Тялото на митрополит Кирил открито край Варна

Прокуратурата има съмнения за насилствена смърт
Обновена: 9 юли 2013 14:52 | 9 юли 2013 12:04,
279
Тялото на митрополит Кирил открито край Варна
Митрополит Кирил Снимка: архив, Impact Press Group

Тялото на Варненския митрополит Кирил е открито на плажа край местността Траката край Варна.

Сигнал за случая е подаден тази сутрин, съобщиха от полицията. От Съдебна медицина в морския град потвърдиха пред Dnes.bg, че е намерено тялото на Варненския митрополит Кирил.

Предстои да бъде направена аутопсия, за да стане ясна причината за смъртта. По информация на БНР прокуратурата има съмнения, че смъртта му е причинена насилствено.

До този момент от полицията не съобщават подробности за случая. Започнало е разследване.

От Българската патриаршия също излязоха с кратко съобщение за кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.

"От Варненска и Великопреславска митрополия съобщиха, че днес сутринта тялото на високопреосвещения митрополит Кирил е намерено край морето в местността Траката. Информацията е потвърдена от местната полиция", гласи скръбната вест на сайта на БПЦ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още по темата: митрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименОгромната част от хората мислят, че има, но му прикачват разни имена.А когато има творби на учени-енциклопедисти(Монтескьо, напр.), Маркс, Енгелс и Ленин, Хитлер и други от този род, всички ли им вярват? Не! Въпрос е дали въобще го заслужават
150
19
 
16
 
! Отговори
ЖЕРТВА Е!!! преди 10 години
ТАЗИ СМЪРТ НЕ Е СЛУЧАЙНА.ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ СЦЕНАРИЯ, КОЙТО РАЗИГРАВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ В МОМЕНТА.ПЛАСТОВЕТЕ СЕ РАЗМЕСТВАТ. ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ НЯМА ВРЕМЕ, ВСИЧКО СТАВА МНОГО БЪРЗО, ГРУБО И НАГЛО,ЗА ДА СЕ ЗАГРАБИ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ, ВСЕКИ ДЕН Е ЦЕНЕН.КАКЪВТО И ДА Е БИЛ МИТРОПОЛИТА, ЯВНО НЕ Е ОТСТЪПИЛ НА НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ И СИ Е НАМЕРИЛ СМЪРТТА.БОГ ДА ГО ПРОСТИ.
149
9
 
14
 
! Отговори
БОКО преди 10 години
Доган не успя да ме учисти и да стане гл. секретар в МВР,обаче аз ша ставам мутрополит
148
3
 
10
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Не сме ние, дето ще ги съдим.... ама все пак не нас са ни убили насилствено, явно е имало за какво. Все пак дано Бог да му прости - въпреки че е трудна ситуация, уж се отдаваш на всевисшия горе, пък правиш разни долни и мръсни неща. Църквата ни вече не е това, което трябва да е!
147
3
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко на кон преди 10 години
МеВеРе констатира самоубийство. Те друго не могат ... а и изземване на всички доказателства.За кого работи МеВеРе ?
146
5
 
21
 
! Отговори
:):):) преди 10 години
ЧЕ Е БИЛ КОРУМПИРАН БЕШЕ НО ДА ПОСЕГНЕШ НА СВЕЩЕНИК НЯМАМ ДУМИ ПРОСТО.
145
5
 
13
 
! Отговори
ДО ГЕРБЕРЧЕ преди 10 години
Ясно е че не ти е ясно.Цял живот Кирчо е работил само и единствено с и за руската (съветска!!)църква и влияние.Любимите му теми са колко Русия е важна и как без нея не можем да живеем. Най-добре е да бъдем 16 република или поне руска губерния. Той докара във Варна и иконата на т.н. "св. адмирал Ушаков", съвместно с руския консул.Въпросният светия не е признат от другите пр. църкви и от вселенския патриарх.
144
8
 
35
 
! Отговори
ЦВЪКО Е В ИГРАТА преди 10 години
ае и този го самоубиха като Мишо Бирата. Ама така де, колкото повече неразкрити убийства толкова по-добре за Тиквата, после идва на бял кон и ги издирва с кучета и им раздава пържоли. А паплачта се радва и ръкопляска
143
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До armandБог може да прощава, аз не мога на такива индивиди като този!
142
2
 
22
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Да почива в мир дядо Кирил. Макар да беше доста противоречив като личност, сега не е моментът да изтъкваме лошите му качества. Силно се надявам да няма следи от насилствена смърт. Все пак Божи служител беше. Чудно ми е, какво толкова е има дядото, че да го убиват? Всичките му придобивки, включително онзи Линкълн, бяха собственост на епархията и църквата. Лека му пръст на човека, какво съгрешил, какъвто бил, бил.
141
7
 
8
 
! Отговори
Петко преди 10 години
Едно ДС ченге по-малко ! Агент Ваньо кога ще го споходи божието наказание ? За тях няма покаяние и Манастир ..Ковчег джобове няма
140
2
 
19
 
! Отговори
AZ преди 10 години
Това представлява нашата мила родина! Страна населявана от хора с нисък морал и далавераджии, такива са дори и тези дето ужким се наричат висши духовници!Ако владиката е убит, както вече се появиха подобни слухове,то едва ли ще е заради службата му на Господ. По-скоро ще да има общо с бизнеса му, все пак той бе доста противоречива личност.
139
2
 
31
 
! Отговори
armand преди 10 години
За покойник хубаво или нищо. Аз ще замълча. Бог да го прости.
138
6
 
16
 
! Отговори
... преди 10 години
Стига драматизирахте,на всички е ясно,че църквите са пълни с хомота и педофили,още повече и такива,които злоупотребяват с пари,защото бедна църква няма,разликата на тези хора с така наречените бизнесмени е расото...
137
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вероятно дядо Кирил беше най-добрия избор за Патриарх на България, но със задкулисни игри го отстраниха. Господ да го прости и да се погрижи за душата му! Амин!
136
1
 
11
 
! Отговори
дългоушко преди 10 години
" Човек и добре да живее, умира и друг се ражда..." хан Омуртаг. Това винаги звучи актуално за всички простосмъртни , независимо от статуса в обществото.С доброто и с лошото, Дядо Кирил ще си остане едно от лицата на Варна.Дано не открият насилие в смъртта му.Бог да го прости !!!
135
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руснаците мисля че са пипали тука
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям приятел на "Отбора" беше......
133
0
 
8
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Kolko e hristianin I kolko ne,Bog shte sudi VSICHKI!!Otnosno "incidenta",shte vidim koi go nasledyava ...
132
2
 
9
 
! Отговори
герберче преди 10 години
до 158 Читателпълни глупости говориш, топлата връзка с РПЦ е Николайчо, прекият конкурент на Кирил. Сега се сетете кои безбожници са го свитнали и къде ще ходят скоро.