ГЕРБ води двойно на БСП, шокираха "тайни" изследвания

Поредната война между социолози избухна заради изненадващите данни
Обновена: 28 мар 2013 14:41 | 28 мар 2013 11:07,
876
ГЕРБ води двойно на БСП, шокираха "тайни" изследвания
Снимка: архив, Булфото

Социологическо проучване на американска фондация дава почти двойна преднина на ГЕРБ пред БСП. Според данните, публикувани във в. „Преса“, ГЕРБ има доверието на 30% от гражданите срещу 16% за БСП.

Изследването било направено със знанието на посолството на САЩ у нас. Успоредно с него е направено още едно социологическо изследване, но от френски екип, твърди „Преса“.

Изнесените данни доведоха до поредната война между социолози. Кольо Колев от "Медиана" нападна колежката си Мира Радева, която призна, че тя е правила изследванията по поръчка от чужбина.

Това е информационна агенция „ЕЖК – Една жена ми каза“, заяви през смях пред bTV социологът Кольо Колев, коментирайки данните.

„Имам информация, че Мира Радева от пет дни върви по редакциите на различни медии и казва, че има много тайно изследване, ама не може да го публикува от свое име, защото е поръчано от американци“, заяви социологът. 

Той посочи, че когато се публикуват изследвания, всеки социолог и агенция стои с името си зад него. „Естествено, че никакви американци, никакви французи не са извършвали изследвания на терен. Това са българи, които са правили изследването дори то да им е поръчано от чужда страна“, смята Колев.

Още по темата
Според него такива опашати лъжи се появяват често преди изброи.

Мира Радева потвърди пред bTV, че тя е правила изследванията. Тя допълни, че става въпрос за две паралелни проучвания, поръчани от чужди възложители, единият от които е „много известна фирма”.

На обвиненията, че ходи по редакции, тя отговори, че е била само в тази на вестник „Труд”, който поръчал изследване на Колев, дало разминаващи се резултати с това на проучването на Радева. Там тя поискала да се извадят анкетните карти и базисната информация. „Като един професионалист знам, че когато има подобни разлики, трябва да сравним методиките, да видим къде бъркаме – може да бъркам аз”, заяви Радева.

По данни на агенция „Медиана“ за месец март, ако изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 21,3%, а за БСП – 20,4%. По данни на "Галъп" пък ГЕРБ печели 19,7% от гласовете, а БСП - 18,6%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


876
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
674
3
 
20
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Направете си труда да направите проучване в провинцията и съм сигурен , че пак ще сте изумени от резултата.
673
8
 
29
 
! Отговори
УТОПИЯ преди 11 години
С колко води ГЕРБ не искам да знам.Знам, че ми писна от ***, неграмотни мутри .Искам правителство от интелегентни , знаещи и можещи млади, достойни българи.
672
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не са свикнали тея *** да губят но ще трябва пак да се разочароват.Боико ще им го натика барабар с мъдете.....само ГЕРБ....
671
36
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ Е ПАРТИЯТА НА НОРМАЛНИТЕ МЛАДИ ХОРА !!! ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОЙКО ИМАШЕ НЯКАКЪВ ДУХ И МОРАЛ В ДЪРЖАВАТА !!!ДОРИ САМО ТОВА ДА БЕШЕ Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА ГЛАСУВАМ ОТНОВО ЗА НЕГО И ГЕРБ !!!
670
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АХА "млади и умни" и кои са те?платените метежници и *** зад тях които хвърлиха държавата в тотален застой защото всички чакат резултатите от изборите,които предполагам ще са в + за ГЕРБ може с малко но + и дано не намерят нов Дянков че тоя път няма кой да ги търпи години наред,но поне да довършат важните инфраструктурни обекти,не да ми дават пари на цоциално "слабите"....*** да се плодят повече
669
6
 
15
 
! Отговори
lвъзмутен преди 11 години
Като е толкова "тайно" защо е в медиите?Стига с тези ГЕРБ и БСП,трябват ни млади,умни и способни хора,но не от познати партии.Видяхме докъде ни докараха,като във властта влизат некомпетентни хора.
668
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може, Герб е пълен с бивши комунисти и сега те разкаяни ще се върнат обратно. Нещо като при НДСВ...
667
12
 
29
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Проучването били направено в централата на ГЕРБ.
666
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Понеже си човек, ще ти кажа шопе, че тези 23 години, без прекъсване ни управлява ДС. Когато една партия се *** повече от допустимото и идва следващата и те така.
665
4
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
До Анонимен: мафията, приятелю друг я създаде, май и ти си от тези дето помнят 3 минути! А при 51% ще запаля свещ...
664
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бай Иван е пичага, а ти шопе си кукундрил!
663
4
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
До Бай Иван: Бай Иване, Бай Иване,да те скъса кой те хване!
662
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шопе, тури направо 51% и сипи една двойна за мафията!
661
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега аз да ви кажа,изборите ще спечели бсп с малко,и отново ще има избори след година две
660
21
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Аз пък казвам, че ще бъде 40% за ГЕРБ, 12% за БСП! Е тогава ще ви скъсаме червените прашки...
659
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шуги безподобни, обиколихте камара партий преди Герб. И още толкова ще обиколите след Герб.
658
7
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Е-е, все пак *** (които ще гласуват за герб и които ще гласуват за БСП - общо) са по-малко от половината българи. Значи има някакъв шанс за тази държава!
657
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ Е ПАРТИЯТА НА НОРМАЛНИТЕ МЛАДИ СВЕЖИ ХОРА !!! ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОЙКО ИМАШЕ НЯКАКЪВ ДУХ И МОРАЛ В ДЪРЖАВАТА !!!ДОРИ САМО ТОВА ДА БЕШЕ Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА ГЛАСУВАМ ОТНОВО ЗА НЕГО И ГЕРБ !!!
656
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом кървавочервения Галъп дава преднина на ГЕРБ разбирайте за какво става въпрос. Факта, че бесепейчовците са бесни и само хулят и изливат злобата си въргху ББ и ЦЦ потвърждава истината за предимството на ГЕРБ. Така, че хамстера да не кажа суриката трябва да дува "супата" на 12 май.
655
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунделите газ пикаят по форумите!