Още 60 хил. българи остават на улицата

В края на август безработицата ще скочи
Обновена: 15 юни 2013 09:55 | 15 юни 2013 09:11, Камелия Цветанова
63
Още 60 хил. българи остават на улицата
Младежката безработица у нас е една от най-високите в ЕС. Снимка: Булфото, архив

Над 30 000 българи заработват заплатите си от вкъщи, информира под глава "Телеграф". Трудещите се в домовете си се занимават най-вече с майсторене на сувенири, шиене, дърворезба, поправка на мебели и др.

Огромна част от тях са в сивия сектор, като само 8 процента имат договори с фирми, които изкупуват изделията им и плащат осигуровки.

Работещите вкъщи имат по-дълъг работен ден от обикновените служители - над 10 часа.

У нас те се трудят и най-много в сравнение с колегите си в други страни -220 часа месечно при 180 часа в Румъния.

В края на август броят на безработните ще скочи с 50-60 хиляди души, алармира "Стандарт". Това са хора, назначени преди време по различни програми за заетост, чийто срок изтича.













 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: августбезработни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шматки, какви 1000 лв? Представете си средностатистичен европейски живот: наем, ток, вода, интернет, телефон, цигари, алкохол 2 пъти в седмицата, качествена и балансирана храна, поддръжка автомобил и гориво, поддръжка на дома, почивка. 1000 лв не стигат :) Ако имаш семейство и трябва и тях да храниш и те да живеят добре може и 3000 лв да не ти стигнат. Общо взето българите сме балъци и бачкаме за жълти стотинки и тук и зад граница. Хайде, робе, събуди се, осъзнай се, промени се
43
0
 
2
 
! Отговори
Дс преди 10 години
Пак гласувайте за комунистите дето си направиха собствено ДС и всячески се постараха да разцепат всички други партии.те ни обрекоха....
42
0
 
2
 
! Отговори
до 53...анонимкото преди 10 години
цитирам те;"ДАААААААААА И 1000 ЛВ ЗАПЛАТИИИ... СИДЕРОВ АГА , КВО СТАНА БЕ ЧАУШ "Ами,*** смотано гербаджийско,ако искаше да се оправят нещата в страната,да си гласувал за Атака! После,умственият ти багаж е толкова малко,че 1000 лв. ти се струват космическа сума сигурно!1000 лв. минимална! Защото,ако кажеш на IT специалист,че ще получава 1000 лв.ще ти се смее на ума! Ама,вие,герберастите сте си такива...Като вождовете си! И си вземете Баречето от ТВ 7,и стандарта 20 годишна *** си вземете!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДАААААААААА И 1000 ЛВ ЗАПЛАТИИИИИИ .......... СИДЕРОВ АГА , КВО СТАНА БЕ ЧАУШ ,
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aaaa не е вярно!!!БСП осигури 250 000 нови работни места.Вярно предизборно ама ние си ги чакаме...
39
1
 
6
 
! Отговори
ставри преди 10 години
До СТИГА!!!!!Млади хора и не само млади,не слушайте какво говори"СТИГА"Гледайте реалностите.Как за месец половина правителството работейки по саратовската система направи гафове колкото други за 3 години.Последният-подмяната на областните управители.
38
4
 
7
 
! Отговори
999 преди 10 години
До АнонименАз работех със заплата 1400 нетно до този понеделник, когато ме съкратиха. Сега ще съм на борсата с обезщетение 900 лева близо година. Но това не значи че няма да си търся работа. Предпочитам да работя за по-малко пари, но да не спирам да работя, отколкото да стоя на помощите на борсата, нищо, че са ми удържали пари и за тях. Не схващам този начин на мислене. По-добре да работиш за 300 лева, отколкото да не работиш и да носиш 0 вкъщи.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МладНяма да доближа работа с тия мизерни заплати от по 500 лв ! По-добре гладен и безработен отколкото гладен и работещ !----------------------Много ми е интерсно с този болен мозък кой ще ти даде работа.
36
3
 
