Не удрям, не оправям, не си спомням!

Филип Златанов с обяснения за записките в тефтерчето
Обновена: 18 юли 2013 14:22 | 18 юли 2013 09:50,
145
Не удрям, не оправям, не си спомням!
Филип Златанов. Снимка: Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

Това са мои лични записки, които нямат нищо общо с политически рекет, нито с изпълнение на някакви указания от когото и да било. Това заяви шефът на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов пред БНТ.

Прокуратурата повдигна обвинение на Златанов за длъжностно престъпление. При обиск в офисите на комисията е намерено тефтерче, в което са записани инициали на политици с цел да се „оправят“, „ударят“ или забавят преписки срещу тях.

По време на разговора Златанов непрекъснато повтаряше, че това са негови лични записки и не помни на кого са инициалите И.Ф. Той обаче беше категоричен, че не му е оказван натиск.

По думите му комисията е колективен орган – от петима души, и той сам  „не можел да удари някой или да оправя някой“.

„Когато гледаме някаква преписка, всеки прави заключения, това съм написал във въпросния документ. „Ударен“ означава, че за конкретния човек са събрани доказателства и този човек би трябвало да има конфликт на интереси“, опита се да обясни Златанов скандалните записки в тефтерчето.

На въпрос коя е И. Ф., шефът на комисията отговори: По такива абревиатури не мога да кажа. Това са стари тефтерчета. Не мога да ви дам обяснение. Не си спомням, забравил съм“.

Още по темата

На въпрос защо винаги е трябвало да се уведомява И.Ф. за първите мъже на държавата, паметта на Златанов отново му изневери: „Това съм го написал не знам по какъв повод. Това са мои лични записки, които аз не отричам, но не би трябвало да са повод за такъв разговор“.

Той потвърди, че познава Искра Фидосова, но беше категоричен, че не е съгласувал с нея, нито с когото и да било конкретни преписки.

"Не, не съм съгласувал. С г-жа Фидосова не съгласувам преписки, с нея сме говорили в качеството й на председател на правната комисия в 41-вото НС", отсече Златанов.

На въпрос относно записаното в бележника: "Да се изкарат хората на улиците 19.02.", Златанов каза: "Не мога да ви кажа, това са мои неща, които съм забравил какво означават вече. Това са мои лични записки и не мога да ви кажа какво означават".

Тези абревиатури съм ги забравил, повтори няколко пъти той.

„Не мога да разбера защо на база на тези записки се правят заключения за търговия с влияние. Трябва да оставим прокуратурата да си свърши работа“, заключи шефът на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
4
 
! Отговори
герп преди 10 години
До ShopШопе-прос, ясно е, че няма да разбетере, вие сте уникални!
59
2
 
6
 
! Отговори
ехее преди 10 години
До АнонименТя дебелата може да го изнасили в някоя тоалетна, за нея няма да е прецедент. Беше тормозила сексуално в тоалетните на народното събрание дебутат от РЗС, в нета имаше доста информация по темата.
58
3
 
10
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Прокуратурата да каже кой се крие зад съкратеното име Р, ОВЧ
57
4
 
13
 
! Отговори
герп преди 10 години
До TulskiT.e. ти си искаш бойко, независимо от поредното доказателство, колко големи *** са? И не се прави, редовно си пишеше как бойка е пич!
56
8
 
6
 
! Отговори
Shop преди 10 години
И какво ако е трябвало да уведомява И.Ф. за конфликти на интереси? Доколкото си спомням И.Ф. беше в Правосъдната комисия, така че това пряко я засяга. Някаква си била уволнена за конфликт на интереси, но преназначена на друго място? Аз ли трябва да обяснявам на прокурора, че на едно място може да има конфликт, но на друго - не?
55
3
 
