Българите казаха на Фараж, че на Острова много вали

"Дейли мирър" за посещението на британския политик у нас
Обновена: 7 май 2013 09:57 | 7 май 2013 09:54, Елка Василева
131
Българите казаха на Фараж, че на Острова много вали
Найджъл Фараж. Снимка: Reuters

"Дейли мирър" публикува статия на кореспондента на телевизия "Чанъл фор нюз" Джонатан Ръгман за посещението на лидера на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж в България. В сайта на вестника е качен видеоклип от репортажа на Ръгман за това посещение.

От летището Фараж и Ръгман отишли направо в софийския квартал "Факултета", определен от автора на материала като "циганско гето, където хиляди българи живеят в мизерия и са без работа".

На въпрос дали някои от тези български роми ще отидат във Великобритания да взимат социални помощ, един мъж отвръща: "Не сме свикнали с климата, много вали. Обичаме си родината." Той добавя, че рови по контейнерите за отпадъци в търсене на храна, а семейството му е в опасност да бъде пребивано от скинари, но предпочита това пред живот във Великобритания.

След това Фараж се запознава с ромския лидер и политик Цветелин Кънчев, който организира празненство в чест на британския гост. "Мислехме, че сте някаква триглава ламя. Радваме се да срещнем един усмихнат човек", казва Кънчев на Фараж.

В прощалната си реч на тръгване от "Факултета" Фараж казва: "Може и да сте прави. Може би в задружна общност като ромската малцина ще са тези, които ще дойдат във Великобритания."

Фараж очевидно е бил впечатлен от тези хора, чиято национална гордост изглеждаше също толкова силна колкото неговата, според Джонатан Ръгман. Но може би не са чували за британските социални помощи, добавил Фараж.

Тогава Ръгман му казва българската поговорка: "Не е луд който яде баницата, а който му я дава" и Фараж се съгласява, че това обобщава проблема със социалните помощи.

На следващия ден британските посетители се срещнали с отец Иван Иванов, който ръководи сиропиталище с над сто малки деца.

"Сигурен съм, че като бъдат махнати преградите, много хора ще отидат там. Първата вълна имигранти вероятно ще съдържа гладните и престъпниците, рамо до рамо", казва отец Иван.

Даниела Илиева, майка на две деца, казва на Фараж, че се надява да отиде във Великобритания. "Имам приятели, които работят в Англия и те са много доволни
от системата", казва тя.

На един от най-старите софийски пазари възрастна жена през сълзи казва, че се страхува, че ще си замине цяло поколение.

Млад безработен мъж, който прави мед, обаче заявява, че ще си остане в България, защото приятелите са по-важни от парите.

Дори приятелят на Фараж и негов колега евродепутат Слави Бинев от партия ГОРД му казва да не предрича нашествие. Българите предпочитат по-слънчев климат, казва той.

В последния ден от посещението на Найджъл Фараж Ръгман уредил негово участие в българско телевизионно предаване. На път към летището Фараж заявява, че не е променил мнението си и че посещението му за него е потвърдило схващането му, че Великобритания е подложена на опасността от голяма имигрантска вълна. "Не му повярвах напълно", казва в заключение авторът на репортажа Джонатан Ръгман, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
7
 
! Отговори
мейс преди 10 години
Оказва се, че Факултета и Столипиново са най-представителната част на България. Там отива всеки слязъл от самолета чужденец или политик. Скоро и в австрийския "Ди Пресе" беше изтипосан пак най-представителния ни и официален квартал на Бг - Факултета! И по него съдят за всичките българи. Просто така си ни представя света явно - без покрив на главата, ровещи из *** като индийците.
38
0
 
11
 
! Отговори
UK до имигрант преди 10 години
Ела тук и кажи на някой лира стерлинг. Ще се чуди с часове за какво говориш. Погледни британска банкнота и виж какво пише на нея:Paund-ПАУНД.
37
0
 
7
 
! Отговори
Алооо, преди 10 години
... я нека ЕС подкрепи с малко повече стимули предприемчивостта на тези, които искат да работят и най-вече в селското стопанство, ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ СИ ГОВОРИМ!!! И стига вече само приказки и хули ИСКАМЕ БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДЕМ ПОДКРЕПЕНИ поне както в Гърция наливат с милиарди, за да не ни обиждат повечееееееееееееее!!! Нека си изпратят и свои хора, които да следят усвояването по предназначение на средствата и това ни е достатъчно на нас !!!
36
1
 
8
 
! Отговори
Сапьора преди 10 години
За този ингилиз явно *** са българите,няма лошо,,,що не си ги вземете там бе шашкънин изсипан че да да рахатясаме най после,,,и на теб да ти таковат майката шут недоносен,,
35
1
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 10 години
Имигрантее, ти в зинзибар ли си мигрирал?Ето вадя от джоба си една монета. Абе пише one POUND
34
2
 
