България излиза на протест

Страната ни ще бъде подкрепена и от българите в чужбина
Обновена: 24 фев 2013 09:20 | 24 фев 2013 09:20,
691
България излиза на протест
Снимка: БТА

България отново се вдига на протест срещу монополите. В София протестът ще тръгне в два лъча. Единият ще тръгне в 11.00 часа от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а другият – от Орлов мост. Двата лъча ще се съберат заедно пред парламента.

Очаква се в днешния мирен протест в София да се включат много хора, в това число и от близките области. На граждански форум в София в събота протестиращи поискаха незабавна среща с президента Росен Плевнелиев без участието на партии. В петък Плевнелиев каза, че е поканен да присъства на митинга и ще уважи протестиращите в столицата.

Още по темата
 Срещата при президента трябва да бъде при ясно формулирани цели и задачи и в нея да не участват представители на политически партии, а само представители на гражданските комитети. Сред исканията на протестиращите са още разсекретяване и анулиране на договорите с монополите, мораториум върху декемврийските сметки, докато тече разследването, разпускане на ДКЕВР без сваляне на наказателната отговорност на управлявалите го до този момент, да се осигури 50 % гражданско участие в този тип структури, да се премахне ДДС върху електроенергията, незабавно въвеждане на електронното правителство, отпадане на имунитета на народните представители за действие или бездействие, право на отзоваване на депутатите.

Организационните комитети на протестиращите от 25 града от страната излязоха с единни искания по време на общонационална среща в Сливен. Днес исканията ще бъдат прочетени пред протестиращите и ще бъдат съгласувани. След това ще бъдат входирани при президента. Сред исканията са продължаване на работата на сега действащия парламент, създаване на програмен кабинет, създаване на обществен съвет от експерти и задължителна гражданска квота 50%, създаване на договор между обществения съвет и програмния кабинет за изпълняване на исканията на гражданите, промяна на изборния закон, преминаване от правопропорционална към мажоритарна изборна система, възможност за отзоваване на депутати и граждански квоти във всички държавни регулаторни органи и други. Протести са предвидени в редица градове на страната.

Във връзка с мащабните протести в цялата страна от седмици насам, и предстоящия днес протест, в десетки градове в страната, българите в чужбина също организират демонстрации под надслов „Да подкрепим хората в родината!”, предаде "Фокус". Мирни демонстрации са организирани във Виена, Мюнхен, Дъблин, Лондон, Дюселдорф, Франкфурт, Атина, Берлин и Мадрид. Те ще се проведат пред посолствата на Република България в съответните градове. Мирни демонстрации са организирани и в Рим, Барселона, Валенсия, Париж, Копенхаген и Тел Авив.

Столична дирекция на вътрешните работи призовава гражданите да се разграничават от прояви на агресия, както и да се дистанцират от провокации, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ако някой стане свидетели на ескалиране на напрежение или на различни нередности, може веднага да подава сигнали към полицейските служители или на тел. 112 – така ще бъде навременно предотвратено разрастването на нежелани за всички прояви, призовават от МВР.

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


691
Още по темата: монополипротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Невежеството ражда възхищение. Невежеството на масите и тълпите , ражда възхищение към обявилите се за лидери, независимо , дали са агенти на чужди интереси, наркомани , престъпници и т.н.Не искам да участвам в това зловещо за страната представление.Забравиха за цените на ток , за причините за техния размер и виновниците за това. Тръгнаха да сменят приоритетите на стачкуващите. Получи се поръчков протест.
444
3
 
3
 
! Отговори
Дядо Маркс преди 11 години
Протестиращите искат да бъдат създадени някакви народни комитети,които да контролират капиталистите да не им надписват сметките,Това аз не зная как може да стане ,но ви съветваза това нещо да попитате Ленин, Той в17 година направи това и половината свят днес просперира благодарение на тази негова идея,
443
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре е ,че българина се събуди,иска гражданско общество и права.Лошото е,че съмнителни неща се случиха през последните два месеца и само глупец не би видял връзка между тях и ,,протестите против монополите'' и падането на правителството.Който има интерес това да се случи и има изгода,той оглавява протестите,а може да се окаже,че протестиращите са обслужващи персони?
442
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен to i na tm se znaiat imenata ,*** nee darjavata i naroda.
441
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
довечера всички от ловната Дружинка с пушките пред офиса на ***
440
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов голем страх от *** , че може да бъде ПОРЪЧАН
439
0
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
подкрепям протестите но не водени от Слабаковци и розово очилати личности.вчера на кръглата маса в ресторанта първия не се задоволи само с ел цигара ами ходеше зад паравана да пийне и биричка.а втория с розовата ризка дето се нарече че е водещ едвам прочете дневния ред и исканията на протестиращите.а имаше и един кондуктор дето ръкомахаше и искаше да създаде някакъв ре.
438
0
 