6
 
! Отговори
СТИГА!!!!! преди 10 години
СТИГА СТЕ НАСТРОЙВАЛИ МЛАДИТЕ ЩЕ ИМА РАБОТА НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ ТОВА СА ХОРА КОИТО ИСКАТ ДА ОТИДИТЕ ДА ВИКАТЕ ПРОТИВ ПРАВИТЕЛСТВОТО - ГЕРБ КОЛКО МЕСТА СЪЗДАДЕ ЗЧА МЛАДИТЕ??? СЕГА ИСКАТ ПАК ВЛАСТА КАТО СМЯТАТ ЧЕ ХОРАТА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ Е ТОЗИ ПЪ ДОРИ И 50 ЧОВЕКА НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА - ОСТАВЕТЕ ОРЕШАРСКИ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА КАТО ИЗКЛЮЧИМ ПЕЕВСКИ КОЕТО ЗА МЕН БЕШЕ НАЛАГАНЕ ЩЕ СВЪРШИ ДОБРА РАБОТА МЛАДИ ХОРА НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА ПРОВОКАЦИЯ
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До компирти в кой век и при каква система живееш? Това не ти е комунизъм и не е работа на държавата да открива работни места, а на чатния бизнес. Работата на държавата е да осигурява благоприятна среда и инфраструктура, за развитието на частния бизнес. Работа на държавата е и да осигурява прозрачност и превентира появата на монополи и т.н а не да строи фабрики.
34
2
 
11
 
! Отговори
varg преди 10 години
300 000 българки заработват парите си от вкъщи.Те се занимават основно с продажба на телата си в сексуален аспект във фейсбук,gepime и т.н.
33
7
 
14
 
! Отговори
компир преди 10 години
Я да ме светне някой, Тиквата за 3,5 г. колко работни места откри, освен да реже ленти по кръстовищата, колко фабрики и заводи
32
2
 
15
 
! Отговори
до 39 преди 10 години
Бедняци сме и още как! Дори да продадеш панелката ти гарантирам, че си изял парите за нула време, защото заплатите са мизерни и не стигат. По-важното е, че тези жилища в по-голямата си част са наследствени от баби, дядовци, родители... Останалата част са закупени със заеми, което де факто означава, че до изплашането им собственик е банката. Каза ли нещо за простотията?!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
otkrivat se novi mesta v PARLAMENTA 240 na broi , da se mahat tija gadove ot 23g. na sam
30
3
 
24
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Не може да бъде - как ще расте безработицата - заложени са 250 000 работни места - откриването им трябва да започне от този месец за да има време да се открият всичките.Да ама не ни казаха колко ще се закриват и това е проблема.
29
4
 
15
 
! Отговори
ххх преди 10 години
Като строят молове ,а не фабрики търсете работа.България се нуждае от иновации и технологии.
28
15
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
Така ли? Я ми отговори тогава, защо в България процента на притежаващите собствени жилища е толкова голям? За чужбина ми говориш. Знаеш ли там колко хора живеят в собствени жилища? Ами то от *** по-*** ще разбере, че за да има някой жилище то не е редно да е толкова голям бедняк, това отричаш ли!? Или ти сигурно си от 2-3% от населението без жилище? На кой били грешни заключенията. Тя простотията не ходи по гората.
27
2
 
18
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
До смешнициИ къде е тая работа? Провери в ТБ колко раб. места се търсят. Казва ти го човек, който никога не е преставал да работи, но не си затваря очите. Работа НЯМААААААААААА. Това е истината.
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** си ти, а заключенията ти са абсолютно грешни. Човек работи за освен за удволствие и за пари, за да може да се издържа. В България заплащането е *** ниско, недосстигащо дори за покриване на неотложните нужди при поне 50 % от работещите и от там неудовлетворението е огромно, но някои хора бъкат това с мързел. Нищо подобно, същите хора като отидат в чужбина за 10 евро/долара/паунда правят чудеса!!! Само роб-*** може да работи нещо гадно за мизерна заплата и да се радва!!!!
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гражданска война. Избийте се.