16
 
! Отговори
мхм преди 10 години
Тоя ако е толкова късопаметен, сутрин, като отиде на работа вечерта няма да знае къде да се прибере, ще си е забравил адреса, името, и въобще къде се намира и за какво е там. За да не си 'спомня' значи е опасно за него и за познати на него хора да си спомни. ГЕРБ не са *** само от към главата, те всичките миришат, на гнилост, на наглост, на аморал, на безцеремонност. ГЕРБ са банда национални престъпници и това не е тайна за никой.
54
1
 
6
 
! Отговори
про3 преди 10 години
За престъпмисъл големия брат наказва!
53
1
 
26
 
! Отговори
Ясна тя работата преди 10 години
За такива, като този ГЕРБ-еров комсомолец хората са казали: Не стига, че грозен ами и нахален. Трябва да го накажат да направи три обиколки на парламента с И.Ф. на гърба. :-))))
52
1
 
25
 
! Отговори
ЛЪЖЕ преди 10 години
ЛЪЖЕ ГАДИНАТА...
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се чудиш този забраван как са го сложили на такава позиция. Той бил забравил абревиатурите. Непредубеден човек без предварителна подготовка само като ги види се досеща, а той ги е писал и не знае за какво става дума. Айде де!
50
1
 
23
 
! Отговори
0nzi преди 10 години
Тя Ирина Флорин поръча вече да не се правят записки по време на криминалните оперативки!
49
20
 
10
 
! Отговори
Blake преди 10 години
Цялата тая работа с тефтерчето е поредното активно мероприятие на ченгенайците...И сега този *** трябва да се прави на ***, за да не развали схемата...Аман от ДС и ***!
48
1
 
7
 
! Отговори
незнакомьй преди 10 години
Куда вы товарищь Сталин ?!КУДА?????????????????????????????????
47
9
 
10
 
! Отговори
мм преди 10 години
Либидото на Мая Манолова трябва да е скочило до небесата.
46
3
 
12
 
! Отговори
до 38 М.Д преди 10 години
Какви 2 месеца, за подслушванията сигналът на Станишев беше подаден края на март, това са вече 4 месеца. Цацаров впрегна 10 прокурора, имаше толкова много доказателства, толкова масово бил слухтял Цецо, как 4 месеца не им стигнаха да си докажат обвинението, колко трябва да ги чакаме - 3 години ли, докато забравим?И какво стана с експертизите, трити ли са записи и това ли още не е ясно.Възбуждай се колкото искаш от глупостите на Главния,ама такава простотия като неговата до сега не е имало.
45
4
 
14
 
! Отговори
Тотьо преди 10 години
Снощи на съседната маса - групичка СеДеСари коментират, че Бойко разбил България, ама при нови избори биха гласували за ГЕРБ. И после споменаха, че "комунистите са промити мозъци" Айде, бе! Я пак!?
44
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха "Не е вярно, пък и беше много отдавна!" Уж млад човек изглежда, пък не помни... Не отрича за записките, ама те не били свързани с работата... Пък вътре само хора с преписки?!? Ми на кого се отчитах? Ми беше отдавна, няколко месеца, пък и си е лично моя работа! На бесилото, ***! Всички заедно- и предишни, и сегашни!
43
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната издънка на Цацаров ,Сарафов и другите поръчкови прокурори -занимават се с тефтерчета ,катерушки ,пързалки и пр. глупости ...при такива "обвинения" на човек дори не му е нужен адвокат ....няма съд по света надявам се и в България който да съди на основа записки от лично тефтерче в което има само инициали !Не знам какви изводи си правят прокурорите ,но начинанията им смърдят от километри на партийни поръчения и със смехотворните си обвинения и събрани доказателства само го доказват!
42
7
 
21
 
! Отговори
герп преди 10 години
И съвсем логично няма да изкаже адекватно мнение, освен някоя боза, като тази която е написал! Така правят герберастите, когато ги хванат по свалени ***!
41
8
 
18
 
! Отговори
герп преди 10 години
До АнонименOптимиста е много неприятна герберастка ***!