Нямало саботаж и изтрита информация в МВР

Калин Георгиев: Апаратурата е аварирала, а записите са дадени на прокуратурата
Обновена: 17 апр 2013 14:56 | 17 апр 2013 10:14,
485
Нямало саботаж и изтрита информация в МВР
Главният секретар на МВР Калин Георгиев вярва на колегите си. Снимка: БТА

Служителите на МВР, срещу които върви разследване заради незаконното подслушване, не са саботирали проверката на прокуратурата и няма изтрита информация. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Калин Георгиев пред БНТ.

Не става въпрос за умишлено увреждане на техника и унищожаване на записи, както стана популярно, категоричен беше той и допълни, че въпросната техника е аварирала.

„Трябваше бързо да бъде възстановена, нямаше как да се получи това нещо без спешна намеса. За да не бъде затрита информация, тази информация е препратена, записана на няколко други места и е на разположение на прокуратурата. Това ми казаха колегите при разговор с тях“, заяви още главният секретар на МВР. 

На въпрос щом те са съхранени, защо е необходимо прокуратурата да назначава експертиза тези записи да бъдат възстановени, Калин Георгиев заяви, че не може да дава оценка на прокуратурата.

Още по темата
„Но мисля, че е правилно, за да бъдат сравнени тези записи, с които ние разполагаме, които са на разположение на прокуратурата, и това, което те искат да извлекат като информация от преформатираните дискове на специалната апаратура, с която ние разполагаме. Нормално е да се провери дали няма нещо променено“, отсече главният секретар на МВР.

По думите му апаратурата не може да извършва секретно запис на глас - не може да подслушва.

"Тази техника, с която ние разполагаме, по данни на моите колеги, не може да подслушва секретно. И повече от това нищо не мога да кажа", подчерта Калин Георгиев.

Началникът на отдел в СДОТО Радко Димитров, който беше отстранен от длъжност заради това, че е направил опит да осуети проверката на прокуратурата с отвертка, бил дипломиран инженер и един от най-кадърните специалисти в МВР, смята Георгиев.

Визираната отвертка не е единственият инструмент, с който разполагат моите колеги.  Така че отвертката е по-скоро една метафора, добави той. По думите му, ако някой от колегите му е искал да направи някакъв проблем, то би го направил много по-изтънчено и не би правил неща, които да бъдат видими.

„Фактът, че са повдигнати обвинения, не означава, че са виновни. Много ми се иска да вярваме, че накрая при завършването на проверката и след като приключат досъдебните производства, тези достойни офицери от запаса и двамата отстранени ще имат възможност да изчистят имената си“, добави главният секретар на МВР.

Той обясни движението на мобилната техника за подслушване в различни части на столицата, без това да е отразено в пътния лист, като случаен пропуск. В единия от случаите техниката действала по задача в борбата с тежката организирана престъпност.

Според Калин Георгиев в никакъв случай не може да се говори за незаконно подслушване. Той допълни, че главният прокурор и заместниците му никъде не са казали, че МВР подслушват незаконно, такива резултати от проверката нямало.
Той беше категоричен, че в министерството на вътрешните работи работят хора на закона, които уважават и изпълняват законите.

В понеделник от прокуратурата обявиха, че има предпоставки за незаконно подслушване. Според обвинението в СДОТО са допуснати нарушения при подслушването, прокуратурата образува четири досъдебни производства срещу висши служители на структурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, нали е нова, не сте я ползвали - сега пък аварирала!? Да съдим тогава производителя, защо ни е доставил нова апаратура менте. Само че ако питаме производителя, той ще каже, че грешката не е в апаратурата, а в човешка намеса и ще го направи не защото е корумпиран този производител, а защото държи на доброто си име в световен мащаб.
292
4
 
4
 
! Отговори
NEW GERBER NEWS преди 11 години
ЦЕНОРАЗПИС: ЛУКСОЗНА *** -200 ЕВРО НА ЧАС БАРДАК -50 ЛВ НА ЧАС ЕВТИНА НА ПЪТЯ -20ЛВ НА ЧАС ЧЕРВЕНА ФОРУМНА-20 ЛВ НА ДЕН :-) :-) :-) super new ГЕРБЕРСКА ТИКВЕНА ОТ БАНКЯ -БЕЗПЛАТНА ЗА ЕДИН МАНДАТ!
291
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Остава ,и някой да си ПРИЗНАЕ ,...24г.все така !
290
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOZI LIZA4 I STRAHLIVEC NAMERI MALKO SMELOST DA LUJE I ZAMZVA. TOVA E GLAVEN SEKRETAR NA MVR, OTGOBREN ZA PODSLU6VANIQTA SU6TO!!SRAM I POGNUSA OT NEGO, CVETANOV I FLOROV, HORA KOITO SA NAI-GOLEMITE BANDITI NA BULGARIQ PRAVE6TI MILIONI OT KONTRABANDATA!!
289
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Гюро МихайловСпоред новия закон контролът върху СРС-тата се упражнява от Радко с отвертка.
288
6
 
