ГЕРБ води двойно на БСП, шокираха "тайни" изследвания

Поредната война между социолози избухна заради изненадващите данни
Обновена: 28 мар 2013 14:41 | 28 мар 2013 11:07,
876
ГЕРБ води двойно на БСП, шокираха "тайни" изследвания
Снимка: архив, Булфото

Социологическо проучване на американска фондация дава почти двойна преднина на ГЕРБ пред БСП. Според данните, публикувани във в. „Преса“, ГЕРБ има доверието на 30% от гражданите срещу 16% за БСП.

Изследването било направено със знанието на посолството на САЩ у нас. Успоредно с него е направено още едно социологическо изследване, но от френски екип, твърди „Преса“.

Изнесените данни доведоха до поредната война между социолози. Кольо Колев от "Медиана" нападна колежката си Мира Радева, която призна, че тя е правила изследванията по поръчка от чужбина.

Това е информационна агенция „ЕЖК – Една жена ми каза“, заяви през смях пред bTV социологът Кольо Колев, коментирайки данните.

„Имам информация, че Мира Радева от пет дни върви по редакциите на различни медии и казва, че има много тайно изследване, ама не може да го публикува от свое име, защото е поръчано от американци“, заяви социологът. 

Той посочи, че когато се публикуват изследвания, всеки социолог и агенция стои с името си зад него. „Естествено, че никакви американци, никакви французи не са извършвали изследвания на терен. Това са българи, които са правили изследването дори то да им е поръчано от чужда страна“, смята Колев.

Още по темата
Според него такива опашати лъжи се появяват често преди изброи.

Мира Радева потвърди пред bTV, че тя е правила изследванията. Тя допълни, че става въпрос за две паралелни проучвания, поръчани от чужди възложители, единият от които е „много известна фирма”.

На обвиненията, че ходи по редакции, тя отговори, че е била само в тази на вестник „Труд”, който поръчал изследване на Колев, дало разминаващи се резултати с това на проучването на Радева. Там тя поискала да се извадят анкетните карти и базисната информация. „Като един професионалист знам, че когато има подобни разлики, трябва да сравним методиките, да видим къде бъркаме – може да бъркам аз”, заяви Радева.

По данни на агенция „Медиана“ за месец март, ако изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 21,3%, а за БСП – 20,4%. По данни на "Галъп" пък ГЕРБ печели 19,7% от гласовете, а БСП - 18,6%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


876
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
694
14
 
14
 
! Отговори
Пеницилин преди 11 години
Ама Мира Радева /Янова/ ли го е правила тва проучване? Аааа! Пък аз се притесних, че българския народ толкоз ***. Тя тая като ти каже "Добро утро!" първо поглеждаш слънцето дали е изгряло и тогаз и вярваш :). Явно Боко много го е закъсъл, щом по тоз начин се опитват да му го вдигнат :D
693
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До манговецНаучи се да пишеш правилно!!!Всеки нормален и мислещ не би гласувал за ГЕРБ!Защо трябваше да започне да се самоубива народа за да се разбере,че с магистрали икономика не се прави-аман от *** материал,както беше казал ББ
692
14
 
9
 
! Отговори
сс преди 11 години
ТУКА Е ПЪЛНО С ПЛАТЕНИ *** НА НАЙ КРАДЛИВАТА ПАРТИЯ СЛЕД ИВАН КОСТОВ А ИМЕННО Г Е Р Б !!!НАРОДА ГИ ИЗРИТА КАТО ПОСЛЕДНИТЕ *** И НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТ ЗАШОТО ЩЕ СА В ЗАТВОРА ДО 1 ГОД .....*** ЗА КРАДЛИВАТА ПАСМИНА ГЕЙРБ И ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ.....
691
6
 
15
 
! Отговори
ЛЪОХМАНИН преди 11 години
ЕЙ, ЧЕРВЕНИ МЕКЕРЕТА ГАС ПИКАТЕ ОТ ЯД ЧЕ НЯМА ДА СТЕ НА ВЛАСТ. МНОГО ВИ СЕ КЕФЯ. ГОЛЕМИ СМЕШНИЦИ СТЕ.
690
11
 
