Протестиращи няма да правят партия, готвят списък с експерти

Искат промени в Изборния кодекс и нови лица в политиката
Обновена: 4 мар 2013 09:23 | 4 мар 2013 09:19,
200
Протестиращи няма да правят партия, готвят списък с експерти
Снимка: БТА

Организаторите на протестите срещу монополите няма да правят партия и няма да участват в партийни листи за предсрочните избори на 12 май, обявиха Дончо Дудев и Йоана Иванова пред bTV.

Въпреки че са категорични, че трябва да има демократични избори, двамата отказват да се кандидатират, без да има гаранции за честността им и за реалната възможност да бъдат избрани в тях.

„Необходими са няколко промени в Изборния кодекс, защото в момента има ограничения за участието на Инициативни комитети и малки партии. Трябва да бъде намален необходимият брой подписи за регистрация, да отпаднат финансовите изисквания, както и 4-процентната бариера,” изреди Йоана Иванова.

Още по темата
„Освен срещу монополите в енергетиката ние се борим и срещу партийната олигархия. Само с натиск от улицата имаме възможност да си отворим вратички. От самото начало на протестите срещу монополите настояваме за граждански квоти,” допълни Дончо Дудев, който е категоричен, че в следващия парламент не трябва да влизат лица с политическа кариера от последните 23 години. Те се доказаха като провалени, категоричен е той.

По повод появилата се информация, че протестиращите ще правят национална протестна конференция в "Арена Армеец" Дончо Дудев обяви, че се чудят кой е наел залата.

„Не знам как се наема зала Арена Армеец, кой го организира, кой има подобни финансови възможности. Ние като хора от улицата не можем да си го позволим“, заяви той.

Двамата се познават от организацията СИЛА, която организира протестите срещу високите цени на горивата. Те обаче напуснали преди година и половина заради злоупотребите на членове, които имали интереси в сектора на горивата.

„Като всяко нещо, което набира популярност, трябваше да бъде разцепено или употребено отвътре,” коментира Дончо Дудев.

Двамата припомниха и че са напуснали Обществения съвет при президента заради участието на представители на олигархията. Според тях трябва досието на всеки член на Обществения съвет да бъде публично достъпно.

Въпреки че все още няма ясен механизъм за излъчване на гражданските представители, Дончо Дудев увери, че такъв ще бъде намерен, а в гражданските групи има способни и доказали се хора, които да се включат в гражданските съвети към институциите, когато такива бъдат създадени.

 

„Срещаме се с експерти, които са готови да помагат, но нямат възможност да реализират своите програми“, заяви още Дудев. Организаторите готвят списък с експерти, които биха могли да помогнат в различни области.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
6
 
! Отговори
емо преди 11 години
господи помогни на народа да се отърве от ***,ида не остане излъган за пореден път.фашисткият диктатор бойко ,бсп,дпс, волен .ярешки и прочие са като мухи на мед.народе бори се
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 123Нито един няма да влезне от тях в Парламента. Вчера бях на разходка край Панчаревското езеро. Там имаше повече хора отколкото на протеста.
98
0
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Пилците се броят на есен (12.май. 2013). Много комунисти имало в България. Ужас. Щели да махат партиите. И какво ще предложите@ Самоназначили се ментори като олигофренът Ангел Едикойси. Смърди на другарката Дърева - маскари с маскари.Няма по-демократично нещо от изборите, а експерти като мафиота Васил Филипов (този дето е винаги зад ***) не са за препоръчване.
97
1
 
2
 
! Отговори
ннг преди 11 години
ВМИСТО ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ВЗЕМЕТЕ НАПРАВЕТЕ НИЩО ДОБРО,ПРОМЕНЕТЕ ПЪРВО СЕБЕ СИ.ПОВЯРВАЙТЕ ЧЕ ИМА БОГ.МОНОПОЛИТЕ ПАРТИИТЕ ТОВА СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ.БЪДЕТЕ ПРОСТО ПО ДОБРИ И ТОГАВА ПАРИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ.С ВЯРА ВСИЧКО СЕ ПОСТИГА
96
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като как точно си мислят тези, че ще влязат във властта? Граждански представители!? Аз лично нито ги познавам, нито съм ги упълномощавал да ме представляват където и да е!Колко човека протестират в момента - 30 000? Че с 30 000 гласа според действащото законодателство, най-много един техен депутат да влезе в парламента бре. Е и кво? Били експерти, били граждански представители и представлявали народа...Че кой тоз народ дето ги определи и избра бре? Още едни гладници за топлички места и бюра...
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко объркани ***.Докато не се почисти малко няма да се оправим.
94
3
 
2
 
! Отговори
гоа преди 11 години
КАКВИ МОНОПОЛИ ЩЕ МАХАТЕ БЕ РОБИ.ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО.КАТО МАХНЕШ ЕДИН НА НЕГОВО МЯСТО ИДВА ДРУГ МОНОПОЛ.АМАН ОТ *** КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ВСИМКО МОГАТ.МОНОПОЛИТЕ НЕ СА ВИ ПРОБЛЕМА РАЗБЕРЕТЕ ГО.ПРОБЛЕМЪТ НА ХОРАТА Е В САМИТЕ ХОРА.ВСИЧКО ИДВА ОТ БЕЗВЕРИЕТО.МАТЕРИАЛНОТО НЕ Е ВАЖНО.РАЗБЕРЕТЕ В ГРОБА СИ ЛИ ЩЕ НОСИТЕ ПАРИТЕ СИ.НА ОНЯ СВЯТ НЯМА ПАРИ
93
2
 
