Разпитват Марин Райков за бюлетините от Костинброд

Преглед на печата на 19 май
Обновена: 19 май 2013 12:25 | 19 май 2013 10:23, Елка Василева
26
Разпитват Марин Райков за бюлетините от Костинброд
Марин Райков. Снимка: Булфото

Служебният премиер Марин Райков ще бъде викан на разпит за  незаконните 350 000 бюлетини, които е трябвало да отидат до  урните, според информация в "Преса". Те бяха открити при мащабна акция на прокуратурата и ДАНС в Костинброд на 10 май - ден преди вота за нов парламент. Служебното правителство отговаря за провеждането на честни избори. А премиерът откровено неглижираше скандала и се интересуваше повече от реакциите на  бившите опозиционни партии, отколкото от грешките на своя екип. Сега разследващите усилено проучват кой е платил за незаконния  тираж.

 "Сфери на влияние" е новият термин, който евфимистично вече използват в БСП при разговорите около програмния кабинет начел  с Пламен Орешарски. Именно така са се изразили пред "24 часа" членове на соцръководството, коментирайки възможните номинации по ресори. Необходимостта от въвеждането на нова формулировк  възникна заради антагонистичните отношения между ДПС и "Атака", за които коалиране под каквато и да е форма е неприемливо. При  преговорите БСП ще прецени в какво може да отстъпи и какви други предложения може да приеме.

В понеделник БСП ще одобри документ, с който отива на  преговори за съставяне на правителство, пише "Преса". Големият  компромис, който се готви да направи БСП, е да се откаже да  строи АЕЦ "Белене". По тази тема БСП и ДПС досега бяха на  противоположни мнения. Номинираният за премиер Пламен Орешарски вече заяви, че най-вероятно ще се прави нов икономически анализ дали строителството на централата е изгодно. От "Атака" са  категорични, че няма да отстъпят от искането за повишаване на  доходите. Те обаче ще трябва да направят компромис. В "Атака" са наясно, че няма как увеличението да достигне обещаните от тях 1000 лв. минимална заплата и 500 лв. минимална пенсия. Най-големият компромис, на който са готови от ДПС, е за известна модификация на плоския данък, на който те категорично държат.  "Застъпваме се за запазване на плоския данък, но сме готови да  обсъдим възможността за въвеждане на необлагаем минимум", обяви  лидерът на партията Лютви Местан.

 "И нихилизмът на бойна нога. Докога?", коментира "Труд". Скандалите, които предшестваха изборите, после ги последваха и  май скоро няма да стихнат, подпалиха виртуални войни по  форумните полета. Още преди последните резултати на ЦИК с  оглушителен тътен се разрази небивал национален нихилизъм. Удивителното е, че различни в политическите си убеждения бойци вече не се срежават помежду си, а със солидално ожесточение  нападат народа, онова многолико събирателно, към което  принадлежат и те самите. Но и най-аргументираният гняв срещу "долния" народ не издига гневния в духовните висини.

Шест нови болници са поискали разрешение да отворят врати за първите пет месеца на годината. Това сочат официалните данни на Министерство на здравеопазването, съобщава "Стандарт". Три от  болниците са на територията на София. Две от тях са многопрофилни, което означава отделения с поне по две специалности. Третата е специализирана за очни болести. Специализирана болница по кардиология ще има в Шумен. В Пловдив  се чака нов диализен център, а в Стара Загора още една  многопрофилна болница.За 10 години клиниките у нас се увеличиха от 249 на над 315. От  тях близо 100 (или една трета) са частни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айдееее, почна се тя, БСП се отказва от лъжите си една по една под благовидни предлози. Почват от най-голамата - за Белене. Да се готвят 200-тата хиляди работни места. А после ще дойде ред и на по-малките лъжи. Е нема по света такива излъгани камилчета като гласувалите за БСП.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честито на излъганите камилчета дето гласуваха за БСП заради "ефтиния" ток от бъдещия АЕЦ Белене. Ама другари комунисти Атака иска да се построи Белене - заначи сте двама (БСП и Атака) срещу един ДПС. Защо се отказвате тогава от Белене? Или просто го използвахте за близалка за да гласуват хората за вас? и никога не сте имали намерение да го строите? И изхарчихме 20 килиона лева за референдум само заради лъжите ви? Още не сте взели властта и взехте да се отказвате от лъжите си.
21
1
 
8
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Райко Маринкин се прави на умряла лисица...
20
1
 
5
 
! Отговори
ДЦ преди 10 години
И зъбльо към небитието !!! Тоя смръдльо си позволява много фриволни изказвания !!! не му се отваря парашута ...няма да яха конче .
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И забравихме за тока, водата, лихвите, телефоните и бензина. Е то така са манипулират нещата, докато ни баламосват със собствената си некадърност, алчност и властолюбие ние забравяме за същността нещата. Почти никъде не се коментира за цената на тока монополите станаха отвлечен термин.Произвеждаме 4 пъти повече ток от необходимото но това не води до сваляне на цената. Доколкото разбрах излишъка се изнася в Турция, Гърция, Македония, Албания и Сърбия за без пари,буквално, а за нас един "поздрав".
18
10
 