4
 
! Отговори
до 820 преди 11 години
пиши на кирилица бе геи нешастен ...по *** си от идола си БОКО тИКВАТА..*** ще го лапате вие нешастни комунистчета о ГРОБ ..да ви ена майкат проста..за това сме на това дередже...щото ви излъга един *** банкенски ***
689
6
 
7
 
! Отговори
Безпристрастен преди 11 години
Социологическото изследване е манипулирано!!! Истината е, че за ГЕРБ биха гласували 99,99 %, а за останалите 0,01%! Гадните американци, които са го поръчали пак искат да подлеят вода на Бойко Борисов! Нарочно неглижират успехите му! Подлеци нещастни!
688
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво се пените бе гейбераси по голями комунисти от ГЕЙРБ няма..за това народа ги изрита ...защото не търпи управления от сталиниско-ленински тип....тиквата никога няма да управлява .мястото му е в драголника както и на цецко дупелизеца....и на серго мишката и волен хахото...нови лица ще има запомнете ..и стига сте възхвалявали мутрата боко...електората му е от платени *** гласове и дебилни ***..видяхме ги кои са пред парламента водени от мутрата митю гърнето....
687
4
 
3
 
! Отговори
da da da преди 11 години
kolkoto i silno da gi boli komunistite,Gerb ste pobedi,da da da.Tva e,dali edin ili s 4 prozenta ili s 6 nqma zna4enie.Evala
686
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ЗНАМ ЗАЩО ТОВА Е НОВИНА ? ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ ГЕРБ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ.
685
14
 
12
 
! Отговори
истина преди 11 години
Следващия премиер на България ще се казва Бойко Методиев Борисов.И тогава жална ви майка ***.
684
8
 
13
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Ами нормално - искаме да ни управлява мъж и българин а не украинско еврейска мека китка, турски разбойник, и мадридски крадец или *** Пръмова.видяхме какви руски *** са ***. Заради Белене и шистовия газ направиха революция. Не желаят да се пуснат от руската хранилка. Ако не успят на тези избори ще трябва да връщат много парички на руските другари а пък комунист не обича да връща, пък руските другари не държат живи длъжници дълго време. За това съсела е толкова нервен.
683
6
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
Това е положението,другари комунисти.Няма шанс за вас и вашия гей-водач.Чака ви тежка изборна загуба партиен разпад и забвение на бунището на историята.
682
8
 
6
 
! Отговори
Много прост преди 11 години
Това "социологическо изслевдване" е направено с новата техника за подслушване! Няма скрито покрито в тая държава,всичко се знае.
681
4
 
7
 
! Отговори
манговец преди 11 години
САМО ГЕРП и БУДА !
680
4
 
17
 
! Отговори
георги преди 11 години
Ако ББ доиде на влас дали ще се оплаква от лошо наследство
679
0
 
6
 
! Отговори
izbori_13 преди 11 години
след тези избори ще се възпроизведе отново стария модел на парламента 1:1, което ще доведе до масови недоволства на хората, които в момента са повсеместно игноририрани/никой не се интересува оттях/; само политици се изявяват денонощно по медии, подреждат рейтинги, листи и министерства, както им е угодно....като следствие може да се очаква още по-бедни и изгладняли хора...
678
4
 
13
 
! Отговори
Много прост преди 11 години
Гладна кокошка просо сънува
677
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA,SMYAh V ZALATA
676
11
 
18
 
! Отговори
33 преди 11 години
НЯМА ПО-*** ДУМА ОТ ГЕРБ .ПРОИЗНЕСЕШ ЛИ Я ПУБЛИЧНО СИ ОПЛЮТ ОТГОРЕ ДО ДОЛУ
675
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ Е ПАРТИЯТА НА НОРМАЛНИТЕ МЛАДИ ХОРА !!! ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОЙКО ИМАШЕ НЯКАКЪВ ДУХ И МОРАЛ В ДЪРЖАВАТА !!!ДОРИ САМО ТОВА ДА БЕШЕ Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА ГЛАСУВАМ ОТНОВО ЗА НЕГО И ГЕРБ !!!