3
 
! Отговори
Nobody преди 11 години
Откъде изпълзяха пък тея двамата?
92
4
 
2
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Много добро решение - експертно правителство! Мисля, че сме на прав път и ако това стане и други европейски държави ще ни последват. Аз имам контакти с хора (не с българи) от Латвия, Полша, Естония - които също искат да махнат монополите и партиите! Въпреки, че живеят по-добре, положението (статуквото) напрактика им е същото!
91
5
 
8
 
! Отговори
ноз преди 11 години
НАРОДЕ,СЪБУДИ СЕ,ИЗПОЛЗВАТ ТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.ЛИЦАТА НА ПРОТЕСТА Т.Н ОРГАНИЗАТОРИ СА ХОРА НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ СЛАВИ БИНЕВ И РУСКАТА МАФИЯ.НЕ СЕ ПОДЛЪГВАЙ ОТНОВО БЪЛГАРИНО.ТОЗИ ПЪТ МИСЛИ С ГЛАВАТА А НЕ С КОРЕМА СИ
90
3
 
13
 
! Отговори
men преди 11 години
ей роби вместо да протестирати вземете да работите.ще кажее че няма работа - има има но не е във офиса както искат всички.ще ходите да копате на нивата там работа зя всички има.срам ме е че съм българин като гледам кас протестиращите искат неща коико не могат да станат.искайте реални неща които могат да се случат.това сега ми изглежда като изнудване.така не става
89
3
 
11
 
! Отговори
:) до 112 преди 11 години
Само ще ти кажа, че за мен работят хора, на които редовно давам добри заплати, бонуси за коледа и храня тях и семействата им, пращам ги на курсове и се грижа да са задоволени.... ДОКАТО ТИ КРЕЩИШ ПО ПЛОЩАДИТЕ И СИ МИСЛИШ, ЧЕ СИ ВАЖЕН И ПРОМЕНЯШ ИСТОРИЯТА :) :) :)
88
0
 
6
 
! Отговори
Това ако е вярно ??? преди 11 години
Това ако е вярно:dartsnews.bg/News/42425
87
3
 
12
 
! Отговори
левт преди 11 години
СПОРЕД МЕН ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИСКАТ ДИКТАТУРА,И ТОГАВА КАТО ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ И АВТОМАТИТЕ ЩЕ ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА ЧЕ ПРИ БОЙКО БЕШЕ РАЙ.НО НИЩО ВСЕКИ ГЛУПАВ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА ТОЯГАТА.ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ И ИСКАТЕ ВСИЧКО,КАТО ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ ДА НЕ РЕВЕТЕ ОБАЧЕ.БОЙКО НЯМА ДА ГО ИМА ДА ВИ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ РОБИ ТАКИВА
86
7
 
1
 
! Отговори
До 109 преди 11 години
Сигурен съм,че давам много повече от теб и смятам,че не искам много!Ти какво даваш обаче?!
85
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
109,да разбирам,че живота ти харесва?Доволен си да те клатят?Еми супер, преклонената главица сабя не я сече!
84
0
 
5
 
! Отговори
Шенген преди 11 години
До азЩе ти се нова вълна емиграция,но при съвсем вероятния,описан от теб сценарий може да ни фраснат и визи,пък и да върнат всички нашенци от по-белите страни.Кой взел тяхно гражданство-взел,кой се спасил-спасил,останалите да ядат дървото.Балканските гяволъци накрая не оставан неовъзмездени.
83
0
 
13
 
! Отговори
до 107 преди 11 години
За това ви викат *** пич...щото само ''искате'', а нищо не давате...нямате идея това дето го искате как да стане....
82
4
 
9
 
! Отговори
ТТО преди 11 години
ЕЙ ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ,ОТ ТЕЗИ ПРОТЕСТИ НИЩО ДОБРО НЕ ЧАКА БЪЛГАРИЯ.СЛЕДВА ХАОС,АНАРХИЯ,БЕЗРЕДИЦИ,КРЪВ.И КОИ СА ТЕЗИ УЖ ЛИДЕРИ НА ПРОТЕСТА КАТО ДОНЧО ДУДЕВ,АНГЕЛ СЛАВЧЕВ И ЯНКО ПЕТРОВ.ЗАЩО ТЕЗИ ГОВОРЯТ ОТ МОЕ ИМЕ????ИМАЛИ ВЕЧЕ ХОРА ЗА ВЛАСТТА!!!???АЛООО КОИ СТЕ ВИЕ БЕ *** И КОЙ ВИ Е УПЪЛНОМОЩИЛ ДА ГОВОРИТЕ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА...БЪЛГАРИЯ НЕ Е 100 000 ДУШИ.ИМА СИ ИЗБОРИ ЗА ТАЗИ РАБОТА
81
13
 
4
 
! Отговори
лумпен преди 11 години
Искам всичките 240 аут,искам съдебна система,която работи за гражданите,искам нормална заплата,нормални сметки и нормален живот за всички!Приятно ми е,наричайте ме ***!