България излиза на протест

Страната ни ще бъде подкрепена и от българите в чужбина
Обновена: 24 фев 2013 09:20 | 24 фев 2013 09:20,
691
България излиза на протест
Снимка: БТА

България отново се вдига на протест срещу монополите. В София протестът ще тръгне в два лъча. Единият ще тръгне в 11.00 часа от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а другият – от Орлов мост. Двата лъча ще се съберат заедно пред парламента.

Очаква се в днешния мирен протест в София да се включат много хора, в това число и от близките области. На граждански форум в София в събота протестиращи поискаха незабавна среща с президента Росен Плевнелиев без участието на партии. В петък Плевнелиев каза, че е поканен да присъства на митинга и ще уважи протестиращите в столицата.

Още по темата
 Срещата при президента трябва да бъде при ясно формулирани цели и задачи и в нея да не участват представители на политически партии, а само представители на гражданските комитети. Сред исканията на протестиращите са още разсекретяване и анулиране на договорите с монополите, мораториум върху декемврийските сметки, докато тече разследването, разпускане на ДКЕВР без сваляне на наказателната отговорност на управлявалите го до този момент, да се осигури 50 % гражданско участие в този тип структури, да се премахне ДДС върху електроенергията, незабавно въвеждане на електронното правителство, отпадане на имунитета на народните представители за действие или бездействие, право на отзоваване на депутатите.

Организационните комитети на протестиращите от 25 града от страната излязоха с единни искания по време на общонационална среща в Сливен. Днес исканията ще бъдат прочетени пред протестиращите и ще бъдат съгласувани. След това ще бъдат входирани при президента. Сред исканията са продължаване на работата на сега действащия парламент, създаване на програмен кабинет, създаване на обществен съвет от експерти и задължителна гражданска квота 50%, създаване на договор между обществения съвет и програмния кабинет за изпълняване на исканията на гражданите, промяна на изборния закон, преминаване от правопропорционална към мажоритарна изборна система, възможност за отзоваване на депутати и граждански квоти във всички държавни регулаторни органи и други. Протести са предвидени в редица градове на страната.

Във връзка с мащабните протести в цялата страна от седмици насам, и предстоящия днес протест, в десетки градове в страната, българите в чужбина също организират демонстрации под надслов „Да подкрепим хората в родината!”, предаде "Фокус". Мирни демонстрации са организирани във Виена, Мюнхен, Дъблин, Лондон, Дюселдорф, Франкфурт, Атина, Берлин и Мадрид. Те ще се проведат пред посолствата на Република България в съответните градове. Мирни демонстрации са организирани и в Рим, Барселона, Валенсия, Париж, Копенхаген и Тел Авив.

Столична дирекция на вътрешните работи призовава гражданите да се разграничават от прояви на агресия, както и да се дистанцират от провокации, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ако някой стане свидетели на ескалиране на напрежение или на различни нередности, може веднага да подава сигнали към полицейските служители или на тел. 112 – така ще бъде навременно предотвратено разрастването на нежелани за всички прояви, призовават от МВР.

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


691
Още по темата: монополипротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАФИЯТА И МОНОПОЛИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗРИНАТИ И ТИКНАТИ ДОЖИВОТ В ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!!!!
464
3
 
