Нападнатият лекарски екип бил на адрес 5 минути след сигнала

Пациентката била 15-годишна с 4.32 промила в кръвта
25 май 2013 17:10,
206
Нападнатият лекарски екип бил на адрес 5 минути след сигнала
Снимка: архив Булфото

Спешният екип, пребит снощи в Овча Купел, е бил на адреса пет минути след подаването на сигнала, обясни зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.
По-рано днес стана ясно, че шестима души – петима мъже и една жена, са нападнали спешен екип, който се отзовал на сигнал за препила малолетна.

Днес, четири минути след полунощ на телефон 112 е получен сигнал за жена прекалила с алкохол. Справки от център 112, в Център за медицинска помощ /телефон 150/ и от дежурния Медицинския координационен център, показват, че линейката е пристигнала за пет минути на адрес ул."Босилек" 1 в Овча купел., разказа зам.-министърът.

Още по темата

По негови думи "посрещачите" свалят от линейката екипа и шофьора и ги пребиват. Това е станало преди екипът да стигне до момичето, което е било с 4.32 промила алкохол. Количеството алкохол в кръвта е установено в болничното заведение.

"Това не са нападатели, а терористи", заяви няколко пъти Ненков. Тези "светли личности и блестящи умове", които оставят 15-годишно момиче, да се напие до безсъзнание, нападат екипа още преди да му помогне. По-късно алкохолната проба показва, че момичето се е напило до степен, пробата й да покаже 4,32 промила алкохол, каза още той.

По негови думи парламентът трябва да довърши промените в Наказателния кодекс, така че нападатели над екипи на "Бърза помощ" да получават тежки наказания.  По думите му мярката с промени в НК ще даде задължително резултат. Тези хора сега вероятно ще получат малки присъди, смята Ненков. Той предлага в линейките да има паникбутон за бърза връзка с полицията.

Нападнатите и пребити медици са добре. Пияното момиче също е добре. В София трябва да има 30 екипи с по шест лекари, сестри и шофьори. Сега работят между 15 и 17 екипа, каза Ивелина Георгиева, директор на Дирекция "Медицински дейности" в Министерството. Хората от Бърза помощ работят за малко пари и без признание.

Никой не награди екипите на Бърза помощ след случая в село Бисер, добави тя. Сега вместо линейки и апаратура, ще се наложи да купуваме паникбутони, каза Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
21
 
5
 
! Отговори
Жо преди 11 години
АКО СИ НАПРАВИТЕ ТРУДА да отворите "Гугъл стрийт вю" и видите къде се намира ул. Босилек 1 ще разберете, че тя е на 10 километра от Депото на линейките на Сточна гара. Самата уличка е много забутана и проходима само от едната страна. За да пристигне линейката за 5 минути до този адрес, трябва да е била някъде наблизо в квартала, а такова нещо зам-министърът не съобщава.Не оправдавам ***, които са пребили медицинския екип, само представям факти.
74
10
 
20
 
! Отговори
Помнещ преди 11 години
Тук е пълно с ***! Все комунисти им се привиждат. Я ми дайте ЕДИН случай от преди1989 година! Такива, онакива, ама държаха здраво и имаше ред! Изобщо не ме интересува, че не съм можел да разправям вицове за Тошо и дали е имало банани, да си ги заврат не знам къде си! Имаше Народна милиция, а не гащници!
73
8
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
до 81Купувай си еднопосочен билет за Диарбекир!
72
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с такъв *** народ, с кои народи се сравнявате бе.. ходете да видите в Турция как се държат към такива медици, или в болниците са като сараи !
71
3
 
22
 
! Отговори
Радикален преди 11 години
Има решение на въпроса. Казва се "Шипка". Като онзи светъл връх, символ на българщината. Става дума за едно казанлъшко изделие, калибър 9х18 или 9х19. Нека във всяка линейка да има по една "Шипка" и да ги ползват при нужда! Само така ще се справим с разбеснялата се ***!
70
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами колеги да стачкуваме ефективно,то се е видяло,че друг изход няма.
69
4
 
21
 
! Отговори
Баровеца от Чикаго преди 11 години
Абе в *** съвсем подивяхте бе, то верно, че всеки втори е мучащ *** *** до ниво *** сте го докарали.
68
16
 
42
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Това са избирателите на Бойко , алкохол , чалга и бабаитлък, така се управлява държава , Май забравихте кой , обяви българските лекари за убийци от трибуната на Народното събрание
67
8
 
20
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
до 64Ти остави, че се напиват и се биеха по времето на *** и ***, но кажи как се "САМОУБИВАТ" бирени босове при управлението на Тиквата???!!!!
66
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен Сидеров премиер!
65
10
 
24
 
! Отговори
ER_Dr преди 11 години
Как се радвам, че децата ми няма да живеят в тая държава.
64
3
 
10
 
! Отговори
velina преди 11 години
dokato tiya piynali kele6i se ligavyat za udovolstvie,i prebivat ekipa,(pak za udovilstvie,)moje bi nyakoy drug jivot bi mogal da bade spasen!Posle lekarite vinobni.........
63
3
 
53
 
! Отговори
fromUK преди 11 години
Егати варварщината. Такова отношение към лекарите и през Средновековието не е имало...Покъртително!
62
9
 
2
 
! Отговори
эллл бэнди преди 11 години
До vargтИ СИ КОМУНИСТ ИЛИ АТАКИСТ,НАЛИ.
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne stava vupros za *** a za Bulgari.Sto na sto banda negramotni chalgari...
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Родителите са за затвора,другият път я оставете да изтрезнее с друг алкохол.Майката учудена че са били доктора и сестрата,не била чула и видяла
59
4
 
6
 
! Отговори
эллл бэнди преди 11 години
не на злото -дали смее да заведе дело,нали после ще му разкатаят фамилията,че е обидил коалиционните партньори,а и това не е работа на прокоратурата.Това е бандитизъм,а не избори, да сте видели Цацаров да е повдигнал обвинение с/у бандити,е нема и да видите.При Цветанов случаят е друг.
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Selskite biqchi ot OK vseki s po 2 godini zatvor zaduljitelno. dolnoprobnite bokluci, 15 godishno momiche s 4 procenta.Ujas ujas...
57
38
 
5
 
! Отговори
varg преди 11 години
Поредният случай които се използва от убийците в бели престилки да продължават още по-безцеремонно да убиват.
56
14
 
9
 
! Отговори
эллл бэнди преди 11 години
Ето това ви чака при новата власт,нали *** са коалиционни партньори а и основни избиратели на БСП така,че те са на власт и всички в следващите 4 год ще слушкате,а Волен ще ви успокоява.