По-евтин ток за бита от днес

Ще плащаме средно с около 7% по-малко
Обновена: 5 мар 2013 14:53 | 5 мар 2013 07:26, Веселина Йорданова
128
По-евтин ток за бита от днес

Токът за бита поевтинява средно с около 7 % от днес. Очаква се така да е поне до 1 юли, когато обичайно цената се променяше.

Средното намаление на цените за ЧЕЗ е 7,17%, за ЕВН е 7,28% и за Енерго Про – 6,22%.

На открито заседание за цената на тока вчера стана ясно, че работната група към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, която беше натоварена да потърси начин за намаляване на цената на електрическата енергия, е предложила намаляването на технологичните разходи (загуби по мрежата) на ЕРП-тата, а не промяна на енергийния микс. Понижението е от 15 на 12%.

Още по темата

Корекцията на цената е постигната още и благодарение на по-ниските цени на природния газ. Като мярка за стабилизиране на системата от ДКЕВР налагат и стимулиране на потреблението на нощна енергия. Това ще доведе до по-балансирано управление на системата, са записали експертите от работната група в основанията за намаляване на цената.

Намалението не включва промяна в квотите на производителите, участващи във формирането на т.нар. „миксова цена“, тоест запазени са утвърдените от комисията квоти за производителите за регулирания пазар от 1 юли 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: енергетикаДКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
5
 
! Отговори
ИЦО преди 11 години
Самата исина е,че комунистите падготвят всичко дано повече го осъзнаят на време.И още един факт,защо никой от така наречените протестиращи не иска закон за лустрацията.Комунистите подготвят нова партия-уж от народа така ще смажат всичко що е българско.Вкарват младежкото движение на БСП-БКП т.е. собствените си деца.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещастни алчни безсъвестни и безсрамни ,това са ЕРП-тата заедно с ГЕРБ ! На моята сметка от 323 лева искам да ми сложат тия 7% да видят с колко тя пада....ами с някакви мижави 20-тина лева,нещастници. И със заплати така правят ,и с пенсии и със всичко,някакви мижави %.
2
1
 
19
 
! Отговори
СМЯНА НА СИСТЕМАТА ! преди 11 години
Системата заработа за своето оцеляване:Платени глашатаи по форумите плюят и очернят протестите. Президентът бави и протака с даването на мандата.Старите продължавата да управляват !ДКЕВР прави смехотворно намаление, с което само замазва очите на хората.Синдикатите, вместо да подкрепят справидливите протести на хората, изваждат на улицата миньорите, които уж щели да останат без работа, ако има по-голямо намаление.Системата заработи срещу народа. Ако тя не се смени, нищо няма да се промени
1
2
 
36
 
! Отговори
ГАВРА С НАРОДА преди 11 години
На това "намаление" аз му викам ГАВРА С НАРОДА !!!6-7 % не е намаление ! То е намаляване на последното увеличение, което беше с над 13%.*** не говорим за това, че ДКЕВР прави уговорката, че това е "намаление" до 1-ви юли. С други думи после като утихнат нещата може пак да го вдигнат.