За 3 часа до морето, като пуснат "Тракия"

Терзиева: Не е важно кой реже лентата, а пътят да е качествен
Обновена: 6 юли 2013 10:56 | 6 юли 2013 10:55,
127
За 3 часа до морето, като пуснат "Тракия"
Снимка: архив, Булфото

Крайният срок за завършването на магистрала „Тракия” е 15 юли. Това заяви пред Дарик радио регионалният министър Десислава Терзиева. Окончателната дата за откриването на магистралата ще стане ясна в понеделник-вторник. По думите на министъра забавянето е заради качественото полагане на асфалта, което е приключило вчера. „След откриването на цялата „Тракия” до морето ще се стига за 3 часа”, допълни Терзиева.

Регионалният министър съобщи още, че е назначена комисия, която да направи преглед на всички пътища, които са в гаранция, защото основният проблем у нас е „работим бързо и некачествено”.

Не е важно кой реже лентата, важно е да бъде построен качествено пътят, каза още Десислава Терзиева. Тя заяви готовност на откриването на магистрала „Тракия” да бъдат поканени всички министри и министър-председатели, работили по проекта. „Аз винаги съм се чудила, когато някой каже „аз дадох парите”, „аз открих”, защото проектите започват при един министър, а се приключват при друг”, коментира Терзиева.

Тя обеща, че до края на месеца ще бъдат поставени 40 химически тоалетни в участъка, който бе пуснат по-рано, но по него няма нито бензиностанции, нито тоалетни. Според Терзиева тогава правителството не си е свършило работата, защото е трябвало да се предвидят и подобни обекти, а дори там няма ток и вода.

Десислава Терзиева обяви още, че ще бъде направен екшън-план за магистрала „Марица”, а по информация на министерството забавянето в изграждането е финансови проблеми на изпълнителя.

Отчуждителните процедури по магистрала „Струма” са приключили и след законодателните промени по структурата на Министерския съвет (разделянето на регионалното министерство и министерството на инвестиционното проектиране) ще бъде издадено разрешение. Очаква се участъкът Долна Диканя - Дупница да бъде пуснат предсрочно до 20 юли.

„Няма да се бавим с нито един проект”, обяви Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: моретомагистралапът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
chach преди 10 години
ot karnobat do moreto za tri chasa
22
10
 
5
 
! Отговори
123 преди 10 години
Честита магистрала на бургазлии!Сега гасарбайтерите от Турция,като се юрнат към Малко Търново заедно с почиващите от страната задръстването ще е от първото колело до трапезица,поне до средата на септемвриЧестито.
21
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз винаги съм се чудила, когато някой каже аз дадох парите, аз открих, защото проектите започват при един министър, а се приключват при друг, коментира Терзиева------Наглостта ви няма край вече.При вас проектите започваха и никога не завършваха.Примери колкото щеш.
20
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При цена на бензина от най-малко 2,70 лв. за литър отиване и връщане ще струва най-малко 200 лева. Със самолет е за половин час и цена на билета от 100 лева. Излиза, че магистралата е абсурдно скъпа на данъкоплатците и ненужна като пари и време като не отчитаме и бъдещите огромни разходи за снегопочистване и асфалтиране.
19
15
 
24
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Как да го обясниш на червените бабички и тиквоци, че без пътна инфраструктура не може да има инвестиции. Чуждестранните компании много силно се влияят от наличието на добра пътна инфраструктура. Обаче другарите "асфалт не ядат", за тях е по-добре да теглят 1млрд заем да вдигнат изкуствено пенсии и помощи на ***.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да за 3 часа ,с по един смъртен случай на час ...
17
19
 
21
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Долна инсинуация,никой няма да тръгне по тази магистрала,щом не и е прерязал лентата,Великия Ленторез на Републиката,гейерал-лейтенат Буда Боко Кратуня!
16
7
 
8
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
Простотии на ента степен.На никое правителство не му е работа да прави тоалетни и безиностанции покрай магистралите. Досега по Тракия и Хемус да не би да имаше тоалетни?Има си частна инициатива и скоро всичко ще си е на мястото по нормалния начин.
15
10
 
18
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
Какво се чуди?18-19 години само се крадеше.Малко и некачествено е построеното.Царя тръгна да строи магистралата,БСП-то го спряха.Четири години нищо.Една"магистрала"Люлин и то ако бяха останали тогава на власт и днес да не е достроена.Враца-Видин пътя веднага се пукна по средата.Михалевски за това има опит с"червената"пръст.Терминала на летището добре,че му падна тавана преди да го пуснат,че без жертви едва ли щеше да се размине.А за"висенето"на Станишев в незаконни лифтове какво да говорим.
14
8
 
16
 
! Отговори
баба Пенка-Растата преди 10 години
Много правилно.Първо трябва да се прекара ток вода,да се направят тоалетни,заведения и бензиностанции,пък чак тогава да започне да се стои магистралата.Трябвало е още през 1964г. да бъде направено това,та като се изгради магистралата през 2013г.вече да са разработени тези обекти.На откриването ще отидат същите дето отидоха и на Дунав Мост 2.
13
18
 
35
 
! Отговори
yulii преди 10 години
Поне бате Бойко направи малко по добре пътищата иначе и това нямаше да го има ако бяха другите.
12
10
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Еее,аз от Кривунделово,сигурно ще стигна за 8 часа;5 часа,докато стигна до...магистралата и още 3...часа до морето.А еди кажи,че в тази държава не се прави всичко за...софиянци.Въпреки това,ще си стоя в Кривунделово;че не ми се...диша задушливия отровен софийски смог.Или ще се пренеса на морето,най...добре в Емона,че до там няма път и е невъзможно да дойдат...политически агитатори и да ми развалят морската...идилия.
11
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 10.Трябваше ,ама гадните *** в съюз с евреите и комисарите пак се ***.Нищоо,пак ще дойде Бойко!
10
12
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Алоуу,господа строители.Не се самозалъгвайте че можете да строите пътища.От Нова Загора до Ямбол по вашата калпава магистрала ще е пълно с опадали пломби в края на сезона.Направете магистрала Бургас Варна и (или) тунел под Шипка,тогава ще се разбере какво можете.По полето да сипеш асвалт,не е никакво геройство.
9
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До EEE, народът е беден защото в България няма инвестиции, а едната от причините да няма инвестиции е липсата на нормална инфраструктура! Никоя сериозна фирма няма да инвестира в България в мащабно производство преди да имаме магистрали и друга важна инфраструктура!
8
25
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябваше му още един мандат на Бойко и пътната инфраструктура на България щеше да се оправи...
7
33
 
15
 
! Отговори
EEE преди 10 години
То хубаво магистрала, ама народа е беден. Не може хляба да си купи. Безработицата е ужасна. И за кой е тази магистрала, за такива като Бойко Станишев да не им се счупът мерцедесите. За Мафиотите, а ние ще мизеруваме.
6
12
 
16
 
! Отговори
eko72 преди 10 години
София - Бургас е 395км. За три часа трябва да се кара средно с 130км/ч. Няма ли да има скоростни ограничения?
5
22
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов има най-големи заслуги за строителството на тази магистрала !
4
34
 
21
 
! Отговори
Карнобатман преди 10 години
Лятната магистрала на шопите е готова. Добре дошли на Лай*оморието!Нека гледа през стъкло лентата!А къде е онази спортна свинка Лилето?