5
 
! Отговори
За потенциалните... преди 10 години
..емигранти. Тази година на острова няма никаква продукция(или нищожна) на зърнени култури иБритания ще внася от света. Но откъде, като навсякъде има проблем с добива на зърно, защото лошото време пратено от Бог погуби реколтата в зародиш?Тепърва островитяните ще питат къде с*рат гладните(което се отнася и за всички хора по света), защото никой няма да остане безнаказан.Но по-добре е да търпиш несгоди и лишения сред свои, отколкото сред чужди, защото всички чужденци и имигранти ще пострадат.
33
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 10 години
До do Jor0Брато, всичко зависи от критериите и от...възрастта. Хубавите англичанки може да са били полякини или украинки, знам ли.
32
2
 
6
 
! Отговори
богнор преди 10 години
Истина е, много ще заминат, но и много ще се върнат.... там без език си обречен, а и британския англииски не е като този които тук се говори (аиде в лондон ***-доиди ще се разберете) , но във вътрешността там абсурд ...
31
0
 
2
 
! Отговори
kz преди 10 години
ako ima6 smelost za takyv risk 15miliona...mn hora zatynaha s tezi fondove i to do takava stepen 4e nqma izmykvane
30
2
 
12
 
! Отговори
UK до s преди 10 години
Тук живея от 22 години и съм се преселил,не съм дошъл на гурбет.А хората с които си заобиколен ги избираш ти. Простаци има навсякъде по света.
29
3
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 10 години
Я да те попитам ,ако на мен утре ЕС ми даде 15 милиона за оранжерия ,дали ще ходя да бера ягодки?Нали ти светва ,че всичкото е в това за кучета може ,а за прасета неможе!Въпроса е ,че ЕС НИКОГА няма да ни/ми даде защото 2-3 британци не биха ми издържали на конкуренцията!
28
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 10 години
До sТУК ПЛЕМЕТО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕЛИГЕНТНО, ТАКА ЛИ???
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък тръгвам това лято с камерата и на пияните турисчета дето са се изповръщали целите ,са се надрусали и спят като животни ако не им я завра в лицата ,да ги изтипосам на тоя дето ми се отваря!
26
4
 
6
 
! Отговори
KZ преди 10 години
Kато не ви харесва времето, стойте си тук на "сухо" и в преносен и в буквален смисъл.Тук взимам 250 паунда не месец а там съм стигал до 400 на седмица като *** берач на нещо си на полето.АМИ АКО НАМЕРЯ ПО-НОРМАЛНА РАБОТА, КАКВО СТАВА ТОГАВА???
25
0
 
11
 
! Отговори
бошнак преди 10 години
фараж си прави неговото но наште каква риторика риторират само - слави бинев му вика нема се плашиш, те ше идат на по-топло, отецът вместо да говори за човещина и духовност дава технически обяснения на това кой и как ще се мести. проблемът на Бг е че се води от силно неинтелигентни и емоционално затормозени *** - такива са 'политици', духовници, предприемачи. както беше казал Б Ръсел - проблемът на света е че глупавите са убедени в себе си а умните се колебаят
24
3
 
6
 
! Отговори
s преди 10 години
До UK neznam kude jiveesh ti ama tazi prolet beshe mnogo gadno tuka si zaslujava da doidesh za 2-3 godini da im suberesh malko ot parite i da se pribirash che s takova prosto pleme ne se jivee. Nai hubavo si e v Bulgaria <3
23
1
 
11
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Умрел съм му за пикливите помощи, да ми се ракара от главата, ще прави политика на наш гръб!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
20, всичко е в Библията. Предсказано е и то става пред очите на цял свят. Само слепи и глухи не виждат и не чуват и оперирани от разум не искат да разберат.Живота който Бог ни е дал НЕ СЕ КРЕПИ НА ФИНАНСИ А НА БОЖИЯТА МИЛОСТ.Има много малко време до свършване на предопределеното, а после никой човек не може да те спаси-най-малко от Острова.Рационално мислещите британци вече се преселиха в България-останалите мислят като теб че са много велики.Не ти пожелавам да им сърбаш попарата да разбереш
21
11
 
12
 
! Отговори
UK преди 10 години
Стига с тези глупави клишета че валяло и било мъгливо измъкнати от книгите на Дикенс.Да,вали малко повече и слънчевите дни са по малко но климата си е чудесен.През зимата средни температури 10-12 градуса,през лятото 24-26 градуса.Много рядко термометъра да падне до или под нулата или да се качи до 30 и повече. Предпочитам това пред екстримни -10,15 или 35-40 градуса.Красиви и грозни жени има навсякъде.
20
5
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 10 години
До Въздух под наляганеДа бе, как позна.Тълпи от англичани тръгнали да емигрират в България, търсещи по-добър живот.А е нормално всяка една цивилизована страна да се плаши от набезите на ***.Та, подобни комплексарски коментари са най-малко неуместни.Англичаните си защитават държавата и мислят за обществото си.

Спонсорирани публикации