Не удрям, не оправям, не си спомням!

Филип Златанов с обяснения за записките в тефтерчето
Обновена: 18 юли 2013 14:22 | 18 юли 2013 09:50,
145
Не удрям, не оправям, не си спомням!
Филип Златанов. Снимка: Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

Това са мои лични записки, които нямат нищо общо с политически рекет, нито с изпълнение на някакви указания от когото и да било. Това заяви шефът на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов пред БНТ.

Прокуратурата повдигна обвинение на Златанов за длъжностно престъпление. При обиск в офисите на комисията е намерено тефтерче, в което са записани инициали на политици с цел да се „оправят“, „ударят“ или забавят преписки срещу тях.

По време на разговора Златанов непрекъснато повтаряше, че това са негови лични записки и не помни на кого са инициалите И.Ф. Той обаче беше категоричен, че не му е оказван натиск.

По думите му комисията е колективен орган – от петима души, и той сам  „не можел да удари някой или да оправя някой“.

„Когато гледаме някаква преписка, всеки прави заключения, това съм написал във въпросния документ. „Ударен“ означава, че за конкретния човек са събрани доказателства и този човек би трябвало да има конфликт на интереси“, опита се да обясни Златанов скандалните записки в тефтерчето.

На въпрос коя е И. Ф., шефът на комисията отговори: По такива абревиатури не мога да кажа. Това са стари тефтерчета. Не мога да ви дам обяснение. Не си спомням, забравил съм“.

Още по темата

На въпрос защо винаги е трябвало да се уведомява И.Ф. за първите мъже на държавата, паметта на Златанов отново му изневери: „Това съм го написал не знам по какъв повод. Това са мои лични записки, които аз не отричам, но не би трябвало да са повод за такъв разговор“.

Той потвърди, че познава Искра Фидосова, но беше категоричен, че не е съгласувал с нея, нито с когото и да било конкретни преписки.

"Не, не съм съгласувал. С г-жа Фидосова не съгласувам преписки, с нея сме говорили в качеството й на председател на правната комисия в 41-вото НС", отсече Златанов.

На въпрос относно записаното в бележника: "Да се изкарат хората на улиците 19.02.", Златанов каза: "Не мога да ви кажа, това са мои неща, които съм забравил какво означават вече. Това са мои лични записки и не мога да ви кажа какво означават".

Тези абревиатури съм ги забравил, повтори няколко пъти той.

„Не мога да разбера защо на база на тези записки се правят заключения за търговия с влияние. Трябва да оставим прокуратурата да си свърши работа“, заключи шефът на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
16
 
14
 
! Отговори
мм преди 10 години
Е и? Това няма да ме накара да подкрепям правителството на местан.
39
5
 
29
 
! Отговори
K преди 10 години
Бегом марш в ЗАТВОРА, да си помислиш там на спокойствие, ще имаш време да помислиш хубаво , та вземе да се сетиш , да ти се опресни малко паметта, или някой *** да ти я набие в мазната мошеническа мутра !
38
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнусни са! Толкова кражби и далавери до най-високо ниво. Държавата е бандитска. Управлението е мутренскио. Толкова са се оплели в далавери всички до един, че един читав няма. Народът протестира 2-ри месец вече, а те продължават с далаверите си. В тази си форма протеста няма да постигне нищо. Само бой ще ги оправи комунистите.
37
2
 
23
 
! Отговори
славянка преди 10 години
Това е типично български синдром по високите етажи на властта :)) Обвинените и уличени в престъпление - не си спомнят, а тези, срещу които се водят дела - внезапно се разболяват тежко :)
36
5
 
10
 
! Отговори
M.D. преди 10 години
До 26 - а ти какво очакваш - за 2 месеца всичко да е в съда ли? До къде било стигнало. Спокойно, вие ще сте първите, които ще изревете на умряло, когато установите, че има ред, който трябва да се спазва! А и прокуратурата никога досега не се е държала толкова професионално - по важните въпроси се дават изявления, в останалото време се работи. Не като Велчев - не спираше да бърбори по телевизора, а в съда - нищо! :) Обоснованите предположения на ЦвЦв, обосновано да го предположат и него! :)))))))
35
1
 
