BG драма! Семейство разсинови дете на третия ден

Майката така и не успяла да го припознае като своя рожба
31 май 2013 19:48,
49
BG драма! Семейство разсинови дете на третия ден
Снимка: Булфото

Регистриран е случай на разсиновяване във Варна, обяви Павлина Христова, главен експерт в Регионална дирекция за социално подпомагане във Варна.

Детето е тригодишно, а майката не могла да го припознае като своя рожба.

Това станало на третия-четвъртия ден, след като преминала процедурата. Детето е било върнато отново в социален дом.

"Има тенденция по-малко родители да изоставят децата си след раждането им, благодарение на отделите за закрила на детето, които извършват превантивна работа с бъдещите майки", коментира Христова.

Само в морската ни столица 43 жени са били убедени да не изоставят бебетата си през 2013 г.

В специализираните домове за отглеждане на деца без родителски грижи в областта сега са настанени общо 258 дечица.

По думите й най-тежък е проблемът с децата с тежки увреждания. Въпреки това от началото на годината има три осиновени деца – две сестрички на 14 и 15 г. и друго – на 4-5 годинки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е следната - 95% от децата за осиновяване са от ромски произход. 95% от желаещите да осиновяват деца са от български или турски произход. Там някъде се къса нишката - българите и турците не желаят да осиновяват ***, искат българчета и турчета, но просто почти няма такива. *** ги осиновяват чужденци и много рядко българи или турци. Дали на жената *** и "не го е припознала като свое". Това е.
13
133
 
10
 
! Отговори
Варна Приморски преди 10 години
Един авер / богаташ / нави жена си да осиновят едно хлапе на 13-14 години и тя се нави, от около две години системно е *** а тя малката нищо не е казала, добре и плаща :) Дори е предложи на мен но се колебая заради жена ми - ако разбере става мазаво !
12
1
 
15
 
! Отговори
До 9 преди 10 години
Не имат право да избират най-малкото могат да откажат предлаганото им ако наистина по обективни или субективни причини решат, че не искат точно това дете, това се прави на един предварителен етап. Никой не ти звъни на вратата и да ти каже искахте дете ето това ви даваме. Пак казвам това не са домати и така не се осиновява и ако има виновен това е преди всичко агенцията
11
8
 
20
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Жалко за детето. В чужбина толкова много хора минават през Ада за да си осиновят деца, дори са готови да вземат такива с увреждания и от малцинства от други страни.
10
1
 
35
 
! Отговори
малта преди 10 години
До ГостНе забравяйте, че детето е на 3годинки, това дете 3години е било в институция има на 100% емоционално-психическо и физическо изоставане в развитието.ОСиновителите имат на разположение 30дни от първата среща с детето, за да решат искат или не това дете. Съществува освен следродилна депресия - и такава след осиновяването, защото това е процес който може да продължи , докато износването на дете е 9мес, и майката знае, че това дете се появява точно тогава, при осиновяването не е така
9
37
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно тези не стават за родители, за това и Господ не им е дал да си имат свои деца.
8
11
 
32
 
! Отговори
аз преди 10 години
а по въпроса, който трудно може да се разбере от статията (написана от ***)- явно става дума за това, че близо 50% он българските семейства са бездетнии като искат да осиновят, нямат право да избират детето- сещате се, какъв процент в домовете с изоставени деца са ***- та.. на жената са й пратили *** и тя го е върнала(не я обвинявам)другият вариант е инвитро, но не става за всички...
7
3
 
13
 
! Отговори
малта преди 10 години
До 63Самите осиновители избират от какъв етнос на каква възраст да е детето! Адаптацията е сложен процес, детето поне 6мес. няма да осъзнава къде е, в соц. институция децата не са социализирани. Нормално е да е отчуждено то и майката също, за това осиновителя има 30 дни, в които да реши дали това е неговото дете или не е, като може да провежда срещи с него в дома и извън него!
6
13
 
31
 
! Отговори
Гост преди 10 години
До малтаИзвинявай, ама това не се решава, след като вземеш детето! Преди това има сума ти опознавателни срещи, поне 10-12, и тя е можела да реши дали го чувства близко или не! Освен това има и съдебно дело, с което се осъществява осиновяването, там тя защо не е казала нищо? Побъркана работа, това е дете, жив човек, а не чифт обувки - "ами убиват ми, ще ги върна". Малоумница!
5
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идиотска работа е това и мисля някой не си е свършил работата. Да осиновиш дете не е като да купиш килограм преоценени домати. Освен формалности има и чисто психологическа работа с потенциалните родители, оценка на тяхната нагласа и възможности, а също и нееднократни срещи с детето в домашна и институционална среда. За "майката" не знам, но социалните служби явно трябва да се разпуснат.
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** работа.
3
23
 
35
 
! Отговори
63 преди 10 години
Изведнъж и натрисат некъф ***..разбирам я.
2
1
 
57
 
! Отговори
малта преди 10 години
три дни е много малко време за адаптация на майка и дете един към друг, това става за месеци, много е избързала с решението си!!!
1
4
 
84
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 10 години
Майката не е била готова за това. Може би е очаквала то още на втория ден да и вика мамо, да я обича и всичко да е наред. Сигурно е било в стрес, може би е плакало и тя го е отпратила. Трябва си търпение към детенцето, то не е робот!Дано изкара късмет това детенце с друга, по- подготвена и обичлива майка.