"Орлов мост - за промяна" зове за бойкот на изборите

Протестиращи в София учредиха гражданско движение
Обновена: 9 мар 2013 16:43 | 9 мар 2013 16:43, Веселина Йорданова
299
"Орлов мост - за промяна" зове за бойкот на изборите
Палатковият лагер до парламента. Снимка: БулФото

С минута мълчание за "изгорелите" в протестите срещу монополите започна днес учредяването на гражданско движение "Орлов мост - за промяна". Протестиращите се събраха до храм-паметника "Св. Александър Невски". В учредяването участваха няколко десетки граждани.

Янаки Ганчев - съучредител на движението, заяви, че не трябва да се правят спекулации и сравнения на гражданското движение с политическа партия. Той призова за три "Не" и за бойкот на изборите. Според него изборите са нелегитимни и неравнопоставени. Според Ганчев властта е подготвила военен преврат.

Той се позова на изказване на министъра на културата в оставка Вежди Рашидов в Брюксел, в което се посочва възможността "вносен" генерал да направи преврата, защото български не би се съгласил. Ние искаме промяна, но ако промяната минава през анархокомунизъм, по-добре да няма промяна, каза Ганчев, цитиран от БТА. Живели сме в комунизъм 45 години и след това още 23, и не искаме това да продължава, допълни той. Ганчев поиска президентът Росен Плевнелиев да се вслуша в гласа на хората, а не на олигарсите, защото иначе може и да не си изкара мандата.

Оратори на митинга пожелаха "Орлов мост" да стане "Орловото гнездо" на 21-ви век и призоваха протестиращите да превърнат България в национално могъща и социално справедлива държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Протестиращи вече започнахте ДА злоооопотребявате и да пречите на БЪЛГАРИЯ.
240
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТЕ ИЛИ ЩЕ ПРОТЕСТИРА ТЕ ДОКАТО РАЗБЕРЕТЕ .
239
0
 
0
 
! Отговори
@286 преди 11 години
Пешо, оди се гръмни по добре..О мижитурки и крадци сме на това дередже!
238
5
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Аз отдавна ги бойкотиpам!Последно гласувах за изpода Костов! От тогава пускам недействителни бюлетини!
237
0
 
2
 
! Отговори
Ме преди 11 години
Хем трябва да се гласува (дай боже над 80% активност), хем трябва да сме на улицата всеки път като стъпят на криво.Ама няма тук некви си 100 дни толерантност..От следващия ден пак на улицата да им се диша във вратовете на които да са на власт.А стъпят накриво.. по един ритник.. ей така за да ги изрпавим!
236
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne glasyvaite za partii i prestapnata oligarxia v balgaria.te tova chakat.
235
0
 
5
 
! Отговори
666 преди 11 години
i tez sa zeha na seriozno.vlast iskat e nema takiva hora
234
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
NAPROTIV GLASUVAITE DO EDIN UVAJAEMI BYLGARI.ZADALJITELNO GLASUVAITE VSI4KI ZA PRAVILNITE XORA INA4E PAK PENSIITE I *** 6TE VI OPREDLQT BADE6TETO.GLASUVAITE
233
1
 
4
 
! Отговори
мадафака преди 11 години
Хора, разберете едно - негласуването само влошава нещата. Писал съм го и друг път - негласуването вкарва толкова много депутати от ДПС в парламента. Хипотетично(но и твърде реалистично), ако българите не гласуват за БЪЛГАРСКА партия, ДПС може да вкара и 200 депутата в парламента и тогава Господ да ни е на помощ. Съсредоточете си мислите и енергията в тази посока - гласувайте за БЪЛГАРСКА партия, различна от БСП и ГЕРБ!
232
2
 
8
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛИ преди 11 години
ТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ, ПРЕДАТЕЛИ, ПЛАТЕНИ МУТРЕНСКО-МИЛИЦИОНЕРСКИ ПОДРЪЖНИЦИ НА СТАТУКВОТО. НЯМАТЕ КАПКА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И ФАНТАЗИЯ! САМО ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ С РАЗЛИЧНИ НИКОВЕ! ТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ!!!
231
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами не гласувайте *** и турците ще гласуват
230
6
 
7
 
! Отговори
Стохи преди 11 години
След Борисов и неговите ужасии никога повече не искам демокрация. По-добре да се намери среден вариант, в които се взима най-доброто от комунизъм, демокрация и монархия.
229
1
 
4
 
! Отговори
Гоги преди 11 години
271, няма разлика. И на двете групи им се плаща с народни пари!
228
1
 
2
 
! Отговори
Анто преди 11 години
Тези протестиращите още колко добри ще направят? С всеки ден апетитите им растат.
227
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойкот на изборите, за да могат да гласуват само пенсионерите и *** и пак да ни управляват БСП и ДПС, така ли бе, уважаеми "протестиращи"?
226
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разликата м/у Орлов мост и Парламента е самов алкохола - едните пият бира , а другите шотландска ракия . Нито едните , нито другите са показали , че могат да управляват , а това вече е трагедия
225
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо трябва спешно да се промени. Хората искат достоен живот, тук и сега! С партиите никого не избираме, те си се избират, а ние като кучето на Павлов гласуваме само за да им узаконим властта и да симулираме демокрация.
224
1
 
3
 
! Отговори
до 267 преди 11 години
От думите ти лъха само плиткоумие и комплексарщина . Някой ден може би ще дорастнеш за да проумееш ЗАЩО "смешниците " са на улицата , естественно ако не си прекалено увреден
223
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ги харесвам тези от Орлов мост , събрали са се пияни младежи от агитката на ЦСКА и правят ,, демокрация ,,, !!! Такива ката тях ли искате да диктуват правилата и ритъма на живота ви ???
222
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредното малоумие на тълпата. Та нали ако не се гласува пак същите ще управляват. Ето поради това никога няма да подкрепя протеста, ако ще цената на тока всеки ден да расте оп 3 пъти. Нещастни смешници.