Кой окървави протеста

Шефът на СДВР: Да не превръщаме полицията в основно действащо лице
Обновена: 20 фев 2013 08:38 | 20 фев 2013 08:37, Елка Василева
162
Кой окървави протеста
Снимка: БТА

За съжаление въпреки призивите от хората да не се подават на провокация, част от протестиращите снощи в София не ги послушаха. Това са лица, които виждаме при много от протестите, които подстрекават и подбуждат към неподчинение и агресивни действия спрямо полицията и спрямо всичко останало. Това каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов за БНР.

Девет са лицата, които са потърсили лекарска помощ, от които по-голямата част са пострадали от хвърлени предмети от тези "протестиращи". Друга част са пострадали, когато са отблъсквани нападателите, опитващи се да пробият кордона на полицейските служители, обясни той.

25 са задържаните лица след протеста. От тях четири лица са непълнолетни. Останалите са задържани в ареста за 24 часа. Директорът на СДВР обясни, че характерно за подстрекателите е да използват за прикритие големите тълпи.

Йорданов призова да не се обръща полицията в основно действащо лице в този протест. Това са хора, на които е вменено от закона да опазват обществения ред, добави директорът на СДВР.

Още по темата
 Един от пострадалите по време на протеста вчера в София 66-годишният Милан Генадиев заяви пред bTV, че полицията действа в комбина с агресивните агитки.

Той обясни, че докато минавал покрай задния вход на сградата на парламента, дочул разговор между полицаи и група от оказалите се впоследствие по-агресивни протестиращи.

„Офицер каза на агитката: „Минаваме на втори вариант”. Полицията действа заедно с провокаторите, тя ги дирижира, поне 7-8 момчета бяха. Причината е ясна - някой трябваше да даде „тон”, за да се покаже, че протестиращите са лумпени. А можеха още от началото просто да ги отделят хулиганите и да се справят с тях”, обясни 66-годишният строителен инженер, който се занимава със собствен бизнес.

Той бе един от хората, които си тръгнаха от снощния протест с окървавени глави.

„Имам ли вид на лумпен? Нямам. Нито на насилник. Бях в предните редици и затова ме нападнаха – имаше ритане, блъскане, бой с палки – всичко от страна на полицията. Тази агресия не беше само към мен, към всички”, разказа пострадалият.

В отговор шефът на СДВР определи твърденията на пострадалия протестиращ като недопустими.

„Има пострадали както от протестиращите, така и полицаи. Когато има нападение на тълпа, както се вижда и от кадрите, възможно е да има пострадал гражданин, който се е намирал там. Няма данни за бити деца и бременни. Сред задържаните има четирима непълнолетни. Част от провокаторите са спортни крайни фенове, доста агресивни", коментира Валери Йорданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
7
 
! Отговори
Оставка преди 11 години
Eй Админите съберете се Бойко подаде оставака
83
3
 
5
 
! Отговори
- преди 11 години
Дребните мишоци са виновни за всички поразии. Всеки гледа да скубне нещо покрай Бойко. Той е виновен за това, че се доверява на страхливите мишлета, които не смеят да поемат отговорност за действията си. Такива са били, такива и ще дойдат. И пак ще си останем на това "дередже".
82
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве *** манипулаторчета...да не би срещу БСП да не може да се протестира ?
81
11
 
12
 
! Отговори
Геле преди 11 години
Затвор за мършата Цветанов и платените му убийци!!!
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора отворете си очите с мирни протести нищо не се постига разберете го най-накрая не бъдете слепи. Никоя власт диктатура не се сдава по мирен път.
79
4
 
