Национален протест и шествия в страната ще има днес

Призивът е той да е мирен с цветя
Обновена: 3 мар 2013 09:23 | 3 мар 2013 09:22, Елка Василева
237
Национален протест и шествия в страната ще има днес
Снимка: архив, Булфото

В деня на националния празник 3 март в България ще се проведат редица шествия и протести. Националният протест срещу монополите е планиран в различни градове на страната за поредна неделя.

Призивът е на националния празник да се излезе мирно с цветя, които да бъдат оставени пред  паметниците на героите.

В София шествието започва от 11.00 часа, когато ще тръгнат два лъча - единият от Орлов мост, а другият от сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Протестиращите срещу монополите и високите сметки ще настояват парламентът да продължи да работи и да приеме промени в Изборния кодекс.

Митинг-шествие, организиран от ПП ВМРО БНД по случай 135-ата годишнина от Освобождението на България, ще тръгне в 10 часа от пилоните на Национален дворец на културата и ще стигне до пл. „Независимост”, където ще се проведе митинг до 13.00 часа, извън охраняемите зони на институциите.

В 14.30 часа "Атака" ще проведе традиционното си шествие, което ще започне от пилоните на НДК и ще стигне до храм-паметник "Св. Александър Невски".

Шествия ще се проведат и във Варна, Пловдив, Русе, Благоевград - в десетки градове в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: национален протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
Едно ми е странно - за какво са тия протести като вече няма правителство? Кой ще ви чуе като няма правителство? Правете си протестите когато дойде временното поне.
164
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 11 години
Prost narod slaba darzava , tova e istinata
163
2
 
2
 
! Отговори
Протестиращ преди 11 години
Протестирам срещу протестиращите.Протестирам срещу целия този цирк.
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Гербераст и аз съм против монополите..но и американските тецове който ни дерат кожите---защо ги забрвяш...мамин!!!! шубето казват е голям страх..а това сте вие---***...кресльовци и шубета...!!!!
161
3
 
1
 
! Отговори
Гербераст преди 11 години
Който е против правителството и монополите, той е:1 Комунист2 Продажник3Защитник на руските интереси4НекадърникВечна слава на Великия Вожд Генерал Доктор Инженер Бойко Борисов-футболист и художник на годината!
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 220 Кремиковци затвори 2007г
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Над 2 млрд. евро ще струва затварянето на "Кремиковци", пресметна директорът на комбината Александър Томов. Според него никъде по света не се закриват подобни производства. Те били превръщани в напълно чисти зони, като се запазва производството. Томов настоя държавата да каже ще има ли комбинат или не. До ноември трябва да бъде издадено комплексното разрешително на завода. Според Томов "страхотни интереси" стояли зад исканията за затваряне на завода. Той обаче отказа да спомене имена. Апетитите били към земята на завода, който е разположен на над 12 хил. декара.
158
0
 
1
 
! Отговори
do 205 преди 11 години
До Пешо, TOVA E NAI-UMNOTO PREDLOJENIE DO SEGA.
157
0
 
4
 
! Отговори
София преди 11 години
Браво на Варна
156
1
 
4
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 11 години
ПРедлаган на всички протестиращи в страната да започват неофициалните си митинги винаги с отдаване почит на тримата наши герои,които се самозапалиха в името на нашата кауза, като се споменат имената им ,изпяване на химна на България или друга патриотична песен и тогава да тръгват другите точки от митинга,
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По коя ТВ дават протеста от Варна?! Над 50 000 излязоха, а от телевизиите не разбраха...или така им наредиха.
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 160 Колко ти платиха, за да провокираш и подстрекаваш, *** ? 30 сребърника взе ли? Ти си на страната на монополисти и мутро-комунисти,които 23 г. ни държат за гушата, а сега не могат да допуснат,че хората се осъзнават и се вдигат в защита на правото си на достоен живот.
153
0
 
5
 
! Отговори
гЕРЧО С ТАМБУРАТА преди 11 години
До Анонимен 209 *** ти да се трудиш за селските кожодери-арендатори за един тас жито и за градските необогаташи за два лева надница,Защо караш нас ограбените, Ние искаме да си върнем класовата справедливост,
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 199 Абе ние може и да ги освободим. А кой ще им освободи съзнанието? Напълно са зомбирани. Някой ги учи ,че не са българи и наричат българите рая. Турчеят се, но турски не говорят. Нека кмета Башев да обясни защо е така. Той най-добре знае.Нали депутат ще става от ДПС.
151
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гигантски кражби се вършат, а ние само ръмжим, защото те само косвено бъркат в джоба ни (макар именно те да са основната причина да имаме такива доходи в момента), но когато пряко ни бръкнаха със сметките за парно и ток в джоба (нагласен спектакъл) ние изригнахме. Е, точно това не ми харесва, защото зад такава позиция и зад такива действия прозира нагласата аз да съм добре, а на останалите майната им. Бръкнаха ни в джоба и скочихме, но когато бъркаха не в нашия, а в държавния (ничий, така го разбират болшинството хора) джоб стояхме със скръстени ръце
150
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо нямаше такива масови протести, когато БТК се продаде с 1 млрд. лв. загуба? Защо нямаше организирано народно недоволство, когато бяха направени заменки с гори, ощетили държавата с над 5 млрд. лева? Защо няма нескончаеми протести срещу закона за държавните поръчки, така написан, че позволява годишно наши фирми и хора да усвояват около 4 млрд. лева?
149
0
 
1
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Управляващите май не са навити да правят промени.
148
0
 
0
 
! Отговори
buntar преди 11 години
до 209- то е така по принцип, но с мирни протести няма да се преборят нито монополите нито мафията. В историята няма такъв документиран случай. плаши ме обаче интелектуалния дефицит на доста от протестиращите, които хабер си нямат как функционира държавата, а искат да я променят т.е. ако дойдат на власт ще стане пълен хаос. А как по законен начин нещо да се промени, като всички по високите етажи са в кюпа и в момента няма неопетнена институция
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ангел Славчев пропагандира... и разрешаването на марихуаната.Виден лидер на крайното левичарство с агресивни изяви от години насам.Беше сред хулиганите, които в нарушение на закона, поощрени от пасивното присъствие на полицията, организираха контрамитинг на митинг с искане за демонтиране паметника на съветската армия от центъра на София.
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Некадърността и невежеството на водачите на тези протести водят до пълна какафония, незачитане на основни закони и предложения, които са извън всякаква логика, 4) Огромна част от т.нар. протестиращи няма какво да правят и вместо да се трудят на изоставените ниви и градини на техните деди, вместо да се върнат по селата и да творят, те си правят веселие с бутилки алкохол и дрога, пречейки на нас да се трудим за благото на България, 5) Ние не сме против протеста срещу монополите и мафията у нас, ние сме за законови норми и за честен съд на престъпниците, но не и за анархия, рушене, палене, побои