„Окупаторите" на НДК: „Оставка“, „Мафия“!

Конфликт възникна заради група хора, подкрепяща кабинета
Обновена: 22 юни 2013 18:53 | 22 юни 2013 10:58,
351

Снимка: Булфото

Няколко стотин протестиращи се събраха пред НДК, където скандират "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Те носят национални знамена, плакати на английски, антисоциалистически  лозунги. Свирят със свирки, има много млади хора, някои с децата си.

В същото време в НДК заседава Съветът на ПЕС.Организацията на протеста започна в социалните мрежи чрез групата "Окупирай НДК". Организаторите го насрочиха за 10 часа в събота, ако оставката на Орешарски не е факт до петък вечерта.

Част от лозунгите на протестиращите гласят – „Stanishev Merde”, „СерГЕЙ, кажи си, ние ще те разберем, вече живеем в 21 век”, „SerGAME OVER”, ”Souvenirs from Bulgaria -> Stanishev, please don’t forget to take him with you”, „И аз не съм платен, мразя ви безплатно”, „Не ви вярваме, вървете си”. Издигнати са лозунги на английски език заради чуждестранните гости и чуждите медии.

Още по темата
 По-малко от час след началото на протеста пред НДК  конфликт противопостави малка група участващи в протеста и мнозинството протестиращи.

Причината беше, че част от  участващите изразиха подкрепа за правителството, носейки лозунги  като "Орешарски, започни да работиш" и "За просперираща България".

Една жена от групата каза пред БТА, че не е член на никоя политическа партия, а просто не подкрепя протестите и смята, че има право да изрази това. Друга жена посочи конкретни мерки вече предприети от  правителството и парламента.

Искаме нов Избирателен закон, това е всичко, което искаме,ние също искаме нови избори, заяви мъж, който каза, че е от Граждански форум "Промяна" и водел протестите в Стара Загора от зимата. Той също заяви, че не е бил партиен член, не се съгласи, че присъствието им е провокация към протестиращите.

Към нежелаещите оставка на правителството обаче бяха отправени остри реплики и те бяха обградени от участващи в протеста. За да предотвратят сблъсък се намеси полицията, с  помощта на която по-малката група беше изведена от протеста, който продължава.

Вече започна заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти в София. Откриването започна с изпълнение на българска фолклорна музика от гайдари.

На събитието присъстват премиерът Пламен Орешарски, председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, председателят на Народното събрание Михаил Миков и много други официални гости.

Всички гости дадоха пълна подкрепа за кабинета на Орешарски и за лидера на БСП Сергей Станишев.

Около сградата на НДК са поставени заграждения, в района има засилено полицейско присъствие.

Около 12.30 часа протестиращите се преместиха в шествие от  пилоните край двореца по бул. "Витоша" и сега скандират в зоната откъм кино "Люмиер", обезопасена с полицейски кордон.

Така те могат да бъдат малко по-близо  до зоната, през която преминават делегатите, обезопасена със заграждания и полиция.

Още преди 9 часа група протестираща до пилоните на НДК се обявиха против стария режим за връщане на тютюнопушене на закрито. "Тютюневите лобисти убиват, Станишев - не пипай забраната за пушене!" са сред издигнатите от тях лозунги.

Около петдесет души пък блокираха прохода Шипка за 15 минути, протестирайки срещу кабинета „Орешарски“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
7
 
13
 
! Отговори
айда тъпани преди 10 години
главатаря ви се договири мож да пребирате слънчасалите си отрочета, жалки подобия на нещо си..
185
10
 
21
 
! Отговори
Plamen преди 10 години
"Интелигентните"-преди 10 мин.ви писах,отговор няма.Обяснете защо искате незабавни избори и какво ще става после.И понеже в тъпите ви гербарастки кратуни се въртят само комунистите/при които се живееше 1000 пъти по добре ,преди така наречената демокрация/ще ви светна ,че ЦЯЛАТА ВИ ВЪРХУШКА Е СЪСТАВЕНА ОТ КОМУНИСТИ-ДО ЕДИН.Нещо да кажете ***?
184
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТрифИ после какво?ХАОС ! А,хаоса ще помогне само на ГЕРБ да се върне.А с него ще изпълзят и всички тъмни сили този път.И тогава,бог да ни е на помощ!
183
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Одисей 1В Бг ще трябва много упорито и с лупа да търсиш чужда компания която да отговаря на характеристиката "инвеститор" но няма да намериш. Мислиш си че като е от чужбина значи е инвеститор -това е невежеството. От това си и страдаш. Даже и в Африка не става такова източване каквото става в БГ. Вместо да се дрънкаш по форумите вземи и се образовай малко.
182
6
 
