Не удрям, не оправям, не си спомням!

Филип Златанов с обяснения за записките в тефтерчето
Обновена: 18 юли 2013 14:22 | 18 юли 2013 09:50,
145
Не удрям, не оправям, не си спомням!
Филип Златанов. Снимка: Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

Това са мои лични записки, които нямат нищо общо с политически рекет, нито с изпълнение на някакви указания от когото и да било. Това заяви шефът на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов пред БНТ.

Прокуратурата повдигна обвинение на Златанов за длъжностно престъпление. При обиск в офисите на комисията е намерено тефтерче, в което са записани инициали на политици с цел да се „оправят“, „ударят“ или забавят преписки срещу тях.

По време на разговора Златанов непрекъснато повтаряше, че това са негови лични записки и не помни на кого са инициалите И.Ф. Той обаче беше категоричен, че не му е оказван натиск.

По думите му комисията е колективен орган – от петима души, и той сам  „не можел да удари някой или да оправя някой“.

„Когато гледаме някаква преписка, всеки прави заключения, това съм написал във въпросния документ. „Ударен“ означава, че за конкретния човек са събрани доказателства и този човек би трябвало да има конфликт на интереси“, опита се да обясни Златанов скандалните записки в тефтерчето.

На въпрос коя е И. Ф., шефът на комисията отговори: По такива абревиатури не мога да кажа. Това са стари тефтерчета. Не мога да ви дам обяснение. Не си спомням, забравил съм“.

Още по темата

На въпрос защо винаги е трябвало да се уведомява И.Ф. за първите мъже на държавата, паметта на Златанов отново му изневери: „Това съм го написал не знам по какъв повод. Това са мои лични записки, които аз не отричам, но не би трябвало да са повод за такъв разговор“.

Той потвърди, че познава Искра Фидосова, но беше категоричен, че не е съгласувал с нея, нито с когото и да било конкретни преписки.

"Не, не съм съгласувал. С г-жа Фидосова не съгласувам преписки, с нея сме говорили в качеството й на председател на правната комисия в 41-вото НС", отсече Златанов.

На въпрос относно записаното в бележника: "Да се изкарат хората на улиците 19.02.", Златанов каза: "Не мога да ви кажа, това са мои неща, които съм забравил какво означават вече. Това са мои лични записки и не мога да ви кажа какво означават".

Тези абревиатури съм ги забравил, повтори няколко пъти той.

„Не мога да разбера защо на база на тези записки се правят заключения за търговия с влияние. Трябва да оставим прокуратурата да си свърши работа“, заключи шефът на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
30
 
! Отговори
Нели преди 10 години
До 85. Това не въпрос на фотогеничност- аз не коментирам дали е красив, а просто изглежда адски тъпо и малоумно.
79
27
 
16
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 43 и 44 - Какво мнение мога да изкажа за поредния кьорфишек на БСП?! Както видяхме нито в бюлетините, нито в подслушванията, нито в авиоотряда имаше нещо нередно. Сега е на ред Филип Златанов и тефтерчето му... Според мен са му набутали една чанта пари да се прави на луд и това е. В последствие прокуратурата няма да открие нищо, за което да се хване и историята ще се потули, както останалите до сега.
78
3
 
39
 
! Отговори
ввв преди 10 години
Само една куха лейка може да си остави халфаджийския тефтер на работа и още по-куха лейка може да не си спомня какво и за какво е драскал в него!
77
9
 
6
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До НелиНели, ти да не си най-фотогеничната? :)))
76
4
 
