7200 българи с мераци за депутатските банки

Избираме между 38 партии и 7 седем коалиции на 12 май
Обновена: 12 апр 2013 12:27 | 10 апр 2013 21:46, Красимир Ангелов
47
7200 българи с мераци за депутатските банки
7200 ще бъдат кандидатите за депутати на 12 май. Снимка: БТА

Близо 7200 души са кандидатите за депутати в листите на регистрираните партии и коалиции на предстоящия парламентарен вот на 12 май, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

По думите му няма справка за регистрираните независими кандидати, освен качена информация в сайта на ЦИК за внесени изборни депозити в размер на 10 000 лева за трима от независимите кандидати.

За народната любов ще се борят регистрираните 38 партии и седем коалиции. Досега като наблюдатели на изборите са регистрирани шест български неправителствени организации, които имат общо 127 наблюдатели, съобщи Ралица Негенцова, член и говорител на ЦИК. Избирателната комисия е регистрирала също така 27 наблюдатели на ПАСЕ и четирима на Парламентарната асамблея на ЧИС, добави тя.

Утре изтича срокът за подаване на заявление от хора, живеещи извън страната, които искат създаване на изборна секция в държавата, в която се намират. Заявление се подава до 24.00 часа на 11 април българско часово време, което е в полза за хората в страните на Изток, но дава по-малко време на българските граждани, живеещи в Западна Европа и в САЩ. Утре е крайният срок и за регистрация на хората с увреждания, които искат да гласуват чрез подвижна избирателна урна.

В Централната избирателна комисия не е постъпвала жалба, че спортна зала "Арена Армеец" е облепена с плакати на ГЕРБ, заяви Ралица Негенцова в отговор на журналистически въпрос.

Има постъпил сигнал от лидер на партия за проведено събрание в залата, посочи Бисер Троянов, визирайки жалбата на лидера на „Атака“ Волен Сидеров срещу националната среща на ГЕРБ в неделя в спортната зала.

Троянов коментира и казуса със статута на Октай Енимехмедов, който бе обвинен в опит за убийство срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган.

Кандидатите за народни представители придобиват имунитет и срещу тях не могат да бъдат повдигнати обвинения от общ характер, посочи говорителят на ЦИК и уточни, че ако тези хора са задържани под стража и към тях има повдигнати обвинения, те не придобиват имунитет.

Застъпниците на лицето обаче могат да провеждат кампания от негово име, посочи Бисер Троянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб нямат алтернатива. От другите нищо не става.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доле Герб ама доле ниско !!!
29
0
 
3
 
! Отговори
банкер преди 11 години
Ако на депутати и политиците се търси строг отчет и съдебна отговорност от избирателите за поетите, но неизпълнени предизборни обещания при приключването на мандата им , подобно на счетоводителите и касиерите работещи на доверие със чужди средства на вложителите в банки в края на работния ден, мераците им за депутатските банки бързо ще намалеят и изчезнат!
28
1
 
1
 
! Отговори
АДАМУ преди 11 години
СТАНИШЕВ Е ПОКАЗАЛ КАК СТАВА- ЗА 4 ГОДИНИ НАПЪЛНИ ХАЗНАТА , ОСТАВИ РЕЗЕРВ ОТ 8 МИЛИАРДА , ВДИГНА ДВОЙНО ЗАПЛАТИТЕ, ОТКРИ 350 ХИЛ.РАБОТНИ МЕСТА. БОЙКО ОТКРАДНА 6 МИЛИАРДА , ЗАКРИ 400 ХИЛ.РАБОТНИ МЕСТА - КАКВО ИМА ДА СЕ ЧУДИМ ?
27
0
 
3
 
! Отговори
statkov.nikolay преди 11 години
7200 българи с мераци за депутатските банки И АПЕТИТ ЩЕ ИЗЯДАТ ОСТАНАЛОТО ОТ БЪЛГАРИЯ.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
никога гроб-партия на разрухата и смърта!!!!
25
0
 
4
 
! Отговори
Оправен преди 11 години
Ами,значи далаверата е само в Парламента ! Щом толкова силно се натискат да управляват нека да им дадем по една мотика и лопата и да ги пуснем да правят магистралите. Нека покажат как ще се оправим нагледно.
24
0
 
4
 
! Отговори
Мъка преди 11 години
7200 плевели като посадим, какви ли бурени пак ще жънем...
23
0
 
1
 
! Отговори
Chalamov преди 11 години
Hahaha - bg imitatzia v evrovisiona, bg imitatzii v evroizbori, bg imitatzii v bg parlament +Hahaha - 2013 -godina na bg proizvodstvo, bg produktzia, bg kapital, bg bogatstvo, bg iznos na bg sokak deputati v sasedni visoko razviti ikonomiki - ste preizpalnim plana za bg izbori na bg luti chushki s 500%! + iyhou! Iihou! Hop! Iihou! Ripni Kalinke, da tropnime...
22
1
 
2
 
! Отговори
КОЧО преди 11 години
Борисов е първият премиер след Жан Виденов, който си отива след масови гладни бунтове. За 42 месеца ГЕРБ натрупа 8 млрд дълг, остави над 800 000 безработни - 100 000, от които младежи. Борисов е единственият премиер, който замрази заплатите и пенсиите. Лекарствата се увеличиха с над 500%, а храните с близо 50%. Средният и малък бизнес бе унищожен
21
0
 
8
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
много вожд, малко индианец, бре!
20
0
 
1
 
! Отговори
Правопис преди 11 години
Абе вие с тези партиЙ и секциЙ от къде изпълзяхте?Толкова елементарни правописни грешки! Стегнете се!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не им се работи на хората, искат да са депутати.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами безработица и криза е ! Всеки българин депутат и ще се оправим...........
17
3
 
7
 
! Отговори
един преди 11 години
За да се оправи България,трябва китайци да дойдат да управляват.Те за корупция,наркотици,убийства и т.н.,разстрелват на стадиона......за назидание...мхм!
16
0
 
8
 
! Отговори
БРАВО!!! преди 11 години
До ГласувайтеАх, защо не мога да поставя 12 849 плюса на този пост!!!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако отнемат бизнес привилегиите на партиите, ще имаме само две-три. А ако махнат онези 15 хиляди на месец, дето получават партиите на калпак за всеки един депутат, може и нормална държава да станем.
14
0
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
не ги плашиш .Внели са капиталите си в офшорни банки ,дреме им кво става в България.Да му мислим ние ,оставащи тук да живеем.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙТО Е ГЛЕДАЛ НОВИНИТЕ Е РАЗБРАЛ ЧЕ ФОТОВОЛТАИЦИТЕ СА РАБОТЕЛИ ПО 32 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО. СЕГА ВЕЧЕ МИ СТАНА ЯСНО ЧЕ ТЕЗИ ДРУГАРЧЕТА НИ МИСЛЯТ ЗА МАЙМУНЧЕТА ОТ АФРИКА. И КАК НЯМА ДА НИ МИСЛЯТ КАТО 23 ГОДИНИ НЯКОИ МАЙМУНЧЕТА ГЛАСУВАТ ЗА МУТРИ И ЗА ДЕЦАТА НА СТАРИТЕ КОМУНИСТИ. ТО С ТАКИВА МОЗЪЦИ НЕ ЗА МАЙМУНИ АМИ ЗА УРАНГОТАНИ ЩЕ ВИ ПОМИСЛЯТ.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 16 Останалите ще отглеждате домати за да ги хвърляте по парламента...Ако имате пари да стигнете до него!