Всеки ден на това правителство е десетки милиони загуби!

Борисов: Заради неумението да се управлява траншовете към България ще спрат
Обновена: 4 юли 2013 17:36 | 4 юли 2013 13:34, Камелия Цветанова
625
Всеки ден на това правителство е десетки милиони загуби!
Всеки ден на власт на това правителство е загуба на милиони, смята Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

„Всеки ден на това правителство означава десетки милиони преки загуби“, коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред „Фокус“ във връзка с информациите за предвиденото намаление с половин милиард евро на средствата за България по Програмата за селските райони в следващия програмен период.

„На Европейския съвет аз защитих за България 2,5 милиарда евро за нашите селскостопански производители. Те много се радваха на това, защото това са пет милиарда лева отгоре живи пари, които ще се изсипят в българското земеделие. Да им отрежат един милиард лева, това е да им отрежат обновяването с нови трактори, комбайни и машини в следващите години, като цяло. На вниманието на протестиращите и на българския народ като цяло трябва да е, че вече тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден. И това е само началото на спирането на парите за България. Първо – там няма кой да преговаря, хората са лишени от авторитет, те самите тук не знаят – кой е министър, кой е заместник-министър, виждате, че научават от пресата”, каза Бойко Борисов.

„Използвам случая да запитам - какъв е този министър на новосформирано министерство - за инвестиционните проекти, който има коли, секретарки и харчи луди пари, а вече 30 дни не е направил нито едно изявление, не се знае какво работи и какво ще работи, каза още той.

„Всичко това струва пари на данъкоплатците. Всеки ден на това правителство, означава десетки милиони преки загуби, които отиват в българските граждани. Колкото повече си ги търпят, толкова повече пари ще губят. И процесите са необратими. Аз съм ги договорил тези средства на Европейския съвет – вече ги няма”, каза Борисов.

„Не ме радва, че сме изгубили един милиард лева и ми е неприятно, като слушам упреци към България в Европейския парламент. Кръв ми капе от сърцето, като знам колко са важни тези субсидии за българските зеленчукопроизводители, за българските зърнопроизводители, пчелари… Когато виждам как с лека ръка, поради некомпетентност, некадърност, се губят тези пари, договорени от мен, не мога да се зарадвам”, каза още лидерът на ГЕРБ.

„На дебата в Европейския парламент в Страсбург за България колкото и да беше срещу управляващите, аз бях нещастен, чувствах се недобре, когато слушах тези упреци. България беше давана за пример като държава със здрава фискална дисциплина, държава за пример на Балканите. Сега, само за няколко седмици, ни вкараха заедно с Унгария – Европарламентът да се занимава с нас. Изключително ми е неприятно. Притеснен съм. Дано Станишев и компания си намерят варианти да започнат някак си да работят. Явно е, че за пред народа няма как да го направят, но поне занапред в Брюксел да не се излагат по този кифладжийски начин”, заяви Борисов.

„Българите трябва да знаят, че за съжаление, всички ние ще платим, затова, че се подведохме по лъжите на Сергей Станишев и компания. Сега, когато виждат нестабилната политическа обстановка, неумението да се управлява, изцяло роднинските назначения и назначенията на приятелски кръгове в това правителство, един по един, за съжаление, траншовете към България ще спрат. За съжаление, след това и ние няма да можем да възстановим тези пари, те са безвъзвратно изгубени за българския народ”, коментира той.

По думите му затова премиерът Пламен Орешарски иска да взима заем и да актуализира бюджета. „Защото, когато губиш тези пари, отнякъде те трябва да се компенсират, а това може да стане от вътрешния бюджет”, уточни Бойко Борисов.

„Това, което съм построил за тези 4 години, ще остане единственото за дълги години напред, на което българите ще се порадват. В следващите години няма да има, няма да се откриват нито южни тангенти, нито метро, нито Дунав мост 2… „Тракия” и „Люлин” ги направихме, ще довършат двата лота на Яна и на магистрала „Струма” и толкова”, обобщи бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


625
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
5
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До TilkТяхно задължение е да са там постоянно, нали за това им плащаме?-------------- Нямат такова задължение и не им плащаш ти. Просто си е*и майката.
506
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези,които не могат да си платят тока, дали ще се радват на магистрали?За уточнение - не става въпрос за субсидии от ЕС, а за кредити, които БГ никога няма да може да изплати.Тук ще се информирате защо все повече обеднявате: youtube/watch?v=hslWxBnW5LI&feature=youtu.be
505
10
 
4
 
! Отговори
ДРУГАР преди 10 години
Друго си с купонната система и с режима на тока. Аман от демокрация и слободия.Иска ме си пак да сме всичките еднакво бедни и да има само една телевизия по която другарите всеки да ни обещават бляскаво бъдеще и сполука за България.Да живее братската Северна Корея - световно мерило за успеха на социализъма и комунизъма!Долу прогнилия капитализъм! Слава на БКП /БСП/ ! Затвор и Белене за ***, алкохолиците и наркоманите дето вече 20 дена досаждат по площадите и ругаят наще партийни лидери !!
504
12
 