33
 
! Отговори
Нели преди 10 години
Само го вижте как изглежда - като де*ил. Разбира се, че е удобното назначение, обслужвал е придишните управляващи, правел е каквото му се каже, а сега взе че получи амнезия и не знае какво и защо е писал в личния си тефтер. Друг е въпросът дали този тефтер има някаква стойност на съдебно доказателство, най-вероятно - не.
75
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не удрям, не оправям, не си спомням!Комунист на разпит.
74
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снимката е красноречива!!Този малък мук изглежда по-*** и от БУДА,което си е за ГинесСега разбирам защо му е било трудно да запомни кой да "удари" и "оправи" и е трябвало да си записваСам го каза,забравял човекът
73
3
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До герпНе бъркам нищо. Ако има човек, който никога нищо не бърка, това съм аз.
72
0
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До герпвсички ПРАВИТЕЛСТВА ОТ ПРЕХОДА ЗАБРАВЯХА ДА СЪБИРАТ ДАНЪЦИ И АКЦИЗИ А ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ПАРИ ПОСТЪПВАХА В ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ НА ПОЛИТИЦИ..КЪДЕ Е ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИЦИЯ И ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ ЗА ДА РАЗКРИЯТ ВЛОГОВЕТЕ НА ПЪРВИТЕ МЪЖЕ В БЪЛГАРИЯ..ТАКА НАПРАВИХА И С КАДАФИТО САДАМ НО ЧАК НАКРАЯ КОГАТО СТАНАХА НЕУДОБНИТАКА ЛИ ТРЯБВА ДА ПОСТЪПВАТ ИСТИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИ ОТ ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ..ИМАТ ЛИ И ТЕ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ..УДОБНИ ЛИ СА ИМ КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ НА БЪЛГАРИЯ
71
8
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Иначе пича на снимката изглежда точно като Левски на снимката от Втора Българска Легия.
70
5
 
3
 
! Отговори
герп преди 10 години
До ShopБъркаш нещо. Това, че Фидосова е дебела, е най-малкия и проблем. А тя е много дебела, прави сметка.
69
10
 
13
 
! Отговори
galatea преди 10 години
При тази голяма неуредица в страната ни - стачки, недоимък и пр., защо по селско-махленски способи се подхвърлят ту флашки, ту тефтерчета ? Господа управляващи, не отвличайте вниманието на народа с бледо размити случки,които сменят темата за мълва. По-добре действайте, не ни подценявайте толкова.Обидно е....
68
1
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Чудя се какви са тези хора избрали и подкрепящи шайката начело на държавата.
67
10
 
12
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Цял ден отряд провалени комсомолци ядат филии с масло и пълнят форума с глупости. И единственото обвинение към Фидосова е, че била дебела. Е, хубаво, радвайте се. Сега една седмица ще тълкуват глупостите от тефтера и накрая като със записа от Банкя ще кажат, че няма за какво да се хванат.
66
7
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Прокуратурата наистина е станала за посмешище , прав е мой приятел съдия че са мозъчни инвалиди , щом могат да извадят някакво тефтерче като доказателство за какво и да било , не че го оневинявам този , със сигурност е имал такива функции , но зивинявайте и стажанат адвокат да не говорим печените високоплатни адвокати ще ги направи тези от прокуратурата на нищо, тези теферчета могат да послужат като доказателство само на седенката в някое село.
65
1
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ДЪРЖАВНИТЕ ТЪРГОВЕ ПЕЧЕЛЕНИ ОТ ОФШОРКИ СА БИЛИ ЗАКОННИ И ЧЕ НЕ Е ИМАЛО ПЛАЩАНЕ ПОД МАСАТА..МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ЮПИТАТА ДОЙДОХА И СИ НАПУСНАХА ВИСОКО ПЛАТЕНИТЕ ПОСТОВЕ В ЧУЖБИНА ЗА ДА РАБОТЯТ ЗА 3000ЛВ ЗАПЛАТА НА МИНИСТЪР..АРЕ СТИГА СА НИ ПРАВИЛИ НА ГЛУПЦИ...ЯСНО Е ЧЕ ИМА КОРУПЦИЯ И НЕ ЗА ЧЕРНИТЕ ИМ ОЧИ СЕ ДАВАХА НА ОФШОРКИ ДА ПРИВАТИЗИРАТ И ДА ПЕЧЕЛЯТ ДЪРЖАВНИ ТЪРГОВЕ..А ТЕЗИ ФИРМИ НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ У НАСКАК ДА ИМАМЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ КАТО ПАРИТЕ ИЗТИЧАТ КАК ДА ИМА ЗА ПЕНСИИ...
64
2
 
14
 
! Отговори
galatea преди 10 години
Филип, вие дори не умеете да се оправдаете смислено.Жалко за неоправданите средства по юридическото ви образование.
63
11
 
7
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До герпА какво трябва да разбера? С това тефтерче могат само да си изтрият Г3. Да не говорим, че има и вариант да е писано постфактум и сега да разиграват театри. Какво пречи да го хванат натясно или да му платят да участва в манипулацията?
62
8
 
6
 
! Отговори
87777 преди 10 години
Как решиха прокуратурата,че по едни писания в някакво тефтерче,това служи за рекет?Или важно е внушението,точно както беше на 11.05.
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази шушумига е типичният гербераст!