13
 
! Отговори
капиталист - комунис преди 11 години
Едни хора взимат по 60.000 лв на месец , а други хора взимат по 300 лв на месец .Б.Б. сигурно си мисли, че това е ' нормална европейска практика ' ?И защо едните взимат 200 пъти повече от другите ? Защото работят 200 пъти повече или защото едните са част от статуквото на БКП/ДС , а другите са роби ?Нека Б.Б. първо да отговори на тези въпроси, а не да ходи да рита футболна топка през работно време ! А може би Станишев и Костов също ще отговорят на тези въпроси ?Това е истината ! Останалото е шменти - капели ...
463
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По Нова тв излязоха и с фланелки-Не на мутроолигарха Борисов,сякаш той е виновен за 23 измамни години.Всичко вече е ясно,зад тези,,протести''стоят БСП,ДПС И РУСКИТЕ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ.Вече и исканията към монополите изчезват.И последните надежди си отиват.
462
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на ред са Банките който ограбиха българския народ наред е здравеопазването и бялата мафия където се крадат милиони наред е мтел ,глобул виваком също грабители на народа!
461
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руската газета "Известия" пише ,4е България купува електроенергия и въпреки това правителството на Бойко Борисов спря строителството на АЕЦ -БЕЛЕНЕ .Искам да поздравя тези достойни българи ,които са влезли с коментар под текста и са го опровергали ,защото вси4ки знаем ,4е ние не купуваме , а продаваме електроенергия.
460
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отново ДС ще победи. Както в църквата така и на улицата.
459
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kade sa stanishev kostov ovcharov maia manolova velchev caria dogan mestan i dr.mysyri skriti izchakvat xienite sad izmennicite naroda da vi sadi i prati v belene kriminalni recidivisti 23 god manipolirate lajite i mamite kade sa im kashtite tam sa predatelite na balgaria.
458
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този протест ми прилича на ония заоблени физиономии,който викаха от ТВ-НE НА КОРУПЦИЯТА,НЕ НА КОРУПЦИЯТА,пък си пълнеха джобовете от същата.Защо ли си мисля ,че в България нищо не е случайно и не се е променило.
457
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябва задължително да се гласува за да падат процентите на доган
456
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
довечера всички от ловната Дружинка с пушките пред офиса на ***
455
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
слаб национален протест в София.гледайте по бТВ камера от хеликоптера.
454
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки, който иска промяна нека излезе да гласува. Необходима ни е висока избирателна активност. Трябва да се гласува, защото по този начин се тушират манипулираните гласове. Това означава, че ***, турските и комунистическите гласове няма да имат тежест. Колкото е по-висока избирателната активност, толкова по-слаби ще са ДПС и БСП.
453
2
 
9
 
! Отговори
Kyky преди 11 години
Вече сме пред революция.
452
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали някой не води протестите към взаимно противопоставяне,анархия и не дай си Боже нещо още по-лошо?Защото турците казват-Интереса клати феса.
451
1
 
7
 
! Отговори
valentin преди 11 години
Putin si otmushtava za Belene.
450
1
 
4
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
ЕЕЕЕЕЕ, какво става? Отглеждате плодове зеленчуци и пазарувате тях във всички северни страни- Русия, северна Европа и т.н. Стига бе ревели. Всички след соца живеят лошо. За да живееш добре, трябва да работиш. Русия за суровини, България за плодове зеленчуци и храна за тях, това е безгръжно бъдъще за всички славенски хора. Технически нации сами ще направят, какво трябва за живот.Българи трябва да прехранват хора от други страни и купуват за себеси всичко, каквото искат.хрна също струва не евтино.
449
3
 
13
 
! Отговори
отдалеко преди 11 години
МНОГО СТЕ АКТИВНИ ДРУГАРИ БЕСЕПИСЦИСЛЕД КАТО СВАЛИХТЕ БОЙКО, СЕГА И ПРЕЗИДЕНТА ВИ ПРЕЧИ. ВСЪЩНОСТ ТАКА ВИ Е ЗАРЪЧАНО., НО НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ.*** ВИ ВНЕДРЕНИ В ПРОТЕСТИТЕ, НЯМА ДА СВАЛЯТ ПРЕЗИДЕНТА, ЗАЩОТО НАРОДА НЕ ИСКА ТОВА.ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ СТОИ НА МЯСТОТО СИ, ЗА ДА СЛУЖИ НА НАРОДА СИ, ДОКАТО ВИ ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИТЕ, ЧЕРВЕНИ ЛЕШОЯДИ!ДОЛУ БСП И ДПС!ВЪН ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!
448
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека наш представител стане капитала. Вместо да протестираме на улицата, можем да протестираме вкъщи. Ако спрем например да купуваме кока кола, корпорациите ще ни помогнат.
447
0
 
3
 
! Отговори
IVO IVANOV преди 11 години
до котел снимайте и качвайте вече има свободно пространство и то се нарича интернет
446
3
 
7
 
! Отговори
tim преди 11 години
цяла българия е по улиците днес българи юнаци