени въпросните наредби, третият либерализационен пакет няма как да влезе в сила без отделянето на ЕСО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се надяваме че работи за хората не за интересите а компаниите.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В затвора ще имаш достатъчно време за размисъл,но едва ли ще влезеш,пред вид тайната на твоите доходи.Със сигурност Бойко знае всичко и да не не ни занимава с мнението си за простреляни доказани бандити,а да застане пред народа и да каже защо толкова дълго е търпял бандити облечени във власт,да обясни на хората с колко е забогатял неговият подопечен на наш гръб и какви действия смята да предприеме по-нататъ.
27
0
 
15
 
! Отговори
men преди 11 години
Цена на тока : АЕЦ към НЕК - 4.8 ст. с ДДС НЕК към ЕРД - 7.2 ст с ДДСЕРД към нас 17.32 ст с ДДС сметката е че в последното звено разликата е над 100 % а отчетите са че все били на загуба тези дружества !!! сами си отговорете на управлението на нашите пари
26
0
 
17
 
! Отговори
169 кв.м. преди 11 години
Ама апартамента в Несебър не се губи,а серсемджиев?!
25
0
 
12
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Както ,съм казвала и преди-незаменими хора-няма!Рано или късно-за всяка *** идва Коледа!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Toia mai rabote6e ne6to kato barman , miksira6e niakakva elektroenergia I ot tozi miks nie piehme gola voda pa pla6tame kato za daikiri
23
0
 
13
 
! Отговори
отдавна преди 11 години
МНОГО ПО РАНО ТРЯБВАШЕ ТОЗИ ОХРАНЕН НАГЛЕЦ ДА СИ ХОДИ,ДЪРЖАХА ГО ДА ВЗЕМА ХИЛЯДАРКИТЕ И НЕ МУ ПУКА ,ЩЕ ПРЕУСМИСЛИ ДАЛИ ИМА ОЩЕ ДА ГРАБИ,СЕГА ВЕЧЕ Е ПОДСИГУРИЛ ПОКОЛЕНИЯ В РОДАТА И ЗА НИЩО НЕ МУ Е ГРИЖА,А НИЕ ДА МУ МИСЛИМ,ПЛАЩАМЕ ЗА ОНЯ ДЕТО ДУХА ПАРНО,ТОК.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪД!Искаме най-после "независимата" съдебна система да се размърда.Този наглец откъдето и да го погледнеш си е за затвора.Не трябва да се размине само с уволнение.Идват избори.Покажете,че мислите за народа,иначе народа ще ви покаже,че пет пари не дава за вас.Последното ми обръщение е към политиците,защото те са здраво свързани със съдебната власт и всякакви оправдания са неуместни.
21
0
 
14
 
! Отговори
пак кашончета ще има преди 11 години
Като не обясняват какви са тия проекти, става ясно, че нещо не е наред - явно Делянчо пак е турил в някое кашонче документите, които не може да ги прочете и не ги разбира. Тоя малък тъпоглавчо ще ни закопае за още много години. Да ни е честито - червеното внуче
20
0
 
20
 
! Отговори
до Прокуратурата преди 11 години
Прокуратурата,самосезирайте се! Крадат ни,не ,стрижат ни кожата на голо,къде сте? Проучете небръснатия за конфликт на интереси,проучете фирмите на сина му,неговите имоти и авоари,раздвижете се в защита на държава и народ!ыннъ
19
2
 
18
 
! Отговори
босимеонов преди 11 години
Борисов отново отклонява вниманието с уволнения. ***.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само оставка , а следствие и съд.Тоя защитаваше монополите и дереше хората.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка, ама остава въпроса защо токът е толкова скъп, а виновни няма.Тия жалки заплати не покриват токаСамо с оставка не трябва да се разминеКой прави одит на ДКЕВР ? Дали не крият някакви мръсни тайни и сега с тая оставка да го замаскират само. Тук не трябва одит, трябва ревизия и да се разбере как калкулират тия цени и какви са тия зелени и пембени енергии
16
0
 
16
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Стъпил е накъде накриво.Нямам обяснение защо много от коментиращите мислят, че като си отиде този, другият на неговото място ще прави нещо по-различно. Нали не мислите, че той еднолично вдига цената на тока. Игричките на този пост са сложни и дискретни, но пък Семерджиев си натрупа състояние за охолен живот. Сега ще има възможност да се порадва на спечеленото.Да му мислим ние, защото с него или с другиго, ще ни цакат с все по-скъп ток.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той достатъчно дълго ни работи...Изработи всички българи, а сега е спокоен, че и след него ще ни работят неговите хора в неговата агенция
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i tozi trqbva da go oskatqt za cql jivot ..da se vla4i kato ky4e
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E SEGA MOE DA SI GO BAITEM NE KATO DARJAVEN SLUJITEL OTI IM E VISOKA TARIFATA , A KATO REDOVI GRAJDANIN ZA SITNI PARICI .,,, MALEEE KO GO 4AKA
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да,ще работи и то много по-добре вероятно.Но сега на ход е прокуратурата.Искаме да знаем какви са доходите на държавния служител Семерджиев,каква му е заплатката,която и Симеон Дянков дори не знае колко е и защо плащаме толкова скъп ток при положение,че само 17% остават в електроразпределителните дружества.Очакваме отговори г-нПРЕМИЕР!.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И пак не се разбра колко му е била "заплатата", за да ни вади душицата с тия солени сметки за ток
10
1
 
12
 
! Отговори
Orda преди 11 години
На теб гад *** табаци кожата да ти изработят.