6
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
стефанова,има. Но честните и интелигентни имат и съвест. А такива никоя партия не иска ;)
34
3
 
19
 
! Отговори
връзкар преди 10 години
На тоя льольо майка му е шеф на ВиК Перник и бивш партиен секретар в завод Червена могила-Радомир.Това е ГЕРБ-втори ешелон на БКП!Добре е платила да сложат посредствения и син шеф на такава комисия.
33
6
 
19
 
! Отговори
Врагът удрян наши оп преди 10 години
Много се правят,че "не помнят" как Б.Б., Ц.Ц. и И.Ф. от Герб се разпореждаха с държавата чрез беззакония, как вземаха милиарди от Здр. каса, как замразиха доходите при 17 млрд. в повече, как с наследен 8,2 млрд. фискален резерв,1,5 млрд. резерв на Здр. каса и 1,5 млрд в Сребърния фонд и с взети 4,5 млрд. заем от Герб, постоянно се казваше, че пари няма. А опонентите на Герб са бивали "ударени", омаскарявани, а "нашите " хора като Плевнелиев "оправяни" и за тях е било спирано изнасянето на данни
32
2
 
16
 
! Отговори
стефанова преди 10 години
ужас!! Какви са тези мутри на такива отговорни постове! Няма ли честни и интелигентни българи та назначават тия наглеци!
31
3
 
10
 
! Отговори
Борислав преди 10 години
Добре де, този като е с толкова къса памет, какво прави там. Всяко една държава би трябвало да преценява хората на отговорни постове. Лошото е, че държавата ни не е нормална, след като сикаджии и висаджии се назначават на най-отговорни постове.
30
4
 
19
 
! Отговори
Илиян преди 10 години
искам да ви съобщя, че цялата политическа класа без изключение са нагли и долни същества!
29
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредният компромат от страна на Цацата. Хайде да видим въз основа на разни инициали и лични записки какво ще докажат? Че не му е чиста работата на този, това е ясно. Но и че всичко това е медиен фарс на прокуратурата и комунастите да очернят ББ също е ясно. Точно както бюлетините в деня за размисъл. Комунастите ги е страх и хвърлят помия. Но тоя път срещу тях не е ББ, а народът.
28
18
 
11
 
! Отговори
Илко преди 10 години
другия път ще гласувам за БСП!
27
2
 
24
 
! Отговори
Пффф преди 10 години
И.Ф. или Р.Овч. каква е разликата? Всички са за пандиза, ама те ще се окажат толквоа много и толкова навързани, че и толкова голям пандиз няма да може да си построим да ги събере всичките предатели :).
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SHMATAROK I MISHOK NA KONCI
25
18
 
18
 
! Отговори
диверсия преди 10 години
Поредната шумкарска история, бас ловя, че ще се окаже много шум за нищо. Впрочем, до къде стигна разследването на бюлетините и подслушванията на Цветанов?!?Прокуратурата с тези пресконференции вече става смешна. Толкова непрофесионално и нелепо никога не се е държала преди свинята Цацаров да стане Главен. Срина имиджа на съдебната система тотално този пловдивски глиган.
24
15
 
5
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 24 - Аз освен да пиша по форуми съм и на работа, нали се сещаш :) Това, че повечето от вас са безделници и се чудят какво да правят е друг въпрос.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо не виждам оптимиста наоколо. По принцип е доста активен
22
1
 
23
 
! Отговори
bg преди 10 години
това е реалноста..........мръсника не се ражда ,тои се създава и може да се използува като оръжие за решаване дори и на държавни дела но,ние виждаме 4е тои е навсякъде-в медии,социолози,групировки и наи ве4е политици които вси4ки те работят за подземния свят
21
0
 
35
 
! Отговори
инспектор Дюдю преди 10 години
И като гледам как се поти и как му щъкат очичките,наляво-надясно,смело мога да кажа,че този знае много и е леко наакан от страх.Не е лошо да го попитат пак ''учтиво'' ....Защото,както е казал Народа,чисти дорде не е засъхнало !