12
 
! Отговори
жоро преди 10 години
татяна Дончева - Пеевски е ниминация на Станишев - не на Орешарски, не на местан а на Станишев. Неговия (на Пеевски) бизнес се преплита с този намоника Йосифова, доколкота и двамата са подставени лица.
181
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мислете!Защо им е да мислят?Важното е сега да изпуснат парата.А мисленето е за онези,дето искат отново да ги вкарат в капана!
180
11
 
10
 
! Отговори
utochnenie преди 10 години
До какво значение имаАТАКА имат детайлна стратегия описана в тяхната над 160 страници програма за изборите разделена по министерства на 16 сектора. Имат и детайлен анализ на ситуацията и обосновка за всичко. За другите си прав - имаха рекламни брошури от по 1 страница и общи пожелания.Затова АТАКА настояваха за дебат, както се прави в други държави, защото имат точна идея какво да правят, но останалите партии отхвърлиха категорично идеята.
179
11
 
30
 
! Отговори
Plamen преди 10 години
Отново изпълзя герберастката ***. Ало,"интелигентните"-незабавни избори означават реставрация на Мутрата.Интересно ми е-когато бандит заставаше начело на България,къде бяхте"интелигентните",а сега го връщате.Крещите "оставка",а след това? Хубаво е човек да има малко мозък,та дори и в гръбначния стълб.
178
3
 
18
 
! Отговори
и сега какво? преди 10 години
До номер 202 и 204: Ок, имаме оставак и какво? Давайте идеи какво да се прави. Давайте предложеняи за ЛИЧНОСТИ! Поименно моля?..май запецнахте а? това не е като фейсбука да си пишете ей така айляк да става! Оставка-лесно, после? Хайде сега помислете пак, или не ви се мисли?
177
4
 
30
 
! Отговори
Мислете! преди 10 години
Трябва да се протестира срещу *** решения, докато не бъдат отменени, но не просто да ходим на протест защото е модерно и защото е топло! Още 10 милиона за избори ли искате да платим всички!... и пак да изберем същите малумници! Те трябва да бъдат управлявани, чрез такива протести, докато не разберат, че номерата им няма да минат.Мислете! Не се подвеждайте по провокации от една или друга политическа партия!
176
2
 
23
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Те точно това искат някой хора да насъскат народа зада мигат да се покрият и да им се размине
175
20
 
11
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Най-голямата контрабанда беше по времето на тройната коалиция,нямате ли познати митничари от това време ,чудеха се в какво да си вложат парите .
174
5
 
26
 
! Отговори
Мислете! преди 10 години
До кърлюкАко съдим по икономическото състояние на страната от последните 10г. при Бочко сме ударили дъното по всички параметри... и най-вече по масово невежество. Но то нали знаете, колкото по простички толкова по-лесно се управляват!
173
5
 
2
 
! Отговори
DEA преди 10 години
До АнонименI ako tova e chovek, az ne vyarvam, che shte podade ostavka. Samo ako zapochnat da se mlatyat po ulicite, togava shte se zamisliat, ama pak ne e sigurno.
172
21
 
10
 
! Отговори
h преди 10 години
Не се дръжте като роби,горе главите ,неслучайно този конгрес се провежда в София,сценарият е много голям.Обещаното не е като даденото,предното правителство свърши работа каквато социалистите вършат за 20 години.
171
21
 
10
 
! Отговори
Триф преди 10 години
Оставка!!!
170
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
O С Т А В К А! Другарю ОЛИГАРСКИ,народа НЕ ТЕ иска....Бъди поне за малко ЧОВЕК и си подай оставката! О С Т А В К А на мафиотското правителство!
169
3
 
10
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Кой има пари този който е крал от народа
168
2
 
10
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Да ви напиша не ме интересува кой ще е на власт в българия защото не живея там но ме боли когато виждам какво става с хората и държавата
167
5
 
13
 
! Отговори
какво значение има преди 10 години
Писна ми от жадни за власт хора.Те водени единствено от желанието си за докопване до тази власт , без дори да изложат пред народа практически приложими идеи ,които биха ни имъкнали от това блато ,съсипаха живота на 3 поколения хора.Те - като визирам всички заедно ,е редно да понесат отговорността,за това което причиниха на хиляди бълари и да имат доблест да се оттеглят доброволно , защото видя се вече че нямат капацитета да УПРАВЛЯВАТ ,както сами наричат това.Дайте шанс на умни и нормални хора!