3
 
! Отговори
Моника преди 11 години
До анонимен 303Ти си истински комунист. Де и моя Серго да го вадеше такъв...речник. А за Румен нямам думи. Шегаджия и клоун от цирк "Станишев"
287
3
 
6
 
! Отговори
SS преди 11 години
'Изназванията' на тоа водят само до погнуса и отвращение.
286
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЗначи вие не сте против комунистите,защото тези които са в БСП се социалдемократизираха,докато Борисов си е ,и действа точно по комунистически-когато казваме партия(ГЕРБ) разбираме Борисов, и когато казваме Борисов ,разбираме ГЕРБ.-перефраза на Маяковски-"Когда говорим Ленин ,подрозумеваем Партия и когда говорим Партия подрозумеваем Ленин" :) :)
285
1
 
3
 
! Отговори
Моника преди 11 години
До анонимен 303Ти си истински комунист. Де и моя Серго да го вадеше такъв... речник. А за Румен нямам думи. Шагаджия та дрънка
284
6
 
22
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ,Какво означава ГЕРБер-политик, ами чист мафиот!- Борисов е "вечно подведен", а и до сега не знае изобщо какво става в държавата - Цветанов не знае и как е придобил за кратко време шест апартамента, не знае какво правят падчинените му в МВР- Дянков не знае и сега къде са парите от резерва и държавните фирми- Лилянка не знаеше защо магистралата не се строи- Делянчо не знаеше какво става в енергетиката- Никой не знае кой е здравен министър- Цялата им партия не знае защо българите се самозапалватОще ли им вярвате?!
283
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прегледах 10 страници назад. Няма нито един коментар на гейбер свързан със статията. Гейбери, нещо притеснява ли ви тая статия?
282
5
 
4
 
! Отговори
Моника преди 11 години
До Анонимен 303Ти си истински комунист. Де и моя Серго да го вадеше такъв.......речник
281
4
 
11
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Г-Н ЦАЦАРОВ, ТРЯБВА СПЕШНО ДА СЕ АРЕСТУВА ЦВЕТАНОВ...!!!ЗАЩОТО:1. АМИ, АКО ТОВА Е АКЦИЯ НА ЧУЖДО РАЗУЗНАВАНЕ...?2. А КАК СА ЗАЩИТЕНИ ОТ ПОДСЛУШВАНЕ ОТ ЧУЖДИ РАЗУЗНАВАНИЯ ДЪРЖАВНИЦИТЕ НИ...??3 КАК СА ЗАЩИТЕНИ ИЗОБЩО КОМУНИКАЦИИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ НИ ИНСТИТУЦИИ...???ЦВЕТАНОВ ТРЯБВА ЗА ОТГОВАРЯ ДЪЛГО И НАПОИТЕЛНО, А И:4. ДАЛИ САМИЯТ МИНИСТЪР В ОСТАВКА, ПОД ФОРМАТА НА "ПАРТИЙНО" ПОДСЛУШВАНЕ, НЕ РАБОТИ ЗА... ЧУЖДА ДЪРЖАВА...????- АЛО-О-ООО, ЦАЦАРОВ...!!!.
280
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЕНОРАЗПИС:ЛУКСОЗНА *** -200 ЕВРО НА ЧАСБАРДАК -50 ЛВ НА ЧАСЕВТИНА НА ПЪТЯ -20ЛВ НА ЧАСЧЕРВЕНА ФОРУМНА-20 ЛВ НА ДЕН
279
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма ли кой да ви каже, че във форумите се коментират статиите? *** писания знаем, че можете да пишете. Интелекта ви е спрял развитие от времето когато сте играли в пясъка с кофички.
278
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯМАЛО Е ОСТАВКАВКА НА Б.Б. - НЯМАЛО Е ДЕМОНСТРАЦИИ ПО УЛИЦИТЕ - НЯМА ГО МИШО "БИРАТА" - НЯМАЛО Е "КАЛИНКИ " - ДЯНКОВ НЕ Е БИЛ МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ - ЦВ.ЦВ. НЕ Е КУПИЛ 6 АПАРТАМЕНТА ВСИЧКО Е ПО МЕД И МАСЛО - ДА АМА НЕ НИЩО НЯМА ДА СЕ ЗАБРАВИ
277
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то па остава да каже, че има саботаж :)))
276
3
 
22
 
! Отговори
555 преди 11 години
Как може да си мисли Калин Георгиев, че някой ще повярва на тези плиткоумни оправдания. Наглост!
275
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ***, с писане по форумите не става. И с компромати също. Народа ви мрази. И така ще ви го набие Бойко на изборите че няма изпръдване!:))
274
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е на това му се казва да се наведеш и сам да си сложиш вазелина.