ГЕРБ води двойно на БСП, шокираха "тайни" изследвания

Поредната война между социолози избухна заради изненадващите данни
Обновена: 28 мар 2013 14:41 | 28 мар 2013 11:07,
876
ГЕРБ води двойно на БСП, шокираха "тайни" изследвания
Снимка: архив, Булфото

Социологическо проучване на американска фондация дава почти двойна преднина на ГЕРБ пред БСП. Според данните, публикувани във в. „Преса“, ГЕРБ има доверието на 30% от гражданите срещу 16% за БСП.

Изследването било направено със знанието на посолството на САЩ у нас. Успоредно с него е направено още едно социологическо изследване, но от френски екип, твърди „Преса“.

Изнесените данни доведоха до поредната война между социолози. Кольо Колев от "Медиана" нападна колежката си Мира Радева, която призна, че тя е правила изследванията по поръчка от чужбина.

Това е информационна агенция „ЕЖК – Една жена ми каза“, заяви през смях пред bTV социологът Кольо Колев, коментирайки данните.

„Имам информация, че Мира Радева от пет дни върви по редакциите на различни медии и казва, че има много тайно изследване, ама не може да го публикува от свое име, защото е поръчано от американци“, заяви социологът. 

Той посочи, че когато се публикуват изследвания, всеки социолог и агенция стои с името си зад него. „Естествено, че никакви американци, никакви французи не са извършвали изследвания на терен. Това са българи, които са правили изследването дори то да им е поръчано от чужда страна“, смята Колев.

Още по темата
Според него такива опашати лъжи се появяват често преди изброи.

Мира Радева потвърди пред bTV, че тя е правила изследванията. Тя допълни, че става въпрос за две паралелни проучвания, поръчани от чужди възложители, единият от които е „много известна фирма”.

На обвиненията, че ходи по редакции, тя отговори, че е била само в тази на вестник „Труд”, който поръчал изследване на Колев, дало разминаващи се резултати с това на проучването на Радева. Там тя поискала да се извадят анкетните карти и базисната информация. „Като един професионалист знам, че когато има подобни разлики, трябва да сравним методиките, да видим къде бъркаме – може да бъркам аз”, заяви Радева.

По данни на агенция „Медиана“ за месец март, ако изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 21,3%, а за БСП – 20,4%. По данни на "Галъп" пък ГЕРБ печели 19,7% от гласовете, а БСП - 18,6%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


876
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
654
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЪЖА КАКТО ВСИЧКО НАПРАВЕНО И СЪТВОРЕНО ОТ ГРОБ !!!!!!!!!!!!!!! 30% Б.Б ще вземе ама в Зимбабве не тук !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
653
13
 
16
 
! Отговори
Коко преди 11 години
ГЕРБ не води, водят болните им мозъци.
652
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази Радева винаги му е лапала на Б.Б. к..ра и то без да се крие, сега и некой лев е прицункала освен к..ра и ги пише каквито си ги иска, ама народа не е *** и на 12 май ще им лъснат лъжливите проучвания!
651
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кольо Колев от "Медиана" нападна колежката си Мира Радева, която призна, че тя е правила изследванията по поръчка от чужбина. Винаги съм се чудел защо устата на тази Мира Радева мирише на лайNа, сега разбрах, че е поради това, че не спира 4 години да лиже гъса на Боко тиквата и смръдливата му партия! Ама после си мисля, че кинтите на Боко дето ги *** Мирка пък не миришат на лайNa, пък и те да миришат все пак са си кинти!
650
11
 
14
 
! Отговори
nilesev преди 11 години
Абе червенотиквеничета, преди няколко дена вашите социолози Кънчо Кънчев ,Андрей Райчев и третия *** Кънчо Стойчев се тюхкаха след тяхното червено проучване, как може популярноста на ГЕРБ да расте и червени от ярост обясняваха какви "***" са българите и лъжеха за свое успокоение, че преднината е само 2-3%, Тогава мълчахте гузно. Но сега когато истината лъсна пропикахте газ.
649
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пост 778 не се отнася за Хан Крум чиито схващания поддържам и адмирирам, а за един псуващ комунист на когото изтриха постинга.
648
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е за богат урожай на социолозите - стъкмисти . Трябва да се забранят с закон !
647
7
 