10
 
! Отговори
БСП НАРЕЖДА! преди 10 години
И СЕ ИЗДАДЕ ПАРТИЙНА ЗАПОВЕД ОТ "ПОЗИТАНО" 20 ДО ВСИЧКИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ДА ЧЕТАТ ЛЕКЦИИ ПО ДЕМОКРАЦИЯ НА НАРОДА! КАК Е НЯМАЛО МАНИПУЛАЦИИ НА ИЗБОРИТЕ! КОЛКО ЧЕСТНИ И ЗАКОННИ СА БИЛИ ПРИЗИВИТЕ НА СТАНИШЕВ, МЕСТАН И СИДЕРОВ НА 11.05.2013г! ОСОБЕНО НА АГЕНТ ПАВЕЛ, ЗАЩОТО СА В УСЛОВНО НАКЛОНЕНИЕ И НИЩО, ЧЕ СА БИЛИ ЗА ПРЕВРАТ В ДЪРЖАВАТА!!!НО, НЕ Е ЛИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ АБСОЛЮТНО МАЛОУМИЕ, ДА ТЕ УЧИ ДЕГРАДИРАЛ И ОЯДЕН КОМУНИСТ НА ДЕМОКРАЦИЯ И ХРИСТИЯНСТВО??? ПИТАТ СЕ ВСИЧКИ ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ И ДА СЕ НАДЯВАМЕ И ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА ЕВРОПА!!!
17
2
 
12
 
! Отговори
нш преди 10 години
Едно е да обещаваш щедро друго е да изпълняваш, много е удобно да се откажеш от неизпълними обещания в името на коалиция, ето така се подменя вота на хората. Няма значение за кого гласуваш получаваш другаря Станишев с променени обещания. Хората на БСП в прокуратурата си мислят, че работят и правят нещо като викат при тях министър председателя и опитват да правят от нищо нещо.
16
24
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Мълчете, ***, ние управляваме вече, имате право само да се наведете!
15
3
 
21
 
! Отговори
Овчи народ сено пасе преди 10 години
Що не приехте в личните карти на всеки да има чип с вграден електронен подпис? Що не приехте да се гласува с електронният подпис на личната карта по електронен път през интернет? ОТГОВОР щото не можем да си манипулираме изборите както на нас ни е изгодно. За съжаление това важи с пълна сила за всички партии. Колко подписа трябваха за референдум? Дайте да си го организираме и да получим правото за електронно гласуване по един модерен начин далеч от манипулации и фалшификации!
14
2
 
14
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Е..х простия *** народ наречен Български майко мила бягай далеч че м....а си е...о с тези овце тук.
13
0
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертий преди 10 години
"начел_""формулировк_"Кой не си е изпаплал закуската тази сутрин, а ***?Оправям ви грешките, а какво получаваме?Това ли????"За да продължиш да коментираш, влез или се регистрирайВход | Регистрация"
12
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така както *** си замитат следите на къртиците ли?
11
6
 
17
 
! Отговори
Маринайко преди 10 години
Бюлетинките не ги проследиха, защото ако прокуратурата не се бе намесила, Генчеф щеще да замете следите. Понимал?
10
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето няколко въпроса на които трябва да се намери отговор!1. Кой от администрацията на министерски съвет е отговорен за подготвянето на договора за отпечатване на бюлетините? 2. Почти е сигурно че е юрист, има ли някакви връзки между него и юристката Мая Манолова? Какви са взаимоотношенията им, дължат ли си някакви услуги.......? 3. Защо в деня за размисъл в БСП знаят за несъответствия в договорите за налични бюлетини годни за употреба? Защо наистина не се проследиха тези бюлетини до края?
9
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Райков, не може цял живот да слугуваш на тикви и рапони. Идва видов ден.
8
11
 
14
 
! Отговори
Ел Техник преди 10 години
Бушоно изгърме!!!
7
11
 
18
 
! Отговори
КОЙ КУПИ ИЗБОРИТЕ преди 10 години
Кой купи изборите по официалните данни на ЦИК.....София, Факултета:секция 4611059 гласували 186, Коалиция за България 109, ГЕРБ 47;секция 4611060 гласували 227, КБ 111, ГЕРБ 63;секция 4611061 гласували 241, КБ 189, ГЕРБ 18;секция 4611062 гласували 216, КБ 172, ГЕРБ 22;секция 4611063 гласували 217, КБ 133, ГЕРБ 40;секция 4611064 гласували 212, КБ 175, ГЕРБ 20;секция 4611065 гласували 188, КБ 154, ГЕРБ 12;секция 4611066 гласували 210, КБ 179, ГЕРБ 12;секция 4611067 гласували 212, КБ 111, ГЕРБ 43;София, Филиповци:секция 4619071 гласували 347, КБ 257, ГЕРБ 28;секция 4
6
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямат край мръсните игри на БКП-то!Кой ли още им вярва за тия бюлетини и фикциите, които ни развиват!Аман бе!Не ги изметохме докато беше време и сега трайно са се намърдали в държавата и бизнеса!
5
13
 
25
 
! Отговори
Паша Волен преди 10 години
До Анонимен Честит сюнет на всички от Атака вашия вожд ви предаде като Юда на дпс и от шпиц команди станахте башибозук, като начало си носете повечко вазелин! Но най лошото е че предаде и Българските интереси на анадола и москва!
4
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марин Райков няма имунитет и не е проблем да бъде арестуван.