Кой окървави протеста

Шефът на СДВР: Да не превръщаме полицията в основно действащо лице
Обновена: 20 фев 2013 08:38 | 20 фев 2013 08:37, Елка Василева
162
Кой окървави протеста
Снимка: БТА

За съжаление въпреки призивите от хората да не се подават на провокация, част от протестиращите снощи в София не ги послушаха. Това са лица, които виждаме при много от протестите, които подстрекават и подбуждат към неподчинение и агресивни действия спрямо полицията и спрямо всичко останало. Това каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов за БНР.

Девет са лицата, които са потърсили лекарска помощ, от които по-голямата част са пострадали от хвърлени предмети от тези "протестиращи". Друга част са пострадали, когато са отблъсквани нападателите, опитващи се да пробият кордона на полицейските служители, обясни той.

25 са задържаните лица след протеста. От тях четири лица са непълнолетни. Останалите са задържани в ареста за 24 часа. Директорът на СДВР обясни, че характерно за подстрекателите е да използват за прикритие големите тълпи.

Йорданов призова да не се обръща полицията в основно действащо лице в този протест. Това са хора, на които е вменено от закона да опазват обществения ред, добави директорът на СДВР.

Още по темата
 Един от пострадалите по време на протеста вчера в София 66-годишният Милан Генадиев заяви пред bTV, че полицията действа в комбина с агресивните агитки.

Той обясни, че докато минавал покрай задния вход на сградата на парламента, дочул разговор между полицаи и група от оказалите се впоследствие по-агресивни протестиращи.

„Офицер каза на агитката: „Минаваме на втори вариант”. Полицията действа заедно с провокаторите, тя ги дирижира, поне 7-8 момчета бяха. Причината е ясна - някой трябваше да даде „тон”, за да се покаже, че протестиращите са лумпени. А можеха още от началото просто да ги отделят хулиганите и да се справят с тях”, обясни 66-годишният строителен инженер, който се занимава със собствен бизнес.

Той бе един от хората, които си тръгнаха от снощния протест с окървавени глави.

„Имам ли вид на лумпен? Нямам. Нито на насилник. Бях в предните редици и затова ме нападнаха – имаше ритане, блъскане, бой с палки – всичко от страна на полицията. Тази агресия не беше само към мен, към всички”, разказа пострадалият.

В отговор шефът на СДВР определи твърденията на пострадалия протестиращ като недопустими.

„Има пострадали както от протестиращите, така и полицаи. Когато има нападение на тълпа, както се вижда и от кадрите, възможно е да има пострадал гражданин, който се е намирал там. Няма данни за бити деца и бременни. Сред задържаните има четирима непълнолетни. Част от провокаторите са спортни крайни фенове, доста агресивни", коментира Валери Йорданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До бившияЩе се върнее на бял кон
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой , кой ????
102
4
 
5
 
! Отговори
Виви преди 11 години
До АнонименПътят на тези, които до сега лъгаха е отворен. *** отново са манипулирано. Крадците тържествуват. бойко дръзна да ги разобличи и го наказаха.
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС и БСП как кой !?
100
5
 
1
 
! Отговори
ДО 124 преди 11 години
ПРУТИСТИРАЩИТЕ ПРИКРИХА ПОДСТРЕКАТЕЛИТЕ МЕЖДУ ТЯХ.ДА БЯХА ХВАНАЛИ И ПРЕДАЛИ НА ПОЛИЦАИТЕ ТЕЗИ АНАРХИСТИ.
99
1
 
3
 
! Отговори
до 122 преди 11 години
***! Тъпан си ти! Да бяха си отделили провокаторите.
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не са полицаи, това са мутренски търтеи. Само бият и ядат държани пари. Това са престъпниците на България. Те знаят всички мръсни канали и ги подържат. Никаква полиция не е това. Те са най-големите *** на българското обшество.
97
8
 
1
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
ПОЛИЦАИТЕ НЕ СА ТЪПАНИ ДА ГИ БИЯТ БЕЗ ДА РЕЯГИРАТ.НА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ОТГОВАРЯ ЕДНАКВО ПО СИЛА И ОБРАТНО ПО ПОСОКА И СИЛА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ.
96
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОКАРВАВИХА ГО ПОЛИЦАИТЕ, ЗАЩОТО МУТРАТА ВКАРА МУТРЕНСКИ МАНТАЛИТЕТ В ПОЛИЦИЯТА И ПОЛИЦЕЙСКИТЕ НАЧАЛНИЦИ, ДЖИПОВЕ, СТОЙКИ, ПОБОИЩА
95
4
 
19
 
! Отговори
Свобода преди 11 години
До АнонименКакъв монтаж бре,имаше подстрекатели вярно ,ама и това полицаите да бият паднали хора по земята правилно ли е ?
94
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този шеф на СДВР му строшете така главата както неговите *** трошиха снощи и после му кажете, че е ***. Не че ще сте далеч от истината.
93
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шефът на СДВР - оставка!
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 113 На държавна службичка ли си бил?
91
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветановата МИЛИЦИЯ бие!
90
7
 
13
 
! Отговори
somebody преди 11 години
Да го духа директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов за БНР, опитват се да си оправдаят неправомерните действия с истрадалият и вече допрян до стената Български народ.Мижитурки - за да спасят некомпетентноста си измислят най правдоподобното, като не им дреме дали ще повярват хората.
89
6
 
17
 
! Отговори
koba преди 11 години
Измекярчетата, които обясняват, че на пенсионера не му била там работата и бил комунист - много *** и ограничени *** сте. БАЩА МИ И МАЙКА МИ бяха там за да изразят несъгласието си цялото управление и мизерия. Бяха там и заради плъхове като вас, които се скатавате и чакате някой да ви реши проблемите. И за това бяха пребити. Снимки на падналата ми майка и един шебек в униформа как я налага има навсякъде!Какво ще кажете, треперушковци, душици кухи!
88
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма значение кой ще дойде на власт важното е да работи за държавата,а не за джоба си .Нали затова излизаме ,с надежда нещата да станат по добре за всички (защото специално за мен след 2006-2007 година ,започнаха най-тежките години ),а какво значение има какви са"сини,червени" все *** !!!Проста е жалка ,картинката в последните години и то много ..
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAK KOI TOZI ***,BUKLUK, VOLEN SIDEROV TOZI NEKADARNIK KADE E TRAGNAL SAS NEGOVATA AGITKA DA RAZVALQT MITINGITE
86
1
 
15
 
! Отговори
АВАТАР преди 11 години
КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ГЛАДА В БЪЛГАРИЯ, ЗА ИЗПАДНАЛАТА НИ В МИЗЕРИЯ СТРАНА, ЗА ОКРАДЕНИТЕ ПАРИ ...? ПАК ЛИ НАРОДА ЩЕ ПЛАЩА ЗА КРАЖБИТЕ НА МАФИЯТА? ДО КОГА? ВСИЧКИ НА СЪД, КОНФИСКУВАНЕ НА ПАРИТЕ И ИМОТИТЕ НА КРАДЦИТЕ ОТ ПАРТИИТЕ. ПИСНА НИ. ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА ДАДЕ ПРИСЪДИ НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ***.
85
4
 
8
 
! Отговори
Лековерен преди 11 години
Жалко за вярата в Бойко.Народът потърпевш и излъган не изтърпя.Трябва да е за урок на идващите след ГЕРБ.