11
 
! Отговори
до 776 преди 11 години
Другарю комунист, ако беше прочел по внимателно първото изречение на пост 769 щеше да разбереш за какво става въпрос. Но някак сте по добри в псувните и затова се хващате веднага за тях. Поради тази причина БСП отблъсква мощно избирателите от себе си.
646
12
 
11
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Много хора казват при тези анкети че ще гласуват за БСП с цел да покажат на ГЕРБ че трябва да правят повече. Но на изборите не знам кой мислещ ще гласува за БСП.
645
10
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Ами нормално - искаме да ни управлява мъж и българин а не украинско еврейска мека китка, турски разбойник, и мадридски крадец или *** Пръмова.видяхме какви руски *** са ***. Заради Белене и шистовия газ направиха революция. Не желаят да се пуснат от руската хранилка. Ако не успят на тези избори ще трябва да връщат много парички на руските другари а пък комунист не обича да връща, пък руските другари не държат живи длъжници дълго време. За това съсела е толкова нервен.
644
21
 
10
 
! Отговори
не е чудно преди 11 години
Това се е реалното състояние в страната.......Народа оцени жеста на Бойко Борисов .
643
8
 
7
 
! Отговори
до 771 преди 11 години
Мойто момче, ние сме мизерниците на Европа поне от 60 години насам. Дълбоко се лъжеш че по времето на Тодор Живков сме били на някакви европейски висоти, пак си бяхме на същото място където сме сега. Само според приказките на социалистите сме били някаква европейска сила която е била едва ли не пример за Европа и света. В един виц отпреди 40 години се казваше: "Другарю партиен секретар хайде да не изпреварваме американците, щото ще ни видят съдрания зaдник"
642
16
 
11
 
! Отговори
112 преди 11 години
Платените слуги Андрей Райчев и Кольо Колев си намериха майстора.Години наред каканижеха мантри в полза на БСП.Обпъчваха народа с нагласени социологически прогнози.Не че някой им вярваше но те си взимаха своето от Станишев и Гоце.Отсега нататък само чужди агенции трябва да дават прогнозни резултати.А тия двамата и други *** да си скъсат дипломите и да върнат стотиците хиляди на господарите си.
641
14
 
14
 
! Отговори
да бе, да преди 11 години
в момента в Русе има предаване на живо от ТВ7, гледайте как бяха освиркани ГЕРБ и Куневанарода се събуди и никой не може повече да го държи " под упойка"
640
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ГЕРБ води двойно на БСП, шокираха "тайни" изследвания."Разбрахме кой води "двойно" на БСП. Този който "води" се нарича Мира Радева. Утре Юлий Павлов ще оповести негово проучване където ГЕРБ ще води на БСП не двойно , а тройно. Ако питате Риза Цветанкова тя ще каже че ГЕРБ води петорно.....Тези простакеши и простаци не бива да забравят, че само преди един месец изгонихме ГЕРБ от властта за това, че срина държавата, опростачи ни, и станахме мизерниците на Европа, и не само.
639
14
 
25
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Кой вярва на лъжливата *** Мира Радева? Никой освен ГЕРБ
638
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП отвратиха много хора със подклаждането и продължаването на бунтовете след оставката на Борисов. Всички нормални избиратели разбраха, че от тази партия не може да се очаква сериозно и добронамерено отношение към обикновените хора. Социалистите вместо да се обърнат с лице към проблемите на обикновените хора станаха кукловоди на шайка *** по улиците на България. Лично аз не вярвах че БСП ще паднат на такова ниско ниво, да станат водачи на ***.
637
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП не искат да признаят безспорната истина, че са много по големи *** от ГЕРБ и затова те не могат да бъдат алтернатива на гербаджиите. Чакам 12 май за да видя увесения нос на Станишев на пресконференцията след изборите, вероятно ще бъде 3-тия по ред на пресконференцията.
636
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе всички само пишете и много знаете.А колко от вас ще отидат до урните на 12 май, а? мързеливици такива....
635
15
 
18
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Истината е,че ББ ще направи всичко възможно да спечели и да се хвали,че ги е бил.Не понасям аТтяна Дончева,но тя беше права като каза,че мутрите няма лесно да дадат властта.Дано българите най-накрая покажат,че няма къса памет.Да съсипеш д-вата и да искаш отново властта е повече от наглост.