6
 
! Отговори
до 555 преди 11 години
Снимката е от 30 хилядния протест срещу мафията във Варна.
437
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 11 години
Ей хора, някои знаели какво правят синдикатите и каква им е ролята в тоя протест? От какво се издържат тези хора там Вие плащате ли някакъв членски внос на синдикатите? Аз не познавам хора, които са членове на синдикат и плащат членски внос на синдикати А вие ? Кои им е делегирал права на Тренчев и Димитров ?
436
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 11 години
Даже много закъсняхме с тези протести. Но, явно вече на бедния народ му дотегна. Радвам се, се най- накрая се опомнихме и се надигнахме, но ми се иска цялата страна да вземе пример от протестиращите и да се вдигне. Нека, тези 240 лайновоза се усетят, че вече не са желани. А, тази миситурка ще продължава да изпълнява заповедите на вожда..защото няма собствено менение. Защото на тиквата, явно този му се стори най- послушен и най- глупав.
435
2
 
14
 
! Отговори
Джигита преди 11 години
Ама девойчето на снимката има хубаво д****. :)
434
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези , които скандират " мафия" на протеста , не знаят ли че мафията участва в протеста и го овладява постепенно.Какво ВНС, Ликвидиране на партиите и национализация. В северна Корея били разрешени 13 прически. След като БСП и КГБ вземат властта , ще имате право само на една прическа - тази на лагерите.
433
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zabrana na partiite ,depytatite van ot parlamenta to se znae koi sa nov red nova konstitycia po edin depytat ot grad i edin ot naroda starite marsh navan do edin .
432
0
 
9
 
! Отговори
до 555 преди 11 години
*** си е вече мажоритарен собственик на БГ, отдавна не е проблем само на Вн
431
0
 
3
 
! Отговори
ivan ivanov преди 11 години
Neka dase chue glasut na bulgariya ot samite izednici NESE PODAVAITE na tezi LUJCI vyarno imate pravo da kajete govorim ot daleko no vseki koito e izlyazul ot stranata si to ne e bilo za hubavo i za udovolstvie az nesum suglasen tezi izvergi dase podigravat sus moite deca i sus men da mi vzemat i malkoto koeto nyamam.KURAJ i EDINSTVO POBEDA na NARODA
430
1
 
10
 
! Отговори
Сирак преди 11 години
В името на симеон кобургота хиляди българи получиха смъртни присъди и доживотни присъди и,,почивка,, в сто концлагери,Този престъпник да бъде изгонен от Бъргалия,Срам за българите,защо и кой го пусна да шъта и краде,
429
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
призидента ли ще успокоява протестиращите ,този който е в енергиината мафия не му вярвйте
428
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледам ухилената физиономия на Станишев,при избора за Патриарх,и напрегнатите на другите политици и виждам едно-ПРОТЕСТИТЕ СА ПОЛЗА НА БСП И РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ.Жалко и тъжно,но този път наистина ще ни направят превърнат РОДИНАТА в Задунайская губерния.
427
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП се възползва от стадното мислене на нискоинтелигентните елементи от народа.Някакви съмнителни типове се обявиха за лидери. Предполагам ,че през ноща ще излезат онези възпитанници на Сергей Петров и БСП с бомбите , тоягите и брадвите. някой от тях ще си получат дневната доза кока и ще има до края на вечерта леене на кръв и то на невинне хора. Това е!
426
0
 
3
 
! Отговори
Toni преди 11 години
Kakva sudba?Shte mojem li niakoga da se otturvem ot robstvo.Tursko,Rusko,EU,USA i sega veche Evreysko-nay loshoto i nikoga niama da mojem da se otturvem ot tyah i shte ostanat i razmnojat v Bg zavinagi