Кафеджиите пак протестират, но не носят зарзавати

Заканват се обаче да стоят пред НС до вечерта
Обновена: 3 юли 2013 10:31 | 3 юли 2013 09:12,
234

Снимка: Dnes.bg

Между 200 и 300 души се събраха за пореден ден "На кафе" пред парламента с искане оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Движението в района е блокирано. Автомобилите не преминават пред Народното събрание и около храм паметника "Св .Александър Невски" чак до улица "Шипка".

Протестиращите бият тъпани, надуват свирки и държат плакати. Част от тях гласят: "Това правителство вреди на вас и другите около вас", "Оставка", "Протестът не е платен".

Част от хората носят български знамена. Този път по сградата на парламента не летяха зеленчуци и яйца. За сметка на това пък хората се заканват, че ще "пият кафе" пред сградата до полунощ.

В района има засилено полицейско присъствие, но дотук всичко протича мирно.

Сред протестиращите се забелязват и вече станалите част от пейзажа амбулантни търговци, които продават свирки и български знамена.

Заради протестите целият център е блокиран за движение. На кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Дунав“ полицията спря около 12 души за проверка на личните им документи. Хората не бяха пуснати да отидат „на кафе“ пред парламента. 

Пред Народното събрание, до разположения отстрани на паметника на "Цар Освободител" палатков лагер пък са организирани две подписки. Едната е за задължително средно образование, която има 750 подписа, а другата, която е за промени в Изборния кодекс – 3 500 подписа.

Парламентът събра от раз кворум при първото си заседание за седмицата. 122 народни представители се регистрираха в пленарна зала в началото на днешното заседание. Депутатите от “Атака“ бяха в НС, но лидерът на партията Волен Сидеров отсъства от пленарна зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
1
 
! Отговори
active robber преди 10 години
Другари. Както виждам развоя на събитията, трябва да започнем нещата отново. Като нашите дядовци, активните борци, да отидем в шумата отново. Само, че как ще дойдат пак братушките да ни освободят?Тези новите лу*пени ще ни наврят носовете отзад.
158
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
лесно е да се пречи нали господа протестиращи ама ако трябва нещо хубаво да се свърши няма ви никакви е това е герб няма съмнение такъв е манталитета ви господа гербераси с заплатки от по 2000 бона .....
157
2
 
5
 
! Отговори
вчера преди 10 години
интелигентният протест да отстъпи пред здравия разум
156
3
 
7
 
! Отговори
вчера преди 10 години
Вече не е интересно, леко досадно става ... хващайте се на работа, стига разходки
155
4
 
6
 
! Отговори
вчера преди 10 години
Кафеджиите да си ходят
154
5
 
10
 
! Отговори
... преди 10 години
Много просташко заглавие. Мислех ,че поне dnes.bg не е жълт сайт. Не принизявайте протеста .
153
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се премахнат анархистите от улицатаМВР не си върши работата да защитава държавносттане може 200-300 души да държат държавата заложник, заради това, че не са спечилили изборите
152
6
 
11
 
! Отговори
Гошо Самолета преди 10 години
За колко дни протест мога да си осигуря седмична почивка на Корфу, all inclusive?
151
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOI E SAGLASEN S TOVA PRAVITELSTVO ILI NE SA MY ASNI NE6ATA ILI NE6O MY V S GLAVATA IMA PROBLEM, MNOGO SE RADVAME NA MLADITE , DA YSTOAVAT NA ISKANIATA , NIE GI PODKREPAME MAKAR I PO OTDALE4E , MNOGO SME AKO NE SME NA YLIZATA , DA VI E SLADKO KAFENZETO , I SILA BOG DA VI DADE DA IZDARGITE .
150
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнусни анархисти! Жандармерията да си върши работата с палките!
149
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следя днес.бг с единчката цел да се информирам за тенденциите сред примитивните граждани на републиката. Тези "лентяи" са там с конкретната задача да притесняват държавния тероризъм, който се организира в парламента. Основното тяло на протеста, онези 30-35хил, е израз на мобилизацията сред обществото да поеме отговорност за случващото се в България. Обективното представяне на събитията изглежда обиди медиите и те отново започнаха презрително да квалифицират числеността и състава на протеста.
148
5
 
11
 
! Отговори
independent преди 10 години
Както виждам, *** на мутрата - престъпник Бойко са се активирали и тук. С плитките си мозъци, или е по-добре да кажа - с полираните си мозъци, като този на вожда им, не могат да разберат, че не всеки който е за справедливост, т.е. ПРОТИВ МАФИОТА БОЙКО БОРИСОВ, е и подръжнок на БСП! Ейййй ***, събудете се, България не е само БСП и ГЕРБ - в България има и мислещи хора, за разлика от вас!
147
6
 
8
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Аз не приемам правитеслтво на Олигарски в което СерГей дърпа към Русия, Доган (Местан) към Турция, Юруш са ненормални. Назначават хора за една нощ, за 2 часа или хората нямат представа, че са назначени. Приемат социални мерки изгодни за занем кой етнос. Ще променят бюджета, заеми ще теглят... От нас се иска само да плащаме - благодаря ви от такива "експерти"ОСТАВКА!Бойкот на медиите на Пеевски!Нов изборен закон с 50 % мажоритарен вот. МАСОВО ГЛАСУВАНЕ!
146
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какможе да сте ТОЛКОВА непрофесионални?? Какво търсите с подобно заглавие?? Какво означава "кафеджии"? Много, много слабо!
145
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста обидно заглавие, внушаващо определено отношение към протестиращите
144
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Млади хора си организират срещи. Всяко поколение си минава през такава еуфория. Случайно дочух едни които си разказваха как са видяли свои познати с които не са се виждали отдавна и щяли да ходят пак за да видят още с кого ще се видят.
143
11
 
13
 
! Отговори
пипи преди 10 години
докога ще лентяйстват там,да тръгват на работа
142
9
 
17
 
! Отговори
чичо преди 10 години
вместо кафе да почистят пред народното събрание
141
11
 
17
 
! Отговори
баи преди 10 години
Няма ли полиция да си свърши работата,кафето може и в къщи да си го пиат
140
8
 
6
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Носете камъни, иначе пак дедов