Състоянието на Златко Баретата остава тежко

Покушението е брутален акт срещу обществото, възмути се адвокатът му
Обновена: 30 яну 2013 09:20 | 30 яну 2013 09:05, Веселина Йорданова
251
Състоянието на Златко Баретата остава тежко
Снимка: Impact Press Group

Състоянието на Златомир Иванов е тежко, той не е адекватен, каза адвокатът му Марияна Тодорова пред Нова телевизия.

Стрелбата срещу Баретата стана вчера около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с четири огнестрелни рани в корема и крайниците, след което му беше направена операция.

По думите й предстои да му се направят още операции. Първо трябва да преодолее тази операция, която му е направена, поне два дни, каза Тодорова и допълни, че следващите операции ще бъдат в продължение на месеци. Според лекари поне 24 часа има реална опасност за живота му.

Още по темата

Тодорова предположи, че Съдебната палата е единствената възможност Баретата да бъде видян, след като е под домашен арест и затова мястото е избрано за стрелбата.

Тя заяви, че не знае защо клиентът й е избрал централния вход, за да влезе в съда. Досега той влизал през страничния, защото мразел показността. След заседания обаче е излизал и през централния вход.

„Пред мене не е споделял да е застрашен животът му. Не се е притеснявал, ако беше се притеснявал, щеше да бъде с жилетка. Двете момчета, които го придружават, не са с оръжие“, обясни адвокатът на Баретата.

Марияна Тодорова отговори, че не знае Златомир Иванов да страда от тежко онкологично заболяване,  каквито слухове се тиражирали в медиите.

Вчера не е имало призовани свидетели, трябваше да се даде ход на делото, обясни тя. На 13 февруари миналата година Златомир Иванов беше осъден на първа инстанция на осем години затвор за това, че е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици, известна като „Фирмата”. Вчера в Софийския апелативен съд трябваше да се гледа делото срещу него.

Тодорова определи покушението като брутален акт, насочен срещу обществото. Считам, че това засяга имиджа на България, възмутена съм, коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
3
 
! Отговори
do 5 преди 11 години
Наистина е насочено срещу обществото.......има много лош отзвук това на вън......Оказва негативно влияние срещу инвестициите ,няма да махнат визите за САЩ,Шенген и прочие.........така че вярно е това което са казали......Не размишлявай толкова елементарно,не виждаш по далече от носа си......до там ли ти стига интелигентността? Вече има 100 други ,който са му заели мястото и пак продават наркотици,след тях ще дойдат други 100...
16
0
 
13
 
! Отговори
Zakona преди 11 години
STIGA STE NI ZANIMAVALI S TAIA OTREPKA. IMA MNOGO PO VAJNI NESHTA V BG. EGATI PROSTOTIATA.
15
1
 
8
 
! Отговори
s преди 11 години
Защо ли пак мирише на цирка "ала Доган", сиреч скалъпена работа? Просто единия куршум вместо в някой крайник е попаднал в стомаха, през жилетката...На някой му се иска да поотложи свидетелстването в съда ми се чини. Доста удобно е да те гръмнат баш пред съда.
14
1
 
16
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Спокойно, престъпност няма всичко сме туширали.Очакваме похвален доклад от Европа.
13
2
 
6
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Е то адвокат дето не лъже няма.Нали ще е без работа.Ама и толкова глупости да говори.Марковски поне като лъже го прави убедително.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте ни уведомявали всяка минута за житието и битието на мафиотите в България!А попитайте отговорният министър какво прави, за да защити обикновените хора от постоянната заплаха за живота и здравето им докато ходят по улиците на европейската ни столица!
11
2
 
11
 
! Отговори
посланик Байърли преди 11 години
посланик Байърли :Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още Пашата")."!!!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново храна за тъпите медии!
9
3
 
6
 
! Отговори
посланик Байърли преди 11 години
посланик Байърли : "13. (S/NF) Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говор
8
0
 
27
 
! Отговори
блиц преди 11 години
*** кой знае колко клетви е изял и колко майки е разплакал. Въобще не ги съжалявам такива ***. Натрупал богатсва от нещастието на хората . Има господна този свят всеки си получава възмездието рано или късно.
7
0
 
47
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Състоянието на хората които клиента ви е затрил трупайки богатства също е тежко госпожо.Искате ли за това да кажете няколко думи.
6
0
 
56
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Не вярвам на обществото да му пука за няква мутра.....ако заколят жена в подлез за 10 лв се пишат 1-2 статии, а за тоя *** ми надувате главата нон стоп :X
5
1
 
55
 
! Отговори
3 преди 11 години
Защо всички реват за някакъв дилър, който сигурно е напълнил цяло гробище в 'кариерата' си?Който 15 години върти на малкият си пръст държава, правосъдие, закони?Знаете ли колко майки е зачернил?Защо ревете на чужд гроб?Може да изглежда нехуманно, но такива хора нямат място сред нас.Адмирации за стрелеца и закъснялото, уви, правосъдие.
4
1
 
68
 
! Отговори
Dilinger преди 11 години
"Покушението е брутален акт, насочен срещу обществото, според адвоката му"Безспорен фаворит за най-нагло изказване на седмицата.
3
42
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кво ви е направил пък толкова здравко... продавал наркотици? Има и много по-лоши неща от това. И в супер-а ви продават наркотици, казват има алкохол и цигари, но не искате да гръмнат продавача, нали?
2
9
 
36
 
! Отговори
моя приятел преди 11 години
"Състоянието на моя приятел Златко Баретата остава тежко" - изпъшка пожарникарят.
1
5
 
22
 
! Отговори
gun преди 11 години
narko dilar kakuv akt srestu bulgaria