6
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 11 години
.... България няма как да се оправи,поне в близките 70-80 години,защото Държавата отдавна се е сляла със Мафията и няма как толкова лесно тази "силна връзка" да бъде скъсана!!! Отдавна много "силни хора" тук са си продали душиците на две достатъчни известни държави,претендиращи да бъдат "Господари на Света" със своята наглост,безочие и разбира се... много пари! И тази "силна мафотска връзка" също няма как да бъде скъсана Дами и Господа! Така че изобщо не ви знам какво "светло бъдеще" очаквате!!!
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРЕЙ И КАК КОСТОВ НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРЕДАТЕЛ ЯХНА ВЪЛНАТА _ ЕГА ТИ ИЗРУДИТЕ ХОРА МАХАЙТЕ ГИ ТИЯ ИНАЧ!Е ПАК СМЕ ПРЕ*АНИ
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей сега Партиите ще развържат кесиите за електората!
76
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре *** -радвайте се !!!! Сега като дойде бат ви Серго ,крадливия *** Костов и онези от ДПС с Доган хидроинженера -ще цъфнете и вържете !!!!!!!!!!!!!!!нито Чез ще си идат нито цената на тока ще ви намалят ,нито доходите някой ще ви увеличи ,и ще си платите сметките като попове!!! Просто и загубено племе бай ганьовско!
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие май не разбирате, че докато се борите за капитализъм все така ще бъде за вечни времена.Може да има вариации нагоре или надолу за определени групи, но като цяло все ще сме пре...ани. Запомнете го много хубаво.
74
1
 
15
 
! Отговори
BG преди 11 години
Долни изверги и предатели, превърнахте протеста в мач на Левски-ЦСКА за 20 лв. Заради такива дребни предателчета големите дела потъват.
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много го е страх ББ да не стане у нас като в Гърция- само преди няколко месеца им се смееше, че си "палят държавите, докато ние градим и строим магистрали, зали, пречиствателни станции, паркове, градини..."
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Реалист , филма с Виденов бе режесиран от кредитните милионери ! сега протеста ги хвана по бели *** , но вече се окопитват и ответните удъри почнаха - масовки за хулиганите , изопачаване на протеста , платени драскачи и пишман говорители от името на протестиращите - дотук изопачиха и прецакаха хората ! Ако си мълчим ще е все същото и наистина няма да иам надежда за нас
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-доброто оправдание е лошите футболни фенове. Ако наистина е така полицията значи не може да спре 100 човека. Защо бюджета им е толкова голям?! Как беше пияни, дрогирани, неадекватни, неработещи, неплащащи ток и сметки? А всъщност нормални млади хора. Младите хора не са ограничени до фуражката и пагона. Комплексирани и *** са тези в униформите
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ? Ами как кой. Платените хулигани, насъскани от една-две всеизвестни партии. Не че Боку ми е притрябвал, но се вижда, че при какъвто и да е протест срещу което и да е правителство, провокаторите винаги ще бъдат пускани.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Падне ли Дянков - пада кабинета - поне за това удържа на думата си!!
68
0
 
4
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#80, Мислещ, не е точно така. Никакви революционери не са тези. Платени *** са, инструктирани какво точно да правят и доколко точно да са "революционери". Ако/Дано!/ се случи това, което ти предлагаш като решение, с което съм изцяло съглсасен, че е единствения начин, ще видиш че въпросните "революционери" ще се обърнат срещу народа!
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалки *** ,и дрогирани *** -те освиниха и опорочиха и протест и всичко ,а най се смях на приятелите на Слабака -днес дори един от тях се беше кротнал в студиото на БТВ с бинтована тиква ,а снощи същия не можеше да си каже името- толкова беше пиян!!!
66
3
 
8
 
! Отговори
Реалистът преди 11 години
Ей много заблуден народ бре! Няма ли трезвомислещи между вас?!?! И с протести... и без протести... ако вие още не знаете... аз да ви го кажа... България НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ или поне няма да бъде това,което всички ние искаме! Всичко ще бъде едни козметични промени и здраво замазване и хвърляне на прах в очите ни и това е! След бунтовете при Виденов и палежа на парийният дом какво се промени бре,балъци?!? Продължиха да ни крадат още по яко,същите,но със "друго лице" и под "друга форма"!!!!..... :(
65
0
 
8
 
! Отговори
България в сърцето преди 11 години
Защо скъпи коментиращи,все са ви виновни другите,според мен сме ВИНОВНИ НИЕ,НИЕ И ПАК НИЕ ВСИЧКИТЕ никой друг не ни е виновен.