16
 
! Отговори
Tilk преди 10 години
ГЕРБ не могат да излизат и да се връщат в залата когато си поискат. Тяхно задължение е да са там постоянно, нали за това им плащаме? А ние ако си позволим това своеволие да напуснем работното си място когато ни скимне, дали няма да ни уволнят? Защо и тях не може да ги грози същото? Обаче гражданите не можем да си позволим това, все пак имаме семейства, за които трябва да се грижим. А ГЕРБ получават достатъчно средства. Освен тези 2000+, които получават по закон от държавата, прибират общо 4000+.
503
3
 
21
 
! Отговори
7 преди 10 години
Загубите са много за този който плаща.Кой е помислил ,че толкова много ще се проточи протеста.А иначе ние работниците си работим,иначе ще ни уволнят.
502
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам как има очи да ги говори тези неща Б.Б.Ще му дам моята заплата и пенсиите на родителите ми,ще го изпратя да си лекува кръвното при джипито,а не в правителствена болница,защото с такива оплаквания на 112 на хората им казват,че това не е спешно.Такива закони направиха за 3,5 г,гласуваха,под диктовка разгласуваха,калинки летяха,а сега само кусури намира.И отгоре на всичко да не ходи на работа в сегашното НС,а да взема заплата,къде го има това.Аз и 15 минути да закъснея за работа ще ме уволн
501
18
 
20
 
! Отговори
Слушащ преди 10 години
Журналисти, научете се да изслушвате какво ви казват и след това пишете статии.Точния цитат на Б.Б. е:"Всеки ден на това правителство е десетки милиони загуби - за мене и компания ГЕРБ-ЕООД!"
500
11
 
23
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Бойче, то и на децата им е ясно, че след като не си премиер, няма как да прибираш по 10 мил. на ден...
499
11
 
21
 
! Отговори
87 преди 10 години
ГОЛЯМОТО СЪРДИТО БЕБЕ БОКО Е ИМАЛ МНЕНИЕ ..ДА ГО ОБЯВИМ ЗА ПОЧЕТЕН МИНИСТЪР -ПРЕДСЕДАТЕЛ ДЕТЕТО НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ БЕЗ ДА УПРАЖНАВА ВЛАСТ.ГОРКАТА БЪЛГАРИЯ КАКЪВ УПРАВИТЕЛ Е ИМАЛА ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ ГОДИНИ
498
21
 
17
 
! Отговори
ЗА ГЕРБ преди 10 години
Точно така г-н Борисов! Вече започваме да го закъсваме отвсякъде! ще ни спрат евросубсидиите, които няма как да бъдат възстановени! жалко, че положихте толкова труд и усилия при преговарянето за тези пари! И строежите на пътна инфраструктура и те ще бъдат замразени и цялата държава ще започне да боксува отначало! Долу БСП и ОСТАВКА на кабинета ОЛИГАРСКИ!
497
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мутро нагла, грозна, неграмотна и проста скрий се и не се показвай!
496
9
 
15
 
! Отговори
неграмотен преди 10 години
ето това интервю те прави колко си не желан и посредствен държавник, казано елементарен и злобен, човек който не мисли за България а само за своя интерес. Слава на Богу повече Вие да не се връщате на власт
495
11
 
15
 
! Отговори
slav преди 10 години
Траншовете наистина може и да спрат не е лъжа.
494
5
 
9
 
! Отговори
цъъъсс преди 10 години
ало / чувал ли си /от кон на магаре/ или не разбираш какъв раиран костюм ти шият / или се правиш на / ти си знаеш / абе де го цвъко / мършата/тотю/ и др паднали в игрите бна шефа си / кръв му капело от сърцето / тиква сърце нямааааааа
493
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мноо проста и нагла тиква !
492
11
 
18
 
! Отговори
Гадове! преди 10 години
Хора, това за 50-те лева е вярно! И аз не го вярвах, предлагали са 50 лева на една приятелка на нейна роднина! Тия *** гадни!
491
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Милиард милиард , ама милиард по малко в личната сметка на доган ! Защото команоида не дава той само взима .
490
17
 
16
 
! Отговори
dim преди 10 години
много лаете по саитовете срещо борисов ама ина4е къде сте. на пилоните са 100 баби4ки .вие къде сте платени форумни мишки.скрити в дупките си.
489
24
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
До азНови лица !!! Днес нали ги гледах при Милен така наречените нови лица ОТВРАТ А Бойко ще го търсим , защото не си давате сметка на къде отиват нещата , но то за това си трябва ум и много четене !!!!
488
10
 
28
 
! Отговори
Цеко преди 10 години
Буда знае, че траншовете ще спрат. Той затова избяга като мушморок по време на февруарските протести. Всички ще страдаме заради управлението на мутрите.