3 бона за ток били реална сметка за храм "Света Марина"

От ЕВН не се притесняват, че дядо Николай си продава "Ролекс"-а
1 мар 2013 17:16,
83
3 бона за ток били реална сметка за храм "Света Марина"
Снимка: архив, БТА

Сметката за ток от близо 3 хиляди лева на храм „Света Марина" в Пловдив е реална. Това съобщиха за Dnes.bg от австрийската компания ЕВН. Сметката е натрупана от четири отделни електромера в различни сгради на църковния двор.

Заради високата сметка за ток пловдивският митрополит Николай обяви една от малкото си лични вещи – златен часовник „Ролекс”, на търг.

С парите ще покрие задълженията към енергото, а самият часовник ще се продаде следващата неделя.

От ЕВН твърдят, че сметката от 2940 лева е натрупана от 4 електромера, монтирани в митрополията. Направената от тях проверка не е открила неточности при отчитането на изразходваната електроенергия. 

Още по темата
„От тези 4 електромера миналата година един не е работил, а на сметката влияе и поскъпването на тока с 13,6% средно”, съобщи Петър Костадинов, говорител на ЕВН-България.

От ЕВН не се притесняват от факта, че митрополитът си продава часовника. Те са притеснени, че не могат да осъществят контакт с митрополията. „Искам да ги призова да се срещнем, защото сме добронамерени и коректни с нашите данни, да седнем и намерим едно решение, което е добро за всички”, каза още Костадинов.

Събирането на дарения за сметката за ток в митрополитския храм „Света Марина” продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
4
 
! Отговори
рм преди 11 години
Чудя се, какво имат предвид от ЕРП-то за "разбиране по нармален начин"??? Може би, сметка да бъде разсрочена за 2 месеца??? И, като дойде следващата сметка, която също ще бъде 3000 лв., какво ще продават от църквата, за да платят "изконсумираната електроенергия"??? И, ако сметката е вярна, кой и защо допусна/визирам ДКЕВР/ цената на електроенергията да стане непосилна за доходите ни??? Кои политици сключиха договорите, довели до тази ситуация? Как и кога тези политици ще получат наказание за тов
27
2
 
0
 
! Отговори
Канар преди 11 години
До ДзверНови са, с дистанционно отчитане.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
26 мой приятел има кръчма 50м2 и сметката му за ток е 1000 лв , така че не можеш да кажеш нищо без да знаеш какви мощности са включени.
25
1
 
9
 
! Отговори
Стар Будилник преди 11 години
Този "Ролекс" да не е електрически, че е изхарчил толкова ток ?
24
2
 
14
 
! Отговори
Канар преди 11 години
До тези с тънките сметки, които казват, че таква сметка е нормална- Я стига глупости! В нашата фирма има хале колкото 3 църкви, в което се произвежда заварена арм. мрежа, подържа се вода да не замръзне, за което работят няколко нагревателя и калорифера и към канцеларията и стаята на пазача има по един климатик. Всичко това, най-вече производството, е на ток. За най-студените месеци имахме сметка за тока 2000лв!
23
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
Добре де, от многото добронамерени приказки на EVN не виждам някаква съпоставка с миналия януари примерно, да се каже - ето, тогава е имало 2200 лв., пуснали са 4-та сграда (още 1 електромер) и станали 3000 лв.А и аз отоплявам 2-стаен апартамент, където има денонощно човек с климатик + бойлер за около 120-140 лв. Така, че не съм съгласен, че 3000 лв. били "нормална" сметка за отопляване с климатици една църква с 2-3 пристройки.Пак се измъкват кожодерите мръсни...
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 6502: Преди 100 години поповете пак са си продавали Ролекс, но за дърва :)))
21
2
 
5
 
! Отговори
Пловдив преди 11 години
ЕВН служители предлагат услуга за манипулиране електромера надолу,а изсхабената ел. енергия я разхвърлят на останалите абонати.Тази услуга в Пловдив струва 600 лв.Няма начин и другите ерп-та да не я практикуват.
20
0
 
3
 
! Отговори
ППТВ преди 11 години
А, за телевизионните камери забравих, май и те работят с ток
19
2
 
8
 
! Отговори
ППТВ преди 11 години
В сметката сигурно влиза осветлението на храма, когато вътре работят телевизионни камери, които да показват дядо Николай по Пловдивска Православна Телевизия. Предполагам доста хора се досещат какво трябва да е осветлението в едно телевизионно студио, за да стават снимките нормално. Освен това има и хубави калорифери, та си мисля, че сметката може да излезе и напълно реална.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неведоми са пътищата на ел. енергията из "светите места" !
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За църквите огромен проблем е отоплението през зимата . За интронацията на на Патриарха се наложи в Александър Невски да иснталират преносима система от въздушни климатизатори , честно казана не бях виждал такава техника ,а колко ток е лапнала един Бог знае , просто църквите са с високи сводести тавани и цялата топлина се качва горе , не е решения опушената *** любов на дърва , единствено подово отопление би могло да е ефективно и то там където е възможно да се инсталира без да развали инте
16
0
 
4
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
Къде отидоха добрите стари свещи в храмовете?
15
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
то сметка за ток има всеки месец, тъй че за следващия му мислете
14
3
 
23
 
! Отговори
Гошко преди 11 години
Не, не е реална сметка, църквата не е завод, както и не е редно поп да носи Ролекс.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако са работили няколко калорифера , защо не
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3 бона за ток !!!...и АЕЦ Белене няма да може да компесира разхищетието на енергия !
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея шматки още след взрива в Бургас трябваше да им се вземе лиценза ,но !
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този поп да не е отворил нощен бар в храма или някой спа център със сауни и жакузита ?
9
3
 
20
 
! Отговори
Петко Ганчев преди 11 години
При средна цена на тока 0,19 лева / Киловат / Църквите се таксуват по цени като Битов Абонат / и Сметка 2940 /0,19 се получава 15 473 киловата / 720 часа в месеца / и се получава средна мощност на Товара -21,49 Киловата . Е това вече са бисери на IVN че всичко е наред с техните Електромери - Гледах Репортажа по Нова - предишна фактура 740 лева -разлика 4 пъти за една и съща външна температура и Енергоикономични крушки и два климатика които се пускат за по 2 часа през деня . Измамнициииииииииии