3 бона за ток били реална сметка за храм "Света Марина"

От ЕВН не се притесняват, че дядо Николай си продава "Ролекс"-а
1 мар 2013 17:16,
83
3 бона за ток били реална сметка за храм "Света Марина"
Снимка: архив, БТА

Сметката за ток от близо 3 хиляди лева на храм „Света Марина" в Пловдив е реална. Това съобщиха за Dnes.bg от австрийската компания ЕВН. Сметката е натрупана от четири отделни електромера в различни сгради на църковния двор.

Заради високата сметка за ток пловдивският митрополит Николай обяви една от малкото си лични вещи – златен часовник „Ролекс”, на търг.

С парите ще покрие задълженията към енергото, а самият часовник ще се продаде следващата неделя.

От ЕВН твърдят, че сметката от 2940 лева е натрупана от 4 електромера, монтирани в митрополията. Направената от тях проверка не е открила неточности при отчитането на изразходваната електроенергия. 

Още по темата
„От тези 4 електромера миналата година един не е работил, а на сметката влияе и поскъпването на тока с 13,6% средно”, съобщи Петър Костадинов, говорител на ЕВН-България.

От ЕВН не се притесняват от факта, че митрополитът си продава часовника. Те са притеснени, че не могат да осъществят контакт с митрополията. „Искам да ги призова да се срещнем, защото сме добронамерени и коректни с нашите данни, да седнем и намерим едно решение, което е добро за всички”, каза още Костадинов.

Събирането на дарения за сметката за ток в митрополитския храм „Света Марина” продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
11
 
! Отговори
Пазарна икономика преди 11 години
3 Бона за ток, но пък е икономисал от свещите !
47
1
 
8
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
До Анонимен50Елекромерите са 4, понеже толкова е заявила митрополията, всеки е за отделна сграда. "Св. Марина" е митрополитския храм разположен в доста голям парцел в центъра на Пловдив, заедно с митрополитските покои, администрация и обслужващ персонал. На църквата в квартала сметката и за ток зимните месеци редовно е 500-700 лв, с икономиите. В "Св. Марина" икономии не се правят.
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези на око ли съдят колко е нормалното потребление?Няма значение, че вътре е с два климатика само... храм... голям.... 3000 лв.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 51 ахахах маже и три кръчми да има човекът, то в нашия град например свещенникът си откри бар-пицария, ама сериозно ви говоря
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а, светиня му, откъде има златен ролекс, сиромашкия.....
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 31:... ще рече, че в "Света Марина" има три кръчми !...ами тогава, това си е направо "Бунга-бунга" !
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЗАЩО СА 4 ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ?ЗА ДА СЕ ПЛАЩАТ 4 ПЪТИ ТАКСИТЕ.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
600 лв и си намаляте разходите за ток,това е цената и практиката на евн,позволяват си го фирми и по-богати хора,тъй като бедните не могат.Цацаров да си задейства корумпирана структура.
40
0
 
2
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
До рмНадявам се да забеляза, че електромерите са 4.
39
1
 
5
 
! Отговори
Girl преди 11 години
Добре де, повишение с 13.6% на тока, къде го има това в европата
38
7
 
5
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Сметката включва освен потреблението на храма и консумацията на самата митрополия - владишки покои и администрация. Светиня му се прави на леко ощипан, тия трикове ги учи от аверчето си Мухобойко.
37
1
 
13
 
! Отговори
рм преди 11 години
До 37,не е вярно, сумата от 3000 лв. се равнява, приблизително на 120 00КV, което прави по 400КV за денонощие, което прави 16.6КV за всеки час/24 часа, 30 дни в месеца/ Е, не виждам как може да се изконсумира толкова много електроенергия само в една църква, при положение, че със сигурност не ползват електроенергие денонощно.
36
0
 
3
 
! Отговори
др.дре преди 11 години
До Анонимен има нещо такова,отиди до кукленския манастир и разгледаи хотелската част....
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спасението е на батерии.
34
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
До Анонимен (31)А твоят приятел изненадан ли е от сметката си или това си е нормалното потребление на кръчмата? Щото ако аз харча 1000 лв. за енергия в квартирата ми 70 квадрата, ще трябва да спя гол на отворени прозорци.
33
1
 
5
 
! Отговори
1984 преди 11 години
Не трябвя да сравняваме само сумите по фактурите за електроенергия, сравнявайте фактурираната ел. енергия. Ако за минал пероид сте консумирали по 1000 КV, а сега ви начисляват 2000-3000 КV, значи ви мамят, или някой краде, или електромера е "пипан". За съжаление проверките ва електромерите се правят от хора на ЕРП-тата, а за кражбите на ток отговаря прокуратурата, а там по традиция пращат всяка жалба в пета глуха....
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По неясни за мен причини, досега никой не коментира:1) Електромерът е собственост на ЕРП-то, т.е. нямаме право на каквито и да е действия свързани с него, включително калибровка, тестване и т.н.2) Проверката става с предплащане и би трябвало вземането му да става в присъствието на собственика на обслужваното жилище (имаше нещо по темата в ЗЕ), в масовия случай при подмяна/проверка узнаваме следварително през фактурата3) тестването в ел.лаборатория показва моментните измервания за кратко,
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такава сметка може да се направи ако се консумират 25 кв/ч денонощно в продължение на 30 дни.
30
3
 
1
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 11 години
Не се ли притеснявате ***.Аз само да барна някой инкасатор пред таблото,ще им дам едни такси преноси и едни дистанционни електромери.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 компютър1 хладилник1 телевизор1 готварска печка1 ел бойлер5 лампи за осветление --------------------------------------до сега съм плащал 50-55 лв най-много, предния месец ми излезе 80 лева... а тази църква, как изразходва тази енергия?