Отново на протест

Патриарх Неофит ще отслужи молебен за помирение
Обновена: 10 мар 2013 09:18 | 10 мар 2013 09:16, Петя Славова
460
Отново на протест
Снимка: Булфото

Пореден протест в цялата страна се очаква да събере недоволни от монополите в България и днес. Сборният пункт в столицата е пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в 11.00 часа. В същия час, но пред Общината е планираният протест във Варна. Повече от 30 града са обявили, че ще проведат митинги по същото време.

Негово светейшество патриарх Неофит ще отслужи и молебен за помирение на българския народ по повод на размирния социален, политически и икономически период, в който се намира страната ни, съобщи БТА.

Преди него, от 9.30 Негово светейшество ще оглави първата си Света литургия като Софийски митрополит в храма "Св. Неделя", която ще бъде в съслужение с архиереи и духовници на БПЦ-БП.

Още по темата

Вчерашният процес започна с минута мълчание за "изгорелите" в протестите срещу монополите.Протестиращите се събраха до храм-паметника "Св. Александър Невски". В учредяването участваха няколко десетки граждани.

Оратори на митинга пожелаха "Орлов мост" да стане "Орловото гнездо" на 21-ви век и призоваха протестиращите да превърнат България в национално могъща и социално справедлива държава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз викам да си напраеме една томбола, и да се изредиме един по един на лапаницата-кметове,митничари,съдии,а джакпота ще е 15 дни-финансов министър...малко справедливост,бе братче...по един месец е достатъчно,да има за всички.Естествено,томболата няма да я тегли българин,щото много рано ще почне стрелбата,особено ако е некой с голяма рода...
321
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито е нормално, нито е морално политическите централи да се правят на щедри дарители с милиони, събрани от данъкоплатците
320
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Девет партии получават от бюджета 50 млн. лв. годишноСубсидии и налични парични средства в хил. леваПартия Субсидии от републиканския бюджет Парични средства в края на годинатаГЕРБ 22 175 19 809БСП 8048 1456ДПС 6940 6752"Атака" 4392 189СДС 1949 396ДСБ 1164 1596РЗС 1145 304 бюджетната щедрост прави някои партии излишно богати. Това ясно се вижда от годишните финансови отчети на основните парламентарно представени партии за 2011 г. и от получената справка от Сметната палата, която осъществява финансов контрол върху тяхната дейност (данните за 2012 г. ще бъдат
319
0
 
2
 
! Отговори
БСП = МАФИЯ преди 11 години
На нея се признава общият размер от 13 милиарда 188 милиона лева, които българите ще трябва да платят през следващите години. Само по себе си това е кошмарно. А после изникна нещо, което и мен ме смрази, при положение, че знам тези хора колко са нагли и как може да измре цялата нация само и само да е в тяхна изгода.В шок открих че освен, че са подписали дългосрочните договори, на 30.11,2005 г., току що стъпило на власт, правителството на Станишев установява договор за вземанията на ЕРП-тата. Всичко, което държавната НЕК ще вземе от гражданите, те го залагат в полза на американците от Мариц
318
0
 
6
 
! Отговори
така е преди 11 години
Партийте много ги е яд на протестиращите и пускат всевъзможни "партенки" по адрес на организаторите.Каквито и да ги изкарват със сигурност не са престъпници от техния мащаб.
317
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Василев - като е бил на страната на всички, порядъчно ни е оправил през годините - видя се. Да не се връща той, или Станишев или който и да било. Оправдават се само с чуждите грешки и нищо не правят, лижат еврейски ***....
316
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** и ***
315
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NE MOGA DA RASBERA TESI PROTESTANTI VE4E ,KATO MINAH DNES VIDIAH SAMO ALKOHOLISIRANI I DROGIRANI ,HORA KOITO SAMO 4AKAT NA GOTOVO NO NISTO NE DAVAT .AMI RABOTETE I STE IMATE A TESI KOITO SE PALIAT VSEKI SAM RESAVA SADBATA SI . KAKVI GEROI SA UTRE NIKOI NIAMA DA SI SPOMNIA SA TIAH . SASTO NIKOI OT PROTESTIRASTITE NE KASA KOLKO E PLATIL DANAZI ILI NE E KRAL EL .ENERGIA . PARVO DA SE POGLEDNEM SEBE SI I POSLE DA ISKAME
314
1
 
8
 
! Отговори
До свободата преди 11 години
Мизерията и глада накара народа да вдигне глава.Много е кратко времето народа да припознае свое избранник,след като 23 години са го тъпкали.Спокойно-и това ще стане,важното е че народа се събуди и повече няма да търпи крадци-монополи и политици-мафиоти.
313
3
 
2
 
! Отговори
за свободата... преди 11 години
...ако мислиш да лансираш в НС ,депутати от агитките на протеста , БЕЗ ОПИТ ,ОБРАЗОВАНИЕ И ИМОТЕН ЦЕНЗ----ПРОСТО СЕ ОТКАЖИ ДА МИ ГО ПРЕДЛАГАШ!!!Аз, за въшкари , *** и неграмотници не давам подписа си!Достатъчни са ми тия на БКП/...дошли от дръмки и паланки --с претенции/!!!!!НОВ 9.09....ИЗОБЩО НЕ МИСЛЯ ДА ПРАВЯ!АМАН ОТ *** И ПРОСТАЦИ ....МЕРАКЛИЙ ЗА "ДЪРЖАВНА ПАРА"!
312
0
 
