ДКЕВР ще работи и без мен, рече Семерджиев

"Имам нужда от време да осмисля това, което става"
29 яну 2013 12:17,
59
ДКЕВР ще работи и без мен, рече Семерджиев
Ангел Семерджиев Снимка: Булфото

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране може да работи без който и да е от нас, тоест и без мен, също така качествено, дори и още по-качествено. Това заяви пред журналисти подалият оставка шеф на комисията Ангел Семерджиев.

Семерджиев отказа да коментира мотивите си за подадената оставка.

"Аз имам нужда от време да осмисля това, което става", каза той. Това, което имах да кажа по проблема с наредбите към Закона за енергетиката, вече съм го казал“, беше лаконичен той.

Семерджиев благодари на медиите за интереса към работата на комисията и за това, че са отразявали дейността й. Работата ми с вас винаги е била удоволствие, посочи той и каза, че следващите заседания на ДКЕВР ще бъдат водени вече от друг председател.

Още по темата
През миналата седмица стана ясно, че ЕК е сезирала Европейския съд за забавяне на пълното прилагане на Третия енергиен либерализационен пакет у нас.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев заяви тогава, че изискванията на европейските директиви в това отношение са транспонирани в българското законодателство чрез промени в Закона за енергетиката и се бавят единствено подзаконовите нормативни актове, които трябва да изготви ДКЕВР. 

В отговор Семерджиев съобщи, че срокът за написването им е една година от приемането на Закона за енергетиката - тоест до лятото на 2013 г. и въпреки това ДКЕВР ще е готова с написването им до месец-два.

Той коментира, че за да влезе в сила третият либерализационен пакет на енергийния пазар, трябва да има отделяне на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), а това все още не е станало.

По думите му дори и да бъдат изготвени въпросните наредби, третият либерализационен пакет няма как да влезе в сила без отделянето на ЕСО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
22
 
! Отговори
Е- Ник преди 11 години
Крайно време беше да се маха тоя ***. И да вземе да се избръсне най-накрая. Гнусен ***!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А не се и съмняваме, тя системата "лява ръка, десен джоб" си работи дори и без главния крадец, защото всички по веригата си знаят кой колко да краде.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пу-у-у ... таман спомена за 1% намаление на тока и те взеха че го махнаха !Явно намаление не може да има . . .
6
0
 
13
 
! Отговори
Българска преди 11 години
Да те е-а в г-а.***. Но трябва пожарникаря да качим на стола, неговата м-ама.......
5
0
 
17
 
! Отговори
Ачкатааааа преди 11 години
На този уволнението закъсня поне с около 7-8 месеца.Още като отиде лятото да реве в парламента, че не можал да предвиди как тока трябва да се увеличи с еди колко си, личеше, че прави всичко друго ама не и да си върши работата.И понеже е пълен мишок, изцвъка няколко криминални глупости (включително прехвърлянето на едни доста пари от хиляди производители на зелена енергия към 3-те монополните ЕРП-та) и се скри в дупчицата си... Нека "мисли" сега, а ние да му плащаме масрафите :-(((
4
0
 
14
 
! Отговори
Жица, Ток и Метал. преди 11 години
Интересно, какво толкова пък работи ДКЕВР? Една службичка за стабилно папкане на нашият човек назначен там, а за народа, от трите най-дългото. Че и без него пак щяло да работи, все едно ако не е там, край, срива се държавата, пфу, ***.Мама ви ненаядена ***.
3
0
 
15
 
! Отговори
Кориоз преди 11 години
Е два пъти да си уволнен заради некъдърност - наистина трябва да се замислиш, няма да е зле и да ти сложат една забрана да заемаш ръководен пост поради горната причина и още едно висше да изкара все тая.
2
1
 
13
 
! Отговори
bay huy преди 11 години
гол да го бараш калъфф
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Особено без него. Сега да му намерят работа от следствието.