Да убиеш от скука

Престъпленията заради деградирала ценностна система зачестяват
Обновена: 12 мар 2013 18:46 | 12 мар 2013 11:37,
147
Да убиеш от скука
Задържаните Емил (д) и Михаил в съда Снимка: БТА

Натъкваме се на поредица от тежки престъпления, при които става дума за сериозно деградирала ценностна система. Това каза пред Нова телевизия Росен Йорданов, зам.-директор на Института по психология на МВР.

Поводът за разговора с експерта беше жестокото убийство на бременната Петя Тодорова, при което бяха задържани 19-годишният Емил Азов и 23-годишният Михаил Миков. Смята се, че причина за убийството на 20-годишното момиче е фактът, че тя е чакала дете от Емил. 

Поведението на убийците на Петя е било садистично.

„Самата идея така да са намери решение на този „проблем” е абсурдна, но тя отразява нивото на разсъждение и механизмите, чрез които тези хора се справят в живота изобщо”, добави експертът.

Той припомни и други подобни жестоки престъпления и отчете, че социодемографските и психологичните характеристики на извършителите са подобни.

Още по темата
„Те обикновено са хора, при които институцията „баща“ липсва, всички останали хора в семейството полагат усилия да им осигурят някакъв живот, тези хора живеят с идеята, че животът е на една ръка разстояние, че нямат представа за истински труд, истински усилия, отношения. Живеят в една сюреалистична картина, която рано или късно ги води до абсурдните идеи да извършат престъпление, които нямат реална мотивация“, обясни Йорданов. „Това момиче няма никаква вина“, категоричен беше той.

По думите на Йорданов, когато Емил си е признал, у него е нямало съжаление за стореното. „Съжаляваше единствено, че са го хванали”, добави той. „Когато попитах Емил защо го е направил, първото нещо, което му хрумна беше: Беше ми досадно и скучно“, допълни той. 

Тъжното е, че на нито един от двамата не му е хрумнало, че това, което ще извършат, е ужасно и няма връщане назад“, коментира Росен Йорданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
26
 
! Отговори
У преди 11 години
Проблема е не в образованието; а политически. Младите нямат разумни цели; да завърши; да работи; да печели; да съгради дом; бизнес; просто защото тая връзкарска шуробаджанашка олигархия им показва нагледно; че няма значение колко се трудиш; ще печелиш ще получиш пост само ако си на някого чиляк. Те се обезверяват; доста емигрират; други го деградират като тия; трети се пропиват. Нема правилна политика за стимулиране на инициативността; само отчитат дейност бюрократични инстанции; гушват заплатки
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17, по погрешка ти цъкнах +. Зачитай си го като -.На такива болни хора трябва да им бъдат ограничени максимално възможностите да повторят деянието си. Ако не си Бог, не разчитай, че можеш да им помогнеш и да ги излекуваш! Има също и карма - това е едно нещо, което често се разбира погрешно. Но смисълът на кармата е, че действието и последствието от него са едно цяло. Тия са избрали да убият, но това си върви заедно с последствията. Не можеш да избереш само половината от нещо.
23
14
 
11
 
! Отговори
333 преди 11 години
Що ли в Северна Корея няма такива ***? Абе то като се замисля - няма кабелна, няма макдоналдс, няма кока кола, няма порно индустрия .... даже квадрологията Рамбо я няма. Чакайте си демокрацията вие. Ей ся пътува директен внос от Детройт.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къв терминал 2 Бе хахахаха, ти какво си мислиш да се люпят тука и да ги пращат в чужбина хаха.Да ама не, това да не ви е концерт по желание а???Хората не ви искат в Европа и където и да е. Само един *** може да търси спасение в терминал 2, *** та дори и същия *** който вижда другите виновни за това което е той. ХОРАТА НЕ ИСКАТ ЧУЖДЕНЦИ (СМОТАНИ ЕМИГРАНТИ) В ДЪРЖАВИТЕ СИ, ХОРАТА ТАМ НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ИМ ПРАЩАТЕ ДОМОЧАДИЕТО СИ.
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато човек прочете мненията на пубертетите в този форум например които са 70% от пишещите тук и ще разбере какви хора ще станат!
20
4
 
22
 
! Отговори
при опит за бягство преди 11 години
Тия, двамката, трябва да ги застрелят при опит за бягство!
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко, че май вече няма уранови мини, иначе тия двамата можеха да ги пратят да поработят там. Гарантирм, че хич нямаше да им е скучно! Напротив, животът им щеше да е един такъв интересен...
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като писах,че ме е страх да изляза от къщи,ми писаха минуси!
17
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено, че ще зачестяват. Като на никой не му дреме за възпитание на ценности - култура, образование, здраве, морал.Криворазбрана демокрация. Оскотял народ.
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега като ги пратят в някоя мина да бачкат, няма да им е скучно!
15
14
 
23
 
! Отговори
1 преди 11 години
Тепърва ще "жънете" плодовете на хамериканските филми!
14
2
 
16
 
! Отговори
Smart преди 11 години
Za takiva individi!!
13
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, поколението на "демокрацията" взема живота си в ръце, чуждият - също! Да са ни честити децата!
12
3
 
61
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Пряко последствие от калпаво образование,нулева педагогика,чалга и родителско отсъствие
11
1
 
33
 
! Отговори
KARO преди 11 години
Ега ти ***. По лицата им ще ги познаете. Дори момичето да е някаква "***" защо изхода трябва да е такъв. И като гледам профилите им във фейса, се питам дели мрежата е социална(демек за контакти) или асоциална (за разграждане). 7/8 от хората във "фейса" са такива....Много тор има за изриване в ***.........
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До УркотоИдиот! това значи ли, че ако някой те мисли и теб за ***, има правото да те убие????
9
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сороските слуги ни направиха такъв живота!
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Урко, ако всеки от нас се погледне в огледалото, дали броят на утайките няма рязко да скочи?
7
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя с полузатвореното око го знам! Работеше до последно от няколко години на бензиностанция Еко до централнит софийски гробища, много пъти сме си говорили докато ми е сипвал и изглеждаше някакъв сдухан и притеснителен. Как е направил такова нещо направо не ми го побира акъла... не знаеш кога стои убиец до теб...
6
4
 
19
 
! Отговори
гюбрето преди 11 години
Хайде сега метлата и да метеш улиците 20 години, за да не ти е скучно