4
 
! Отговори
ДО НЕ ПРОПУСКАЙТЕ преди 11 години
ТИ В КОЯ ДЪРЖАВА ЖИВЕЕШ БЕ? СТИГА С ТОЯ ОВЧАРОВ И ДРУГИ,ТЕЗ КАКВО НАПРАВИХА? ЗАЩО ТОКА ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ Е НАЙ-ЕВТИН? АКО БЯХА РЕМОНТИРАЛИ НОВИЯ РЕАКТОР,ОТ НЕГОВОТО ПРОИЗВОДСТВО НА ТОК СЕГА ВЕЧЕ ЩЯХМЕ ДА ИЗПЛАЩАМЕ ПАРИТЕ ДАДЕНИ ЗА БЕЛЕНЕ И ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ВТОРА АЕЦ ПРОИЗВЕЖДАЩ ЕВТИН ТОК.А *** НЕ-Г-ЖА КЛИНТЪН ПРЕЛЕТЯ И ЗА 2 ЧАСА СЕ РАЗПОРЕДИ-БЕЗ БЕЛЕНЕ ИНАЧЕ МАРИЦА 1 И 3 ЩЕ ФАЛИРАТ. БОЙКО НАПРАВИ ТАКА ДА СПРЕШ БЕЛЕНЕ ИНАЧЕ ЩЕ КАЖЕМ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ ТИ .
311
1
 
1
 
! Отговори
свободата преди 11 години
после след 22 март само събирате подписи под вече посоченото име. /партиите имат още 17 дни да попълват "листи"/ Така или иначе протестиращите трябва да регистрираме поне 150 кандидати на пряката гражданска власт. И понеже ПЪРВИ ще го направят мутро-другарските граждански образувания да се разграничим от тях с свои инициативни комитети" с кандидати, подписали ПЪЛЕН НАБОР НАЙ-СИЛНИ ПРАВА ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ ВЛАСТИ, ВКЛ. ЧЕТВЪРТАТА, които ни дават веднага след изборите!
310
1
 
2
 
! Отговори
свободата преди 11 години
Можем да пробием мафиотския "изборен" кодекс въпреки бариерите в него. Сложили са срокове за ДВЕ регистрации ПЪРВО на ИНИЦИАТИВНИТЕ КОМИТЕТИ за независими кандидати - ДО 22 МАРТ /50 дни преди изборния ден/ и ПОСЛЕ за регистрираме на САМИТЕ КАНДИДАТИ с 5000 подписа и 10000 лв. депозит за всеки ДО 9 АПРИЛ /32 дни преди изборния ден/. Още на ПЪРВАТА регистрация трябва да посочите името на кандидата, за който ще събирате подписи. Т.е. има 10-НА ДНИ да обсъдите имена в кварталите - после след 22
309
1
 
1
 
! Отговори
ДО Gugalo преди 11 години
АКО СИ ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН И БЪЛГАРИН НАУЧИ И ПИШИ НА КИРИЛИЦА!Иначе съдържанието на текста ти ми хареса.
308
0
 
4
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
С кой да се помиряваме патриарше? С корумпираните политици и мафията,които ограбиха собствения си народ ли?Ами да върнат заграбените милиарди,да полежат някоя и друга година в затвора и тогава може да помислим за помирение!Ти ако си достоен патриарх трябва да заемеш страната на народа а не на мафията!
307
0
 
3
 
! Отговори
Gugalov преди 11 години
tzeliyat svyat vijda bg gradovete, bg selata, bg ulitzite, bg sgradite kak sa v razruha kato ot voina...a bg narod v tova vreme izdarja ogromna marzeliva kradliva mafiotska bg partiina luksozna aristokratichna darjavna administratzia ...parite na bg narod otivat na falshiva tzel - falshivo myasto! - tova e kato pogreshno izpratena raketa v kosmosa, ili pogreshen polet i pogreshno katzane...da popravim zaedno greshkata si, bg narode! parite na bg naroda za radost na bg naroda!
306
1
 
5
 
! Отговори
До 381 преди 11 години
По -лошо е когато неграмотни с платени дипломи пишат закони,обърни внимание какви закони през тези 3 години се приеха и в полза на кого.Че имало печатна грешка на някой плакат на протестиращите не е такава беда както управлението на последните ,които сринаха икономията на държавата,подплатиха монополите,ограбиха и сринаха здравеопазването,средния и малък бизнес и живота на Българина.Така че замълчи и се скрий!
305
2
 
2
 
! Отговори
До 382 преди 11 години
А бе *** такъв за какъв Бойко говориш бе за този дето и ФБР И ЦРУ имат информация за далаверите му с контрабанда за цигари и наркотици?Я се скрий че ни сересета ни Бойко ще те спасят от народния гняв.
304
4
 
2
 
! Отговори
Краси преди 11 години
Хмм... дали виждам поредната правописна грешка? "БългаринЪТ заслужава повече"? Може да се прави предварителен тест и право да протестират да имат само грамотните!!!! Искате ли господинът с топлото кожухче и двойка в бележника от втори клас да напише новата конституция? Вече ме болят очите от неграмотни надписи....
303
1
 
5
 
! Отговори
PD преди 11 години
Свободата и салама не хранят една и съща потребност на човека.Имам си добра работа с прилична заплата, плащам си сметките, но не желая да живея повече в така "уредената" територия наречена "държава". И протестирам. Всъщност никога не съм спирал да го правя. С действия, или бездействие. Не ми плащат справедливо, аз пък не разгръщам целя си потенциал. Спирам да купувам- падат оборотите. Отказвам заведенията и те са празни. Държава без народ ...това е по лошо и от анархия.

Спонсорирани публикации